Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Παράδειγμα προς μίμηση ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος
Παράδειγμα προς μίμηση ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος

Παράδειγμα προς μίμηση ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος

Φόρεσε την στολή του σκυβαλοσυλλέκτη κι επιβιβάστηκε στα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου Αγίας Νάπας ο δήμαρχος Γιάννης Καρούσος, πραγματοποιώντας όλα τα δρομολόγια συλλογής σκυβάλων εντός του τουριστικού θερέτρου.

Με αυτόν τον πρωτότυπο, ομολογουμένως, τρόπο ο κ.Καρούσος είχε την ευκαιρία χθες τις πρωινές ώρες να διαπιστώσει ιδίοις ώμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία σκυβάλων του Δήμου Αγίας Νάπας, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που είναι μια περίοδο αιχμής λόγω του αυξημένου τουριστικού ρεύματος.

Ο Γιάννης Καρούσος συνοδευόταν από την δημοτική σύμβουλο και πρόεδρο της Επιτροπής Καθαριότητας και Δημόσιας Υγείας Τασούλα Τσοκκή. Και οι δυο τους επιβιβάστηκαν στα απορριμματοφόρα οχήματα, με τα οποία διένυσαν και τα τέσσερα προγραμματισμένα δρομολόγια εντός των δημοτικών ορίων, διαπιστώνοντας από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Δήμο Αγ. Νάπας, ο δήμαρχος και η επικεφαλής της δημοτικής ομάδας καθαριότητας πραγματοποίησαν τους ελέγχους στα συνεργεία περισυλλογής απορριμμάτων χωρίς καμία προειδοποίηση Ο κ.Καρούσος και η κ.Τσοκκή άκουσαν τις εισηγήσεις των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίες καταγράφηκαν και θα ληφθούν υπόψη στα πλαίσια των προσπαθειών που θα γίνουν εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου για βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, όλες οι εισηγήσεις θα τεθούν ενώπιον της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου για λήψη αποφάσεων.

Ανύπαρκτη ανακύκλωση

Ο Γιάννης Καρούσος χαρακτήρισε… τραγικό το γεγονός ότι αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις της Αγίας Νάπας δεν ανακυκλώνουν ή ανακυκλώνουν μερικώς, σημειώνοντας πως το δημαρχείο προτίθεται να λάβει μέτρα για αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται σοβαρά είναι η αύξηση στα τέλη

σκυβάλων σε όσες επιχειρήσεις δεν ανακυκλώνουν και το αντίθετο στις επιχειρήσεις που ανακυκλώνουν. Ο κ.Καρούσος εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα εφαρμοστεί στο Δήμο Αγίας Νάπας το σύστημα «Όσο ρυπαίνω, τόσο πληρώνω», ένα σύστημα που αναμένεται να δώσει το έναυσμα σε όλους τους επιχειρηματίες για να ανακυκλώνουν. Ο Γιάννης Καρούσος συνεχάρη το προσωπικό της υπηρεσίας σκυβάλων, επισημαίνοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται καθώς και την μεγάλη βελτίωση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Τα τέσσερα συνεργεία του δήμου περισυλλέγουν 80 τόνους σκουπιδιών ημερησίως. «Διαπιστώσαμε ότι αρκετές από τις αλλαγές που έχουμε εφαρμόσει, όπως τα εκ περιτροπής δρομολόγια, αύξησαν την παραγωγικότητα και αυτό το κατατάσσουμε στα πολύ θετικά», κατέληξε. Θα ήταν καλό και οι υπόλοιποι δήμαρχοι να βγουν από τα γραφεία τους και να γίνουν «ένα» με το υπαλληλικό προσωπικό και με τους δημότες. Να δουν από κοντά τα προβλήματα και να ακούσουν εισηγήσεις. Ειδικά στο θέμα της καθαριότητας, το οποίος είναι μείζονος σημασίας ιδιαίτερα τώρα στην «καρδιά» του καλοκαιριού, όπου ο τόπος μας σφύζει από ξένους τουρίστες.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend