Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή που έσβησε μετά από τραυματισμό του στο κεφάλι, την περασμένη Παρασκευή, την ώρα της γυμναστικής στο σχολείο του. Η νεκρώσιμη τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 2:30, στην εκκλησία Αγίου Επιφανίου στο Αλεθρικό. Η κηδεία του άτυχου μαθητή θα τελεστεί δημοσία δαπάνη έπειτα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Κατά τη Συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε επίσης, σε ένδειξη πένθους, όλες οι σημαίες, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας, στις Υπηρεσίες και τα σχολικά κτήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, Δημοτικής, Μέσης, και Τεχνικής, να κυματίζουν μεσίστιες. Στεφάνι στην κηδεία θα καταθέσει εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης. Η οικογένεια έχει ανακοινώσει ότι δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια. Αντί στεφάνων θα γίνονται εισφορές για στήριξη της οικογένειας. Ο θάνατος του άτυχου μαθητή είναι συνέπεια βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, σύμφωνα με τη νεκροτομή. Δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για ιατρική αμέλεια.

Εγκαινιάστηκε χθες από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, το Ερευνητικό Κέντρο που δημιούργησαν το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ο Δήμος Λάρνακας, και βρίσκεται στο κτίριο του Ιστορικού Αρχείου «Φοίβος Σταυρίδης» – Αρχεία Λάρνακας. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε στην ομιλία του ότι η Λάρνακα βρέθηκε στην πρωτοπορία της δημοσιογραφίας και της τυπογραφίας στην Κύπρο, αφού όπως είπε, στη Λάρνακα τυπώθηκε η πρώτη εφημερίδα της Κύπρου η οποία ήταν μάλιστα δίγλωσση. Στο χαιρετισμό της η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών Σόφη Μιχαηλίδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Ηρόδοτος ΙΙ» που σε συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου επιτεύχθηκε συγχρηματοδότηση €1.208.000 ευρώ για σκοπούς ψηφιοποίησης αρχειακού υλικού. Η προσπάθειά ανέφερε, θα συνεχίσει μέχρι να καταγραφεί ολόκληρο το αρχείο Τύπου του ΓρΤύπου και Πληροφοριών που διαθέτει πάνω από μισό εκατομμύριο φωτογραφίες, που αποτελούν καταγραφή 140 χρόνων ιστορίας.

Ένα νέο σημείο αναφοράς για τη Λάρνακα θα είναι τα τρία πανύψηλα μπρούτζινα φλαμίνγκο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φίλιππος Γιαπάνης και κοσμούν από χθες τον κυκλικό κόμβο Καμάρων. Η τοπιοτέχνηση έγινε με τη χορηγία της εταιρείας Πετρολίνα. Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.

Με τον Δήμαρχο Λευκάρων Σοφοκλή Σοφοκλέους, θα συναντηθεί στις 10πμ, ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου Κυριάκος Κυριάκου για να εξευρεθούν λύσεις σε σχέση με καταγγελίες για εγκαταλελειμμένους και αδέσποτους σκύλους, που καταλήγουν σε χώρο φύλαξης, που σύμφωνα με τον κο Κυριάκου, χαρακτηρίζεται ως αχούρι. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι το κόμμα για τα ζώα θα κινηθεί νομικά εναντίον του ιδιοκτήτη του υποστατικού φύλαξης σκύλων.

Τελετή λήξης του 19ου χρόνου διαλέξεων του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Η αποψινή διάλεξη έχει τίτλο, Αρετές γένους θηλυκού, Χαρισματικές γυναίκες στο Βυζάντιο. Η διάλεξη αρχίζει στις 7:15, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Εισηγήτρια θα είναι η Άνδρια Ανδρέου μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Βυζαντινών Σπουδών. Η διάλεξη θα μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση από το Α’ Πρόγραμμα του ΡΙΚ στους 97,2. Στο τέλος της διάλεξης θα γίνει απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης

Το θεατρικό έργο «Το Κέλυφος», της Κωνσταντίας Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου παρουσιάζει στις 8:30μ.μ η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ. Είσοδος €12 & €6 για άτομα κάτω των 25 ετών, άνεργους και συνταξιούχους.

Send this to a friend