Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε επ’ αόριστον απεργία από τις 8 Ιανουαρίου κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων «ΖΗΝΩΝ» Λάρνακας, λόγω μη καταβολής του μισθού τους για τον Δεκέμβριο, με τις Συντεχνίες να απευθύνουν έκκληση στους Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας να μεσολαβήσουν ώστε να επιλυθεί το μόνιμο πρόβλημα των μισθών.

Σε γραπτή ανακοίνωση τους οι Συντεχνίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τον Νόμο, κάθε εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στο τέλος κάθε μήνα τον μισθό των εργαζομένων. Ταυτόχρονα παρακρατεί τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία των Εργαζομένων από τον Απρίλιο του 2019».

Προστίθεται ότι «οι εργαζόμενοι έχουν επιδείξει τεράστια υπομονή και κατανόηση όλα αυτά τα χρόνια για τα προβλήματα με τον στόλο της εταιρείας, τα πολλαπλά μηχανικά προβλήματα και την εργασία υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, δηλαδή λεωφορεία χωρίς θέρμανση τον χειμώνα και χωρίς κλιματιστικό το καλοκαίρι. Το μόνο που ανέμεναν από την εταιρεία είναι να τους καταβάλλει τον μισθό τους όμως και αυτόν κάθε μήνα τίθεται υπό αμφισβήτηση». Ταυτόχρονα καλούν «έστω και την υστάτη την εταιρεία Λεωφορείων “ΖΗΝΩΝ” Λάρνακας να σεβαστεί τους εργαζόμενους και την εργασία που της παράσχουν και να τους καταβάλει τον μισθό και τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία τους». Επίσης οι Συντεχνίες απευθύνουν επίσης έκκληση στους «αρμόδιους Υπουργούς να παράσχουν τις καλές τους υπηρεσίες ώστε να επιλυθεί το μόνιμο πια πρόβλημα της καταβολής των μισθών των εργαζομένων που μένουν κάθε μήνα εκτεθειμένοι και δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

 

Την Δευτέρα  6 Ιανουαρίου η Η ακολουθία για τη γιορτή των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα γίνει πομπή προς τη μεγάλη αποβάθρα για την καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

 

Επίσης την Δευτέρα από τις  9:00 το πρωί μέχρι και της  3:00 στην πλατεία Ευρώπης, το 298ον Σύστημα Ναυτοπροσκόπων «Ζήνων» Λάρνακας, διοργανώνει Φιλανθρωπική εκδήλωση.

Send this to a friend