Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μετά το Πάσχα η απόφαση για το Δημοτικό Στάδιο Αραδίππου
Μετά το Πάσχα η απόφαση για το Δημοτικό Στάδιο Αραδίππου

Μετά το Πάσχα η απόφαση για το Δημοτικό Στάδιο Αραδίππου

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κατηγορηματικά αντίθετη στην κατεδάφιση του υφιστάμενου Δημοτικού Σταδίου Αραδίππου, τάσσεται η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ.

Το πολυσυζητημένο θέμα για την κατεδάφιση του γηπέδου και τη δημιουργία ενός δημοτικού πάρκου στον ίδιο χώρο βρέθηκε στην ατζέντα της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο, όμως, παρέπεμψε τις τελικές αποφάσεις μετά τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Να σημειωθεί, ότι για το θέμα της κατεδάφισης του γηπέδου ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, Σωτήρης Αγαπίου, έθεσε θέμα δεοντολογίας, από την στιγμή, όπως εξήγησε, που μέλη του υφιστάμενου δημοτικού συμβουλίου είναι υποψήφια και για τις επερχόμενες εκλογές.

Πριν από τη συνεδρία, η τοπική οργάνωση του ΑΚΕΛ στην Αραδίππου ξεκαθάρισε ότι αντιτίθεται στην κατεδάφιση του Δημοτικού Σταδίου Αραδίππου, υποστηρίζοντας τη θέση πως εδώ και δεκαετίες το γήπεδο αυτό αποτελεί κομβικό σημείο για τις αθλητικές δραστηριότητες των σωματείων του δήμου, έχοντας ήδη προσφέρει αμέτρητες στιγμές συγκίνησης κι εμπειριών στον κόσμο της Αραδίππου.

Για το θέμα του δημοτικού σταδίου, το ΑΚΕΛ Αραδίππου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει αναφορά για αδυναμία του δημάρχου Ευάγγελου Ευαγγελίδη να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του για ανέγερση ενός σύγχρονου ποδοσφαιρικού σταδίου.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα πάντα με την τοπική οργάνωση του ΑΚΕΛ, ωθεί τα σωματεία της Αραδίππου σε μια αδιάκοπη αναζήτηση κατάλληλου χώρου κάθε φορά που πετυχαίνουν την άνοδό τους στην πρώτη κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Στα Κελιά

————–

Θυμίζουμε, ότι στα σχέδια του Δήμου Αραδίππου είναι η ανέγερση ενός καινούργιου γηπέδου στην περιοχή των Κελιών (κοινότητα που θα ενσωματωθεί στον νέο δήμο μετά την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση) για κάλυψη των αναγκών όλων των ομάδων του διευρυμένου δήμου.

Επίσης, ο Δήμος Αραδίππου εξέφρασε την πρόθεση να καταβάλει τα έξοδα ώστε η ομάδα της Ομόνοιας Αραδίππου, η οποία από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία, να χρησιμοποιεί ως έδρα της το γήπεδο «ΑΕΚ Αρένα».

Ωστόσο, θέση του ΑΚΕΛ είναι πως η ανέγερση μελλοντικά νέου γηπέδου στα Κελιά δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι ορθή η κατεδάφιση του Δημοτικού Σταδίου Αραδίππου. Και τούτο, επειδή το υφιστάμενο στάδιο μπορεί να εξυπηρετήσει όχι μόνο τα σωματεία και τις ακαδημίες των τοπικών ομάδων, αλλά και την ΑΕΝΑ, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΠΟΑΛ Αμμοχώστου – Λάρνακας.

Επί της ουσίας, την ευθύνη της απόφασης για κατεδάφιση ή όχι του Δημοτικού Σταδίου Αραδίππου θα κληθεί να πάρει ο νέος δήμαρχος που θα εκλεγεί και το δημοτικό του συμβούλιο.

 

Send this to a friend