Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συσκέψεις επί συσκέψεων άρχισαν χθες στη Λάρνακα, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της πόλης και τα οποία ανάδειξαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λάρνακα με τις πρώτες ραγδαίες βροχοπτώσεις. Στη σύσκεψη αξιολογήθηκε η κατάσταση κι εξετάστηκαν μέτρα αντιμετώπισης των πλημμυρών μέχρι να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σ’ εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2020. Ο Δήμαρχος Λάρνακας επισήμανε ότι τα προβλήματα γύρω από τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού θα επιλυθούν με τη λειτουργία του αντλιοστασίου S8. Με την ολοκλήρωση του αντλιοστασίου S9, αναμένεται να αμβλυνθεί το πρόβλημα πλημμυρών στις περιοχές Μητρόπολης και Προδρόμου.

Περαιτέρω, ο κ. Βύρας σημείωσε ότι μεγάλη ανησυχία υπάρχει για την ευπαθή περιοχή από το Καλό Χωριό μέχρι τις Καμάρες. Υπενθύμισε, ότι για την συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, μελέτη η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί… Στο μεταξύ, συνεργεία του Δήμου Λάρνακας έχουν ξεκινήσει από το απόγευμα της Κυριακής την αποκατάσταση των ζημιών.

 

Ξεκινά νέος κύκλος επαλείψεων δρόμων στη Λάρνακα, με σκοπό την βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου της πόλης, το οποίο είναι αλήθεια πως τα προηγούμενα χρόνια είχε αφεθεί σε άθλια κατάσταση. Στις προσπάθειες για αντιμετώπιση κι επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που προκύπτουν, αλλά και στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας, ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε νέο διαγωνισμό για επαλείψεις και συντήρηση οδοστρωμάτων. Το κόστος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Συνολικά, τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Λάρνακας έχει δαπανήσει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ για συντήρηση δρόμων εντός της πόλης που ήταν σε κακά χάλια. Τα δύο εκατομμύρια δόθηκαν από το κράτος. Ο δήμος ανακοίνωσε ότι οι προσφορές για τον νέο κύκλο επαλείψεων θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του δήμου. 

 

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Λάρνακας, σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό οργανισμό OXYGONO και τη στήριξη του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, διοργανώνουν σήμερα στις 7.00 το βράδυ στην Αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας ανοικτό δημόσιο διάλογο με θέμα «Πως μετατρέπεται μια πόλη με επίκεντρο το αυτοκίνητο σε μια πόλη με επίκεντρο τον άνθρωπο». Βασικός στόχος του διαλόγου είναι να ακουστούν οι προτάσεις και οι ιδέες των πολιτών, καθώς και οι προβληματισμοί τους, αναφορικά με τα θέματα διακίνησης στην Λάρνακα. Στον διάλογο θα παραστεί ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Send this to a friend