Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο εργοστάσιο παραγωγής λαδιού με την ονομασία «Ο Βασιλιάς της Ελιάς», στο χωριό Αγγλισίδες. Λόγω του ότι το εργοστάσιο συνορεύει με δασική έκταση, απογειώθηκε και συμμετείχε στο έργο της κατάσβεσης αεροσκάφος του Τμήματος Δασών. Για περίπου δύο ώρες οι πυροσβέστες που έσπευσαν επί τόπου έδιναν μάχη για να περιοριστεί η φωτιά και να μην επεκταθεί στην παρακείμενη δασική περιοχή. Λόγω των υλικών που υπήρχαν εντός του εργοστασίου, σε κάποια στιγμή η φωτιά φάνηκε να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στο εσωτερικό του εργοστασίου. Την ώρα της πυρκαγιάς υπήρχαν εργάτες εντός του, οι οποίοι όμως πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Οι εξετάσεις στην σκηνή αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

 

Ο Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής καλωσόρισαν το Σάββατο, το νέο κρουαζιερόπλοιο Crown Iris από το Ισραήλ. Το κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας δύο χιλιάδων επιβατών, θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Χάιφα-Λάρνακα σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ σε κάποιες αφίξεις θα διανυκτερεύει και στη Λάρνακα. Ορισμένοι μάλιστα επιβάτες θα συμμετέχουν σε εκδρομές στην επαρχία, όπως στα Λεύκαρα και στην Αθηένου και σε άλλες γειτονικές πόλεις, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταβαίνουν στο κέντρο της πόλης». 

Η υποδοχή από την ΕΤΑΠ και τον Δήμο Λ/κας πλαισιώθηκε από μουσική, ενώ προσφέρθηκαν σε όλους τους επιβάτες κυπριακά παραδοσιακά εδέσματα.  

 

Και περνάμε στις εκδηλώσεις μας, όπου σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο έχουμε τη Θεατρική Ομάδα ΠΑΡΩΔΙΑ με το έργο «Κλάφτα Χαράλαμπε». Σενάριο / σκηνοθεσία: Δωρόθεος Δωροθέου. Είσοδος €5.

 

Και τέλος στις 7:30 το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού», θα τιμήσουν τρεις καταξιωμένους Λαρνακείς λογοτέχνες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Send this to a friend