Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πέραν των 1500 οι αιτήσεις που εκκρεμούν στην Πολεοδομία Λάρνακας
Πέραν των 1500 οι αιτήσεις που εκκρεμούν στην Πολεοδομία Λάρνακας

Πέραν των 1500 οι αιτήσεις που εκκρεμούν στην Πολεοδομία Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης περνά, από την πρώτη κιόλας μέρα της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση, η αρμοδιότητα εξέτασης όλων των αιτήσεων, που μέχρι εκείνη την ημερομηνία (1/7/24), θα εκκρεμούν ενώπιον όλων των επαρχιακών γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως όλο το προσωπικό που απασχολείται σήμερα στα επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας, να αποσπαστεί στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης για περίοδο 18 μηνών από την έναρξη λειτουργίας των οργανισμών, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξέταση τόσο των αιτήσεων που θα εκκρεμούν, όσο και των νέων που θα υποβληθούν.

Αυτά αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών σ’ επιστολή του προς τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέα Πασιουρτίδη, ο οποίος είχε ζητήσει κοινοβουλευτική ενημέρωση για τον αριθμό των αιτήσεων που εκκρεμούν στο Επαρχιακό Γραφείο Πολεοδομίας στη Λάρνακα, καθώς και για την αρμοδιότητα εξέτασης αυτών των αιτήσεων έπειτα από την επικείμενη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 3 Απριλίου 2024, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σημειώνει ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 εκκρεμούσαν στο Επαρχιακό Γραφείο Πολεοδομίας στη Λάρνακα συνολικά 1506 αιτήσεις για εξασφάλιση της σχετικής άδειας.

Περαιτέρω, ο υπουργός τονίζει πως οι Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης, που θα συσταθούν από την 1η Ιουλίου 2024, θ’ αναλάβουν από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους την αρμοδιότητα για εξέταση όλων των αιτήσεων που μέχρι εκείνη την ημερομηνία εκκρεμούσαν ενώπιον όλων των επαρχιακών γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως (ΤΠΟ).

Προς τον σκοπό αυτό αποφασίστηκε, ταυτόχρονα, όπως όλο το προσωπικό που απασχολείται στα επαρχιακά γραφεία του ΤΠΟ να αποσπαστεί στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης για περίοδο 18 μηνών από την έναρξη λειτουργίας των οργανισμών, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξέταση τόσο των αιτήσεων που θα εκκρεμούν κατά την 1η Ιουλίου, όσο και των νέων αιτήσεων που θα λάβει ο οργανισμός.

«Η περίοδος των 18 μηνών θεωρείται ικανοποιητική χρονική περίοδος, ώστε έκαστος Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης να ολοκληρώσει τη διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για να στελεχώσει το οργανόγραμμά του, περιλαμβανομένης της Διεύθυνσης Αδειοδότησης. Το προσωπικό των επαρχιακών γραφείων της Πολεοδομίας, θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μόνιμες θέσεις, στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης, εάν κι εφόσον το επιθυμεί.

Σε κάθε περίπτωση, με το πέρας των 18 μηνών ή και νωρίτερα, οι υπάλληλοι του ΤΠΟ οι οποίοι είτε δεν θα διεκδικήσουν, είτε δεν θα επιλεγούν, για να καταλάβουν μόνιμες θέσεις σε Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης, θα επιστρέψουν στο Τμήμα Πολεοδομίας και θα τοποθετηθούν κυρίως στα κεντρικά γραφεία του τμήματος, ασκώντας αρμοδιότητες, που θα παραμείνουν σε αυτό», καταλήγει ο κ.Ιωάννου.

 

 

 

Send this to a friend