Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο 17χρονος Δημήτρης Χρυσοστόμου πέτυχε… το γκολ της ειρήνης στον χθεσινό δικοινοτικό φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Πύλα μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και της τουρκοκυπριακής Magusa Turk Gucu F.C., η οποία είναι 2η στη βαθμολογία του τουρκοκυπριακού πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες, που προέρχονται από την Αμμόχωστο, έστειλαν μηνύματα ειρήνης, φιλίας και συμφιλίωσης σε μια κοινή πατρίδα, στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην παρουσία περίπου 400 φιλάθλων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ερυθρόλευκοι και Κιτρινοπράσινοι οπαδοί κάθισαν δίπλα δίπλα με σημαίες και κασκόλ των ομάδων τους στην μία και μοναδική εξέδρα του γηπέδου, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά φιλικό κλίμα. Στο πρώτο ημίχρονο, που είχε διάρκεια μισής ώρας, το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της Ν. Σαλαμίνας, η οποία παρατάχθηκε με ως επί τω πλείστο νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες αντάλλαξαν ποδοσφαιριστές. Το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει περισσότερο σημασία είναι η απόδειξη πως ο αθλητισμός ενώνει και αυτό το μήνυμα θέλησαν να στείλουν τα δύο σωματεία, στην παρουσία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων πολιτικών.

Η απουσία του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σε καμία περίπτωση δεν επισκίασε την επιτυχημένη δικοινοτική αθλητική εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε από τις 9 το πρωί με ασκήσεις προπόνησης από παιδιά των ακαδημιών των δύο ομάδων.

Οι φίλαθλοι και οι δημοσιογράφοι (Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και ξένοι), που βρέθηκαν στο γήπεδο της Πύλας, πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο από αστυνομικούς της Δημοκρατίας, προτού εισέλθουν στο στάδιο. Πριν από τον αγώνα, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του OHE Ελίζαπεθ Σπέχαρ, ο Πρόεδρος της οργάνωσης Peace and Sport και φυσικά ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Ντιτιέρ Ντρογμπά απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, στέλνοντας ισχυρά μηνύματα ειρήνης και ελπίδας για το μέλλον. Πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα με διαιτητή του Λεόντιο Τράττο, προηγήθηκε  καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια, που ερμήνευσαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι τραγουδιστές.

Η είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο έγινε με τους ποδοσφαιριστές να κρατάνε από το χέρι παιδάκια από τις ακαδημίες, ενώ πριν ξεκινήσει ο αγώνας τους ποδοσφαιριστές χαιρέτησε ο ΠτΔ, η Ε. Σπέχαρ και ο Ντ. Ντρογμπά. Την ίδια ώρα όλοι οι παρευρισκόμενοι στο στάδιο σήκωσαν λευκές κόλλες που συμβόλιζαν την ειρήνη.

 

Τρεις φρουρούς ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας, συνέλαβε χθες η αστυνομία στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Οι τρεις συλληφθέντες όπως διαπιστώθηκε δεν κατείχαν άδεια ιδιώτη φρουρού και εν τούτοι βρισκόντουσαν εντός του αεροδρομίου στον διαχωρισμό επιβατών για τον έλεγχο διαβατηρίων. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο ΤΑΕ Λάρνακας και ανακρίνονται. Αναμένεται να κατηγορηθούν γραπτώς και να αφεθούν ελεύθεροι.

 

Σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 8:00 μ. μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, πραγματοποιούνται οι 30οι Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου, με τίτλο Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρνακας «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Λέοναρντ Γερς.

Σκηνοθεσία: Γιώτα Παυλικκά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Send this to a friend