Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ένα διαφορετικό μουσείο αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα στη Χοιροκοιτία. Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσείο καλαθοπλεκτικής κι επίδειξης παρασκευής χαλουμιού, μια πρωτοβουλία του τεχνίτη Πέτρου Νικολάου, ο οποίος δηλώνει παθιασμένος με την τέχνη της καλαθοπλεκτικής και άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά μ’ αυτήν εδώ κι έξι χρόνια.

Το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του μέχρι τον προσεχή Ιούλιο σ’ ένα παραδοσιακό, πετρόκτιστο κτίσμα του 1850, στον παραδοσιακό πυρήνα της κοινότητας.

Το θέμα παρουσιάζεται στο καλοκαιρινό δελτίο τύπου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, με τον Πέτρο Νικολάου να δηλώνει ενθουσιασμένος που θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενεί στον δικό του χώρο ομάδες ξένων επισκεπτών, στους οποίους θα παρουσιάζει διάφορα είδη καλαθιών, πανεργιών, ταλαριών και άλλων κυπριακών παραδοσιακών αντικειμένων.

Εκτός, όμως, από την υπέροχη αυτή τέχνη, θα παρουσιάζει στους ξένους τουρίστες και τον τρόπο παρασκευής του χαλουμιού στο ταλάρι, μέσα σ’ ένα αυθεντικό κυπριακό περιβάλλον.

 

Ο Τομέας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας «Η ΑΚΤΗ» και τον Όμιλο Χειμερινών Κολυμβητών Λάρνακας, πραγματοποιήσαν εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας Μακένζι.

Μετά τη συλλογή των σκουπιδιών έγινε καταμέτρηση τους από μέλη της «ΑΚΤΗΣ», στα πλαίσια της έρευνας για τη μείωση των απορριμμάτων στην θάλασσα και τις ακτές μας.

 

Στις 8.30 σήμερα το βράδυ στο Θέατρο Σκάλα, έχουμε μια ξεκαρδιστική παράσταση με κυρίαρχο στοιχείο το αυθόρμητο γέλιο! Κατάλληλη για όλη την οικογένεια! Τίτλος η Μαρικκού που τα Λεύκαρα.

Στο ρόλο της «Μαρικκούς» η αγαπημένη Όλγα Ποταμίτου . Συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Κωστάκης Κωνσταντίνου, Κώστας Σχοινιού, η Χριστίνα Τερεζοπούλου, Βαγγέλης Ιωάννου και η Μαρία Σάββα.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κώστας Σχοινιού.

Γενική επιμέλεια παράστασης: Δώρος Κυριακίδης. Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

 

 

Send this to a friend