Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ξεκίνησε το σκάψιμο σε δρόμους της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου, για τη δεύτερη φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας.

Ήδη, άρχισε το σκάψιμο σε τρία μέτωπα, δηλαδή σε τρεις οδούς γύρω από την Μητρόπολη, και όπως μας δήλωσε ο διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους και στα τρία μέτωπα έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά ευρήματα…

Τα πιο σημαντικά ευρήματα εκτιμάται ότι έχουν εντοπιστεί στο δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Τέρα Σάντα. Αυτή τη στιγμή, το σκάψιμο των δρόμων στην περιοχή Μητρόπολης αφορά τη διερεύνηση και τον καθαρισμό των αυλακιών από τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Σταδιακά, οι εργασίες αυτές θα επεκταθούν και σε άλλους δρόμους των ενοριών Μητρόπολης και Χρυσοπολίτισσας, οι οποίες είναι οι μοναδικές ενορίες που ακόμα δεν έχουν ενωθεί με το αποχετευτικό, καθότι οι εργασίες έχουν καθυστερήσει λόγω των αρχαίων.

Σε μεταγενέστερο στάδιο, το ΣΑΛ θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό αποκλειστικά για τις εργασίες του αποχετευτικού, δηλαδή για την εγκατάσταση αγωγών όμβριων υδάτων, λυμάτων και φρεατίων.

Όσον αφορά το αξιόλογο ψηφιδωτό που απεικονίζει τους άθλους του Ηρακλή, το οποίο ανακαλύφθηκε εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια στην οδό Αγ. Νεοφύτου, η Λάρνακα περιμένει ακόμα επίσημη ενημέρωση από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για το τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα αυτό.

Θυμίζουμε, ότι από τον καιρό που ανακαλύφθηκε το ψηφιδωτό κάτω από το δρόμο, η συγκεκριμένη οδός παραμένει κλειστή για την τροχαία κίνηση, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των περιοίκων.

 

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσαν την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας, για τη συνέχιση της λειτουργίας του καινοτόμου και ιδιαίτερα πρωτοποριακού προγράμματος,“Youth Makerspace Larnaka”.

Την ανανέωση της Συμφωνίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Πρόδρομος Αλαμπρίτης και ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι ένα Πρόγραμμα που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του πριν δυο μόλις χρόνια και κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπει σχεδόν αμέσως στο χάρτη του οικοσυστήματος της τεχνολογίας, της φιλοσοφίας των STEAM, και της δημιουργίας.

Κοινός στόχος του ΟΝΕΚ και του Δήμου Λάρνακας είναι να συνεχίσει να είναι μια κυψέλη ιδεών, η οποία θα παρέχει το φυσικό χώρο, την πρόσβαση σε εργαλεία και την στήριξη στους νέους για να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε τομείς όπως είναι η τεχνολογία, η αρχιτεκτονική, οι τέχνες.

 

Και τέλος η Medochemie Ltd, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, εγκατέστησαν στην παραλία των Φοινικούδων το «Ανακυκλώψαρο». Πρόκειται για μια καινοτόμο μεταλλική κατασκευή, σε σχήμα ψαριού που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από την ανακύκλωση πλαστικών, αφού το κοινό μπορεί να εναποθέσει μέσα στο «Ανακυκλώψαρο» πλαστικά μπουκάλια.

Ο Δήμος Λάρνακας και η Medochemie Ltd, με την εγκατάσταση του «Ανακυκλώψαρου» στην πλέον πολυσύχναστη παραλία των Φοινικούδων, στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανακύκλωση πλαστικών και στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στις συνολικές προσπάθειες που καταβάλλονται για προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα του ευαίσθητου θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Send this to a friend