Home Uncategorized Ξεκινά σήμερα η δωρεάν στάθμευση στη Λάρνακα
Ξεκινά σήμερα η δωρεάν στάθμευση στη Λάρνακα

Ξεκινά σήμερα η δωρεάν στάθμευση στη Λάρνακα

Έχοντας την οικονομική στήριξη χορηγών – εταιρειών της Λάρνακας, που κάλυψαν το 80% του προϋπολογισμού των εκδηλώσεων, ο δήμος της πόλης ετοίμασε για τα φετινά Χριστούγεννα μια πανδαισία εορταστικών εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν συναυλίες με τα πρώτα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Μια ολοκληρωμένη σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν σε διάφορα σημεία της πόλης, παρουσίασε σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη ο Δήμος Λάρνακας.

Όπως αναφέρθηκε, τα φετινά Χριστούγεννα θα χαρίσουν στιγμές ξεγνοιασιάς, ψυχικής ανάτασης και θαλπωρής και θα μετατρέψουν τη Λάρνακα σε μια ανθρώπινη και γιορτινή πόλη. Οι δύο μεγάλες συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ευρώπης, στις 23 Δεκεμβρίου με την Άννα Βίσση και στις 28 του μήνα με την Έλενα Παπαρίζου. Στις 30 Δεκεμβρίου, στον ίδιο χώρο, θα γίνει η συναυλία του Θάνου Καλλίρη.

Παράλληλα, μικρές συναυλίες και εορταστικά προγράμματα με χορωδίες και φιλαρμονικές θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, μεταφέροντας το πνεύμα των Χριστουγέννων σ’ όλο τον κόσμο. Ήδη η Λάρνακα έχει στολιστεί κατάλληλα (η φωταγώγηση θα γίνει σήμερα στις 7μ.μ. στην πλατεία Ερμού) και περιμένει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της σε μια μοναδική γιορτή. Καινοτομία των φετινών Χριστουγέννων είναι το χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί στην πλατεία Ευρώπης, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Εκεί τοποθετήθηκαν χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, ενώ θα βρίσκεται και το τρενάκι «Larnaka Express». Επίσης, στις 23, 24 και 30 Δεκεμβρίου το εμπορικό κέντρο θα πεζοδρομοποιηθεί και θα μετατραπεί σε μια ενιαία αγορά, έτσι ώστε οι πολίτες να διακινούνται με ασφάλεια και να κάνουν τα ψώνια τους ανέμελα. Ο αγαπημένος Άγιος των μικρών, ο Άγιος Βασίλης, θα κάνει εντυπωσιακή είσοδο στο κέντρο της πόλης στις 16 Δεκεμβρίου. Θα συνοδεύεται από μαζορέτες και ομάδες χορού και μπαλέτου.

Για σκοπούς καλύτερης πρόσβασης του κοινού στους χώρους των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έχουν ληφθεί μέτρα ώστε από τις 10 Δεκεμβρίου να παρέχεται δωρεάν στάθμευση σ’ όλους τους δημοτικούς χώρους, στα παρκόμετρα και τους μετρητές του εμπορικού κέντρου, ενώ για στάθμευση θα χρησιμοποιούνται και οι αυλές των παρακείμενων σχολείων.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend