Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στο «Σπίτι της Κοντέας» στη Λάρνακα,  η διάλεξη της Μαρίας Ιωάννου, διδάκτορος της αγγλικής φιλολογίας και νομικού
Στο «Σπίτι της Κοντέας» στη Λάρνακα,  η διάλεξη της Μαρίας Ιωάννου, διδάκτορος της αγγλικής φιλολογίας και νομικού

Στο «Σπίτι της Κοντέας» στη Λάρνακα,  η διάλεξη της Μαρίας Ιωάννου, διδάκτορος της αγγλικής φιλολογίας και νομικού

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στις 22 Μαρτίου 2019, στο «Σπίτι της Κοντέας» στη Λάρνακα,  η διάλεξη της Μαρίας Ιωάννου, διδάκτορος της αγγλικής φιλολογίας και νομικού. Η διάλεξη αφορούσε το Βικτοριανό θέατρο και την παρουσία του θεάτρου σε μυθιστορήματα της εποχής και έφερε τον τίτλο: «[E]να ζωηρό ενδιαφέρον για θεατρική έκφραση συνιστούσε μέρος της φύσης μου. Θέατρο, παραστάσεις και ηθοποιοί στη λογοτεχνία και πολιτισμό του 19ου αιώνα».

Η διάλεξη αποτελείτο από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος, η εισηγήτρια παρέθεσε τα χαρακτηριστικά της Βικτοριανής εποχής, με έμφαση στον πολιτισμό και την πολιτισμική παραγωγή. Στη συνέχεια ανέφερε Βικτοριανούς ηθοποιούς και συγγραφείς που ασχολήθηκαν με το θέατρο, ενώ ολοκληρώνοντας ανέλυσε την παρουσία του θεάτρου σε αντιπροσωπευτικά μυθιστορήματα.

Ήταν μια πολυεπίπεδη διάλεξη, με περιεχόμενο ένα συνδυασμό από πηγές, όπως βιογραφίες, άρθρα αυθεντικών περιοδικών του 19ου αιώνα και κείμενα της Βικτοριανής λογοτεχνικής παραγωγής. Στο τέλος της διάλεξης, η Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Κοντεατών και Φίλων «Τέρψις», Μαρία Γεωργίου Κρασιά, απένεμε το βιβλίο «Tα ποιήματα του Χ. Δημοσθένους και την ποιητική αλληλογραφία Χ. Δημοσθένους και Π.Λιασίδη», αναμνηστικό στη Δρ. Ιωάννου. Στη παρουσίαση ο Μιχάλης Κόκκινος.

Send this to a friend