Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Αν είναι δυνατόν… Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες Πύλας – Ορόκλινης
Αν είναι δυνατόν… Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες Πύλας – Ορόκλινης

Αν είναι δυνατόν… Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες Πύλας – Ορόκλινης

Οι παραλίες της επαρχίας Λάρνακας σφύζουν από ζωή, οι πλείστες όμως παραμένουν χωρίς ναυαγοσωστική στελέχωση παρόλο που μπήκαμε για τα καλά στην καλοκαιρινή περίοδο.

Χωρίς ναυαγοσώστες παραμένουν μερικές από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της επαρχίας (και όχι μόνο), όπως είναι η ακτή μπροστά από τα πολυτελή ξενοδοχεία της Πύλας Golden Bay, Sandy Beach και Lordos Beach, καθώς και οι παραλίες της Ορόκλινης (ξενοδοχεία Golden Bay, Princess) και του ΚΟΤ.

Ο πνιγμός της 76χρονης Γερμανίδας τουρίστριας την Κυριακή 11 Ιουνίου, η οποία βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα μπροστά από το ξενοδοχείο Lordos Beach, σε πολύ κοντινή απόσταση από τον… άδειο ναυαγοσωστικό πύργο, επαναφέρει το σοβαρό πρόβλημα μη επάνδρωσης του μοναδικού πύργου ναυαγοσωστών που υπάρχει στη συγκεκριμένη παραλία. Κι όλα αυτά, ενώ τα τρία ξενοδοχεία της Πύλας έχουν αυτή την εποχή πληρότητες 100%, ενώ με βάση τις κρατήσεις θα παραμείνουν υπερπλήρη καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Για να λειτουργήσουν, όμως, οι ναυαγοσωστικές υπηρεσίες στις πιο πάνω παραλίες απαιτείται η οικονομική συνδρομή και των τοπικών αρχών με ένα ποσοστό 50% της συνολικής δαπάνης, ενώ το υπόλοιπο 50% θα πρέπει καταβληθεί από το κράτος. Και όπως εγκύρως πληροφορούμαστε από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, μέχρι σήμερα κανένα κοινοτικό συμβούλιο της περιοχής δεν έχει καταβάλει το μερίδιό του όσον αφορά τη δαπάνη που απαιτείται για να στελεχωθούν οι ναυαγοσωστικοί πύργοι. Ως εκ τούτου, οι περισσότερες παραλίες της επαρχίας, όπως της Πύλας, της Ορόκλινης, του ΚΟΤ, της Αλαμινού κ.α. παραμένουν αυτή τη στιγμή χωρίς ναυαγοσώστες, με τους λουόμενους να βρίσκονται ουσιαστικά στο έλεος του Θεού… Τα μόνα ναυαγοσωστικά σημεία που είναι επανδρωμένα βρίσκονται στις παραλίες εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας, δηλαδή Φοινικούδες, Καστέλλα, Μακένζι, Σπύρος Μπητς και στα Περβόλια.

Όπως πληροφορούμαστε, τις προσεχείς μέρες αναμένεται να επανδρωθεί η παραλία της Ορόκλινης, ενώ η ακτή της Πύλας, μπροστά από τα ξενοδοχεία, θα επανδρωθεί άκουσον άκουσον μόνο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και μόνο κατά τα Σαββατοκύριακα… Αυτό είναι έγκλημα, κύριοι, και καλά κάνετε να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας προτού είναι αργά και προτού μας τύχουν κι άλλοι πνιγμοί.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend