Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Βαριές καμπάνες επέβαλε χθες το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε δύο πρόσωπα, τα οποία κρίθηκαν ένοχα σε υποθέσεις κατοχής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα άτομα. Συγκεκριμένα, σε 15 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε  26χρονος από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος μετά από δική του παραδοχή σε κατηγορία που αφορά κατοχή 15 κιλών κοκαίνης με σκοπό την προμήθεια. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον περασμένο Μάρτιο. Τα επίδικα ναρκωτικά αφίχθηκαν ταχυδρομικώς, από την Ολλανδία. Εξάλλου, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκιση 32χρονο, από τη Λάρνακα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή σε κατηγορία κατοχής περίπου τεσσάρων κιλών κάνναβης με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Η σύλληψη του 32χρονου έγινε τον Ιανουάριο του 2018. Ο κατηγορούμενος βαρυνόταν με προηγούμενες καταδίκες για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπής.

Επίσης το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας απάλλαξε και αθώωσε χθες τρία φυσικά πρόσωπα και δύο εταιρείες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν μεγάλο αριθμό κατηγοριών σε σχέση με το τραγικό ατύχημα που συνέβη στις 10 Οκτωβρίου του 2012 στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων με την πτώση του γερανού. Ένα ατύχημα που είχε φοβερό απολογισμό το θάνατο μιας Βρετανίδας, μόνιμης κατοίκου Κύπρου, η οποία τυχαία περνούσε εκείνη την στιγμή από την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών επιβαίνοντας αυτοκινήτου, τον σοβαρό τραυματισμό άλλων προσώπων, μεταξύ αυτών και του συζύγου του θύματος, καθώς και την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα που καταπλάκωσε ο γερανός με την πτώση του. Και οι πέντε που βρέθηκαν στο κατηγορητήριο της υπόθεσης απαλλάχθηκαν στο στάδιο της εκ πρώτης όψεως υπόθεση, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι από το σύνολο της μαρτυρίας που παρουσιάστηκε ενώπιον του δεν δικαιολογείται η κλήση των κατηγορουμένων σε απολογία. Στο πλαίσιο των κατηγοριών που προσάφθηκαν στους κατηγορουμένους, δεν αποδιδόταν ποινική ευθύνη για την πρόκληση θανάτου της Βρετανίδας, για τους τραυματισμούς και τις ζημιές.

 

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στα μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών, στη Λάρνακα, εξαιτίας της μη λειτουργίας του συστήματος διέλευσης πεζών στα φώτα τροχαίας επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, εδώ και περίπου μια εβδομάδα, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους πεζούς, κυρίως για τους τυφλούς, αλλά και για τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Και μιλάμε για ένα πολυσύχναστο σημείο της Λάρνακας, πλησίον του εμπορικού κέντρου και του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών καλεί το αρμόδιο τμήμα και την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των φώτων τροχαίας και για το σύστημα διέλευσης πεζών να επιληφθεί άμεσα του προβλήματος και να το επιλύσει το συντομότερο προτού θρηνήσουμε κάποιο θύμα. Ήδη η οργάνωση έχει γνωστοποιήσει το πρόβλημα και στο Δήμο Λάρνακας.

                                                

Και τέλος επέστρεψε από την πόλη Αγιά της Ελλάδας, ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, όπου μετείχε στη 5η  συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη για τους Πολίτες». Στόχος του προγράμματος είναι η συνένωση δρόμων για καλύτερη αντίληψη των νέων για την Ευρώπη και την εξάλειψη του Ευρωσκεπτικισμού.  Οι δράσεις του προγράμματος καλύπτονται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

   

 

 

Send this to a friend