Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Δήμοι και άλλοι στην επαρχία Λάρνακας ενόψει Πάσχα
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Δήμοι και άλλοι στην επαρχία Λάρνακας ενόψει Πάσχα

Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Δήμοι και άλλοι στην επαρχία Λάρνακας ενόψει Πάσχα

Πασχαλινά πακέτα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αλλά και οικονομική βοήθεια υπό μορφή κουπονιών για προμήθεια απαραίτητων τροφίμων προσφέρουν σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες και οικογένειες εκκλησία, δήμοι και άλλοι φορείς, ενόψει των εορτών του Πάσχα, σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο ο Γεώργιος Γερασίμου, υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρνακας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «στα πλαίσια της Κοινωνικής του Αλληλεγγύης, ο Δήμος Λάρνακας θα προχωρήσει και φέτος στην καθιερωμένη διανομή τροφίμων για τη περίοδο του Πάσχα, στους δικαιούχους κατόχους κάρτας του Παντοπωλείου».

Πρόσθεσε ότι η διανομή θα γίνει σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαϊου από τις 8.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου, στη λεωφόρο Φανερωμένης, όπου στεγάζεται αυτό το διάστημα το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ανέφερε ότι «συνολικά 61 οικογένειες που έχουν εγκριθεί, και είναι κάτοχοι κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, θα λάβουν και φέτος το Πασχαλινό πακέτο που θεωρείται πλούσιο αφού περιέχει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Ωστόσο, λόγω των εορτών του Πάσχα, αναμένεται ότι αύριο θα προσέλθουν και άτομα που δεν είναι κάτοχοι της κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στα οποία επίσης θα δοθεί Πασχαλινό πακέτο».

Επίσης, σε σημερινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου αναφέρει ότι συνεχίζονται οι δωρεές προς τον Δήμαρχο Αθηένου Κυριάκο Καρεκλά, ως Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, από άτομα και εταιρείες του Δήμου, για να χρησιμοποιηθούν για ανακούφιση ατόμων και οικογενειών που έχουν ανάγκη αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι Αθηενίτης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αθηένου και προσέφερε κάρτες με κουπόνια τροφίμων για να δοθούν σε οικογένειες του Δήμου που έχουν ανάγκη, συνολικού ύψους €2.000. Παράλληλα, άτομα και εταιρείες στην περιοχή του Δήμου προσέφεραν διάφορα προϊόντα για να χρησιμοποιηθούν για ανακούφιση ατόμων και οικογενειών που έχουν ανάγκη, όπως γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας.

Επίσης, αναφέρεται ότι η Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος προσέφερε κουπόνια για αγορά κρέατος από κρεοπωλεία του Δήμου Αθηένου, ενώ μέσω του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού παραλήφθηκε ποσότητα χυμών, εμφιαλωμένου νερού και αλευριού.

 

Send this to a friend