Home ΠΡΟΣΩΠΑ Ειρήνη Καραγιώγη: My name is mom – η αγάπη της για τα παιδία είναι δεδομένη
Ειρήνη Καραγιώγη: My name is mom – η αγάπη της για τα παιδία είναι δεδομένη

Ειρήνη Καραγιώγη: My name is mom – η αγάπη της για τα παιδία είναι δεδομένη

Η αγαπημένη γνωστή ηθοποιός Ειρήνη Καραγίωργη είναι η εμπνευστής και δημιουργός του κοσμήματος “άπειρη αγάπη για παιδία μας”. Το συγκεκριμένο βραχιολάκι πωλείται για στήριξη του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου. Ένα βραχιολάκι με τον πιο γλυκό συμβολισμό, την άπειρη μας αγάπη για όλα τα παιδία του κόσμου, για τα παιδία που χρειάζονται την βοήθεια και την στήριξη μας, για όλα τα παιδία-ήρωες που παλεύουν με χρόνιες ασθένειες και δίνουν μάχη για την ζωή τους.

Εμείς φιλοξενήσαμε την αγαπημένη Ειρήνη Καραγιώργη η οποία μας μίλησε για την ιδεά αυτή αλλά και .

Πως γεννήθηκε η ιδέα για προσφορά στον συνάνθρωπο; 

Θα έλεγα πως η ιδέα αυτή δεν γεννήθηκε τώρα αλλά ήταν κάτι που πάντα με γέμιζε. Ένιωθα από μικρή ένα αίσθημα ευθύνης προς τους συνανθρώπους μας. Τώρα πλέον μπορώ να προσφέρω με πιο οργανωμένο τρόπο αφού υπάρχουν τα κατάλληλα εφόδια.  

 Τι συμβολίζει το βραχιολάκι άπειρη αγάπη για τα παιδία μας; 

Το βραχιολάκι  συμβολίζει το άπειρο και κατ’ επέκταση την άπειρη αγάπη που συνεχώς προσφέρει με ανιδιοτέλεια το Ίδρυμα μέσα από το αξιόλογο έργο του.  

My name is mom – αν και η μάνα είναι μόνο μία, μπορεί να αγαπήσει και πονέσει όλα τα παιδιά του κόσμου;  

Ανεκτίμητης αξίας είναι η αγάπη της μάνας. Μέσα στην αγκαλιά της μπορεί να χωρέσει όλα τα παιδιά του κόσμου. Η αγάπη της φτάνει και περισσεύει για κάθε μικρό πλασματάκι εκεί έξω.  

 ”Όσο υπάρχουν στον κόσμο παιδιά, ζώα και λουλούδια… Mη φοβάστελα θα πάνε καλά!” είπε κάποτε ο Ν.Καζαντζάκης. Τι θέση πρέπει να έχουν τα παιδιά στη ζωή μας Ειρήνη μου; 

Τα παιδιά πρέπει να έχουν την πρώτη θέση στην ζωή μας. Να είναι η προτεραιότητα μας. Είναι επίσης και η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτά πρέπει να αφουγκραστούμε, με αυτά να επικοινωνήσουμε και σε αυτά να επενδύσουμε. Τα παιδιά κάνουν τον κόσμο ομορφότερο και είναι τόσα πολλά που έχουν να μας μάθουν που μόνο η πρώτη θέση τους αξίζει. 

 Πόσο σημαντικό είναι ο καθένας μας να στηρίζει και να βοηθά το δύσκολο έργο των Ιδρυμάτων;

 Αν όλοι βάζαμε το λιθαράκι μας σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα κι ο κόσμος μας λίγο πιο όμορφος. Κι είναι εξαιρετικά σημαντικό να στηρίζουμε οργανωμένα σύνολα. Γιατί από μας εξαρτάται η διατήρηση τους και η συνέχεια στο έργο τους.  

Θεωρείς σημαντική την διαμόρφωση κουλτούρας εθελοντισμού και προσφοράς από μικρή ηλικία, να μάθουμε δηλαδή στα παιδία μας να προσφέρουν και να κάνουν τον εθελοντισμό μέρος της ζωής τους; 

Σαν γονείς νιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας όσο το δυνατόν πιο σωστά. Τα θέλουμε να μάθουν να εκτιμάνε και να είναι ευγνώμων για αυτά που έχουν. Εμείς είμαστε τα πρότυπα τους, οι καθοδηγητές τους οι δάσκαλοι τους. Άρα αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ανθρώπους που σκέφτονται τους άλλους, είναι ευγενικοί, έχουν ανοιχτή καρδιά και το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς θα πρέπει να τους το μεταδώσουμε αυτό από μικρή ηλικία. Ενισχύοντας την εν συναίσθηση και ενθαρρύνοντας τους να χαρίζουν, να μοιράζονται να συμμετέχουν σε δραστηριότητες εθελοντισμού.                                                                                                                                                                                                                             

Μια ευχή απο εσένα Ειρήνη μου για τα παιδιά που δίνουν την δική τους μάχη και πολεμού καθημερινά!

Στους μικρούς αυτούς ήρωες εύχομαι να συνεχίσουν να χαμογελάνε και να ονειρεύονται με το ίδιο πάθος, να έχουν δύναμη και πίστη και σύντομα να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να βγούνε νικητές. Οι καλύτεροι μαχητές της ζωής είναι τα παιδιά. Αληθινοί ήρωες!  

 

 

Send this to a friend