Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άρχισαν τα όργανα με τις εκποιήσεις στη Λάρνακα και στο σφυρί βγαίνουν τρεις κατοικίες και μια οικογενειακή επιχείρηση.

Από νωρίς χθες το πρωί έσπευσαν στο μέρος μέλη του τοπικού Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις πραγματοποιώντας ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, σε μια προσπάθεια ν’ αποτρέψουν την εκποίηση των υποστατικών και να τεθεί μπλόκο στο ξεσπίτωμα των επηρεαζόμενων οικογενειών.

Η συντονίστρια του Κινήματος Κατά των Εκποιήσεων στη Λάρνακα, Ευγενία Μωϋσέως, όπως εξήγησε, η οικογένεια κατέθεσε προτάσεις την περασμένη εβδομάδα μέσω του δικηγόρου της, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από την τράπεζα.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης, ο οποίος επίσης παρευρέθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, είπε ότι η οργάνωσή του τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της εξεύρεσης συγκεκριμένων λύσεων στο θέμα των εκποιήσεων της επαγγελματικής στέγης και της πρώτης κατοικίας, η οποία πολλές φορές είναι υποθήκη για την επαγγελματική στέγη.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί, για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη. Ψεκάζονται τα στάσιμα νερά, οι σχάρες και τα κανάλια ομβρίων νερών, και οι όχθες των Αλυκών. Λόγω των σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάζονται σε ορισμένες περιοχές, τις επόμενες μέρες θα γίνουν κατά τις βραδινές ώρες και ψεκασμοί κατά ενήλικων κουνουπιών αλλά και χειρονόμων. Λόγω της ανάπτυξης της πρασινάδας από αύξηση του οργανικού φορτίου και θρεπτικών συστατικών που δημιουργήθηκε φέτος στις Αλυκές παρουσιάζεται μεγαλύτερη εκκόλαψη τόσο των κουνουπιών όσο και των χειρονόμων. Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου ταυτόχρονα με τους ψεκασμούς συνεχίζει και τις αντλήσεις νερών για αποξήρανση χώρων με στάσιμα νερά όπου αυτό είναι εφικτό.

 

Και τέλος πραγματοποιείται σήμερα στις 11 το πρωί, στην εξέδρα εκδηλώσεων παραλίας των Φοινικούδων, η Παγκύπρια τελετή απονομής της Γαλάζιας Σημαίας 2019. Η τελετή είναι υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή.

Send this to a friend