Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι παλιές παρέες στη Λάρνακα
Οι παλιές παρέες στη Λάρνακα

Οι παλιές παρέες στη Λάρνακα

Όταν μιλάμε για περασμένα χρόνια δεν το κάνουμε από νοσταλγία. Μπαίνουμε στις φωτογραφίες και κάνουμε τις δικές μας σκέψεις. Ανάλογα με την εποχή, τη χρονιά, το περιβάλλον.

Οι Φοινικούδες της Λάρνακας, εδω και έναν αιώνα, ήταν ο αγαπημένος χώρος όπου όλοι γύρευαν τη ξεκούραση, τη διασκέδαση, τη χαρά. Τις χρονιές πριν από τον πόλεμο του σαράντα, μια παρέα, σε διαφορετικές ημερομηνίες, εύρισκε καταφύγιο για να περάσει καλά. Οι κοπέλες της παρέας ντυμένες στα εικοσιτέσσερα που λέμε, οι άντρες με τα κοστούμια τους, κατέβαιναν στον άη γιαλό για να βρουν λίγη ξεγνοισιά.

Από τις φωτογραφίες με τα χαμόγελα βγαίνει αβίαστα μια ευφορία. Έμεναν οι έγνοιες στο σπίτι και ο αέρας της θάλασσας καθάριζε το μυαλό.

Έτσι, όμορφα και φιλικά, ξέφευγαν οι Λαρνακείς και γέμιζαν τις μπαταρίες τους για τις επόμενες μέρες. Ειδικά αυτές οι φωτογραφίες ( οι δυό είναι τη μέρα του Κατακλυσμού 1936) είναι ξεχωριστές. Τίποτα δεν προμηνούσε τις μαύρες μέρες της αγωνίας και της αβεβαιότητας που ακολούθησαν το 1940.

Ευχαριστώ τη Νόρμα Αραβή και τη Μάρω Σεχριάν-Γεωργιάδου για τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες, όπου βλέπουμε τις Ερασμία Μιχαηλίδου, Έλλη Μιχαηλίδου, Μαρί Αχνιώτου, Γιώργο Αχνιώτη, Έμμυ Μιχαηλίδου-Χούρη, Αρτέμη Κλεοβούλου, Ανίκα Μιχαηλίδου, Σαπφώ Μιχαηλίδου.

ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ

Send this to a friend