Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Αδάμος Χατζήπαναγης μίλησε στο LarnakaOnline για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας
Ο Αδάμος Χατζήπαναγης μίλησε στο LarnakaOnline  για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας

Ο Αδάμος Χατζήπαναγης μίλησε στο LarnakaOnline για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας

Μετά από πάμπολες καθυστερήσεις, διάφορα προβλήματα και παρατάσεις επί παρατάσεων μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της, η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας επιτέλους άνοιξε τις πύλες της για εξυπηρέτηση του κοινού, με τη λειτουργία ορισμένων τμημάτων.

Μιλώντας στο LarnakaOnline ο ιατρικός διευθυντής του Νοσοκομείου Λάρνακας Αδάμος Χατζηπαναγής, ανέφερε ότι ήδη στο νέο κτήριο λειτουργεί το Φυσιοθεραπευτήριο, τα Εξωτερικά Ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων και το Τμήμα Θαλασσαιμίας με όλο τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό.

Σημείωσε, ακόμα, ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες όσον αφορά τη μετακόμιση κι άλλων τμημάτων, εκφράζοντας την πίστη πως σε περίπου ένα μήνα θα γίνει κατορθωτή και η μετακόμιση του Νεφρολογικού και του Μικροβιολογικού Τμήματος.

Παράλληλα, με τη λειτουργία της νέας πτέρυγας έχει αμβλυνθεί το οξύ πρόβλημα στάθμευσης που παρατηρείτο για περίπου εφτά χρόνια, όσο δηλαδή διήρκησε η κατασκευή του τετραώροφου νέου κτηρίου.

Η νέα πτέρυγα διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης χωρητικότητας 108 αυτοκινήτων και ακόμα ένα χώρο στάθμευσης στην αυλή του κτηρίου, χωρητικότητας 60 οχημάτων.

Ο Δρ. Χατζηπαναγής πρόσθεσε ότι οι κτηριακές εγκαταστάσεις της νέας πτέρυγας είναι πολύ καλές και διαθέτουν όλες τις αναγκαίες υποδομές, ώστε να προσφέρονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους ασθενείς. «Είναι με ιδιαίτερη ανακούφιση και ικανοποίηση που καταφέραμε να μετακομίσουμε στη νέα πτέρυγα, η οποία διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια και όλες τις απαραίτητες υποδομές, προκειμένου να καταστεί η δουλειά των γιατρών όσο το δυνατό πιο άνετη και αποδοτική. Είναι μια νέα εποχή τόσο για τους γιατρούς, όσο και για τον κόσμο της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας. Βέβαια, υπάρχουν ακόμα κάποια προβλήματα, όπως συμβαίνει με όλα τα καινούργια κτήρια, αλλά προσπαθούμε να τα επιλύσουμε», επισήμανε.

Τα τμήματα

Πιο αναλυτικά, στον ημιυπόγειο χώρο της νέας πτέρυγας λειτουργεί το φυσιοθεραπευτήριο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα, το γραφείο πληροφορικής και η καφετέρια.

Στο φυσιοθεραπευτήριο υπάρχουν υποδομές για υδροθεραπεία, γυμναστήριο, τμήμα ηλεκτροθεραπείας, χώρος ατομικής θεραπείας και τμήμα για νευρολογικά περιστατικά. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί τμήμα και για παιδιατρικά περιστατικά, όπου εργάζονται δυο φυσιοθεραπευτές.

Ο εξοπλισμός του χώρου αυτού είναι δωρεά της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου και του Ιδρύματος «Χριστίνα Α. Αποστόλου». Στον ισόγειο χώρο της νέας πτέρυγας λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία, η διευθέτηση ραντεβού, οι εγγραφές των ασθενών και η διοίκηση του νοσηλευτηρίου. Στον πρώτο όροφο θα στεγάζονται το τμήμα θαλασσαιμίας με οκτώ κλίνες, το νεφρολογικό με 12 κλίνες, το τμήμα αιμοκάθαρσης με 21 σταθμούς και η αιμοληψία εξωτερικών ασθενών.

Επίσης, στον πρώτο όροφο λειτουργεί αναγνωστήριο και βιβλιοθήκη με 2000 βιβλία ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού περιεχομένου. Τα βιβλία είναι σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, καθότι υπάρχει σύνδεση με ηλεκτρονικές πλατφόρμες από το εξωτερικό.

Ο δεύτερος όροφος παραμένει κενός, διότι υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να δημιουργηθεί όροφος περίθαλψης ασθενών με κορωνοϊό, ενώ στον τρίτο όροφο θα λειτουργούν τα Χημεία, το Κέντρο Αίματος και η Τράπεζα Αίματος.

Υπενθυμίζουμε, ότι η υφιστάμενη επίπλωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας είναι… δανεική από το Υφυπουργείο Τουρισμού, αφού ακόμα δεν έχει παραδοθεί ο εξοπλισμός επίπλωσης που παραγγέλθηκε, λόγω προσφυγής στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών εταιρείας που συμμετείχε στο διαγωνισμό.

Το κτήριο της νέας πτέρυγας παραδόθηκε από τον εργολάβο στα Δημόσια Έργα στις 24 Μαρτίου 2020, ενώ η μετακόμιση ξεκίνησε αρχές Απριλίου.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2013 και το αρχικό χρονοδιάγραμμα προνοούσε ολοκλήρωσή τους σε τρία χρόνια. Λόγω, όμως, πολλών προβλημάτων και διαφωνιών που προέκυψαν στο μεσοδιάστημα μεταξύ εργολάβου και αρμόδιου υπουργείου, δόθηκαν αρκετές παρατάσεις στον εργολάβο, ο οποίος τελικά χρειάστηκε… περίπου εφτά χρόνια μέχρι να αποπερατώσει το έργο.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend