Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μάζεψαν 80 υπογραφές οι κάτοικοι στην οδό Αγ. Νεοφύτου Λάρνακας
Μάζεψαν 80 υπογραφές οι κάτοικοι στην οδό Αγ. Νεοφύτου Λάρνακας

Μάζεψαν 80 υπογραφές οι κάτοικοι στην οδό Αγ. Νεοφύτου Λάρνακας

Οργανώνονται οι κάτοικοι στην πολύπαθη οδό Αγίου Νεοφύτου, στην ενορία Χρυσοπολίτισσας, στη Λάρνακα, και ζητούν από το Υπουργείο Εσωτερικών την επίταξη της ακατοίκητης οικίας, κάτω από την οποία ανακαλύφθηκε το ψηφιδωτό με τους άθλους του Ηρακλή, στα πλαίσια των εργασιών για το αποχετευτικό.

Η συγκεκριμένη οδός παραμένει κλειστή για την τροχαία κίνηση εδώ και πολλά χρόνια εξαιτίας της ανακάλυψης, το καλοκαίρι του 2016, του μοναδικού αυτού ψηφιδωτού, καθότι τα γρανάζια της γραφειοκρατίας στο κτηματολόγιο καθυστερούν όλο αυτό το διάστημα την απαλλοτρίωση του σπιτιού, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάδειξης του ψηφιδωτού. Παράλληλα, έκτοτε έχουν ανασταλεί και οι εργασίες για το αποχετευτικό στην γύρω περιοχή.

Οι κάτοικοι στην οδό Αγίου Νεοφύτου μάζεψαν πρόσφατα 80 υπογραφές και απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, στην οποία του γνωστοποιούν την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν εδώ και σχεδόν μια πενταετία εξαιτίας του κλεισίματος του δρόμου που περνά μπροστά από τα σπίτια τους και κατ’ επέκταση της αναστολής των εργασιών του αποχετευτικού. Εξού και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι στην εν λόγω οδό αρνούνται να καταβάλουν τα τέλη του αποχετευτικού…

Οι κάτοικοι της Αγ. Νεοφύτου υπενθυμίζουν, ακόμα, την απαντητική επιστολή που απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών, προς τον βουλευτή Λάρνακας Χρίστο Ορφανίδη, μετά από σχετικό ερώτημά του, ημερομηνίας 20 Φεβρουαρίου 2019, στην οποία ο κ.Πετρίδης κάνει λόγο για «επείγον του όλου θέματος», όπως αυτό συζητήθηκε σε συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας τον περασμένο Νοέμβριο. Οι κάτοικοι στην οδό Αγ. Νεοφύτου ζητούν από τον Κωνσταντίνο Πετρίδη όπως τροχιοδρομηθούν οι ενδεικνυόμενες διαδικασίες για την επίταξη του ακατοίκητου σπιτιού, έτσι ώστε να μπορούν επιτέλους να μεταβαίνουν απρόσκοπτα από και προς τις κατοικίες τους, σημειώνοντας ότι η διάνοιξη του δρόμου θα διευκολύνει ολόκληρη την περιοχή.

Και όλα αυτά, αφού προηγουμένως αποφασιστεί τελεσίδικα τι μέλλει γενέσθαι με το ψηφιδωτό, δηλαδή αν θα διατηρηθεί και αναδειχθεί επί τόπου ή αν θα μεταφερθεί στο μουσείο. «Είναι απολύτως δίκαιο το αίτημα των κατοίκων για την έκδοση διατάγματος επίταξης της ακατοίκητης κατοικίας», δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο βουλευτής Χρ. Ορφανίδης και πρόσθεσε: «Πρέπει επιτέλους αυτό το θέμα να λήξει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τον δρόμο να παραμένει κλειστός. Δίκαιο έχουν και για την άρνησή τους να πληρώσουν αποχετευτικά τέλη, από την στιγμή που αναστάληκαν οι εργασίες στη γειτονιά τους. Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχω συνάντηση με τον Διευθυντή του ΣΑΛ γι’ αυτό το ζήτημα».

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend