Home ΛΑΡΝΑΚΑ H Παναγία Παναχράντου της Άνδρου σε Αγ.Νάπα και Λάρνακα
H Παναγία Παναχράντου της Άνδρου σε Αγ.Νάπα και Λάρνακα

H Παναγία Παναχράντου της Άνδρου σε Αγ.Νάπα και Λάρνακα

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου υποδέχεται στις τέσσερις σήμερα το απόγευμα τη σεπτή εικόνα της Παναγίας Παναχράντου Άνδρου και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος.

Τα ιερά κειμήλια μετέφερε από το νησί της Άνδρου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος με αδελφούς της Μονής.

Τα ιερά κειμήλια θα παραμείνουν στην  Πάνω Δευτερά μέχρι σήμερα το μεσημέρι και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «στις τέσσερις το απόγευμα θα γίνει υποδοχή των κειμηλίων στον Ιερό Ναό Παναγίας στην Αγία Νάπα όπου θα τελεστεί εσπερινός και παράκληση. Ο ναός θα παραμείνει ανοικτός μέχρι τις 10.30 απόψε προκειμένου οι πιστοί να προσέλθουν για προσκύνημα».

Αύριο Τρίτη 9 Φεβρουαρίου θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ στις 12 το μεσημέρι τα ιερά κειμήλια θα αναχωρήσουν για τον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στα Λιβάδια όπου θα πραγματοποιηθεί ιερά αγρυπνία. Τα κειμήλια θα παραμείνουν στα Λιβάδια μέχρι τις 9 το βράδυ.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου γύρω στις οκτώ το πρωί τα κειμήλια θα βρίσκονται στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα όπου θα παραμείνουν για προσκύνημα μέχρι τις δύο το μεσημέρι.

Τα ιερά κειμήλια θα αναχωρήσουν στη συνέχεια για επιστροφή τους πίσω στην ομώνυμη Ιερά Μονή Παναχράντου στην Άνδρο.

Πηγή://www.sigmalive.com

Send this to a friend