Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Σε δύο περίπου εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί η αιτιολογημένη έκθεση που συντάσσει το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων, σχετικά με το Metropolis Mall στη Λάρνακα. Η έκθεση θα επιμετρήσει στη λήψης απόφασης σε σχέση με το αν θα παραχωρηθεί ή όχι, άδεια κατά παρέκκλιση, για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στην είσοδο της Λάρνακας, κοντά στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κοντού. Την αιτιολογημένη έκθεση θα μελετήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, πριν την προωθήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση για αν θα παραχωρηθεί ή όχι άδεια ανέγερσης του Mall. Εναντίον της ανέγερσης του Mall έχουν ταχθεί οι καταστηματάρχες μέλη της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας Αμμοχώστου. Υπέρ της ανέγερσης κάτω από κάποιες προϋποθέσεις, είχε ταχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, αλλά και η Μητρόπολη Κιτίου η οποία, εάν εγκριθεί η παραχώρηση άδειας, θα παραχωρήσει τη γη με μακροχρόνια σύμβαση ενοικίασης. Η προτεινόμενη ανάπτυξη αφορά στην ανέγερση εμπορικού κέντρου εμβαδού 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων με εμπορικά καταστήματα, υπεραγορά, χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας και κινηματογράφους. Θα υπάρχουν 100 καταστήματα και πολυκατάστημα, κινηματογράφοι, εστιατόρια, καφετέριες, παιδότοπος και υπεραγορά, και χώροι στάθμευσης. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Mall, θεωρεί ότι θα μπορούν να εξυπηρετούνται καταναλωτές από Λάρνακα και Ελεύθερη Αμμόχωστο.

Έκθεση και απονομή βραβείων του διαγωνισμού «Ανακύκλωσε & Δημιούργησε» διοργανώνει για τρίτη χρονιά το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους. Φέτος λαμβάνουν μέρος 16 δημοτικά σχολεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας. Η παρουσίαση των έργων και η απονομή των βραβείων θα διεξαχθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018. Την εκδήλωση που θα αρχίσει στις 10.30πμ υποστηρίζει ο Δήμος Λάρνακας και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λάρνακας. Το πρώτο βραβείο θα απονέμει η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα. Ιωάννα Παναγιώτου.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας ανακοινώνει ότι, από τις 8 π.μ. – 3 μ.μ., σε τμήματα των πιο κάτω δρόμων θα εκτελούνται εργασίες τοπικής επιδιόρθωσης κατεστραμμένου ασφαλτικού οδοστρώματος, στον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Κοφίνου, πλησίον του χωριού Μεννόγεια και από τις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η μια λωρίδα κυκλοφορίας, σε μήκος 50 μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση συστήματος STOP & GO

Το Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου διοργανώνει στις 7μμ, διάλεξη με τίτλο «Οι Σουηδικές Ανασκαφές στη Δρομολαξιά – Βυζακιά στο Χαλά Σουλτάν Τεκκέ: Νέα Αποτελέσματα». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων ¨Λάρνακα, 4000 χρόνια Ιστορίας και Πολιτισμού¨. Ομιλητής θα είναι ο Δρ Peter Fischer Επικεφαλής των ανασκαφών της Νέας Σουηδικής Αποστολής στο Χαλά Σουλτάν Τεκκέ. Θα γίνει παρουσίαση και ανάλυση των νέων ευρημάτων και αποτελεσμάτων των ανασκαφών στην θέση ¨Χαλά Σουλτάν Τεκκέ¨

Το Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό Κέντρο Μιχαλάκη και Μαργαρίτας Ανδρέου, εγκαινιάζεται στις 7μμ στις Αγγλισίδες. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και μουσικό ταξίδι στα ευλογημένα μέρη της Μικράς Ασίας μέχρι την Κύπρο τη θαλασσοφίλητη, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Τα μικρασιάτικα τραγούδια θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας τέλος, στις 5μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής

Send this to a friend