Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Γιώργος Ανδρέου: Πρόκληση είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των νέων
Γιώργος Ανδρέου: Πρόκληση είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των νέων

Γιώργος Ανδρέου: Πρόκληση είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των νέων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΕΔΕΚ στη Λάρνακα Γιώργος Ανδρέου ο οποίος αναφέρθηκε στην επαγγελματική και πολιτική του σταδιοδρομία, τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει καθώς και για διάφορα κοινωνικά ζητήματα. 

Πείτε μας λίγα για λόγια για εσάς 

Ονομάζομαι Γιώργος Ανδρέου κάτοικος Λάρνακας με καταγωγή από την Αμμόχωστο. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά. Ασκώ το επάγγελμα του κουρέα εδώ και 28 χρόνια. Επίσης έχω εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας το 2017 με το σοσιαλιστικό κόμμα της ΕΔΕΚ.

Το 2016 είχα εκλεγεί πρόεδρος κομμωτών και κουρέων Λάρνακας όπου και κράτησε η προεδρία μου για 6 χρόνια. Τώρα πλέον είμαι εκλεγμένος στο συμβούλιο εγγραφής κομμωτών και κουρέων Κύπρου.

Με ποια αφορμή και για ποιο λόγο ενταχθήκατε στις τάξεις της ΕΔΕΚ και του Σοσιαλιστικού χώρου;

Η αφορμή και ο λόγος είναι πολύ απλός, ο παππούς μου Δημήτρης Δημητρίου, ο γνωστός (Μήτρος) ήταν ενεργό μέλος της ΕΔΕΚ και πάντα ήταν στο πλευρό του αειμνήστου Βάσου Λυσσαρίδη και μπορείτε να πείτε ότι ακολουθώ τα χνάρια του παππού μου.

Γιατί οι νέοι απαξιώνουν την πολιτική;

Σε αυτή την ερώτηση θα σας απαντήσω με λόγια που άκουσα από τους ίδιους τους νέους από συζητήσεις. Βλέπουν γύρω τους αδικίες ακούνε τα ίδια και τα ίδια αλλά δεν βλέπουν πράξεις. Η ίδια μου η κόρη ηλικίας 20 ετών μου απάντησε πως η πολιτικη διαχωρίζει τους ανθρώπους και ο κάθε ένας που ασχολείται με την πολιτική ασχολείται μόνο και μόνο για το συμφέρον του.

Οι νέοι σήμερα απαξιώνουν την εμπλοκή με τα κοινά. Πως μπορούμε να τους πείσουμε να ασχοληθούν με τα κοινά;

Αν και πολύ δύσκολο, δεν θα πω πολύ αργά , γιατί θέλω να πιστεύω πως με σωστά βήματα και σωστές πράξεις, για το καλό των νέων μας θα αρχίσουν να εμπιστεύονται το πολιτικό κομμάτι κι έτσι θα αρχίσουν να ασχολούνται με τα κοινά.

Ποιες οι Προκλήσεις για τον εαυτό σας αλλά και συλλογικά για την ΕΔΕΚ αυτή την πενταετία;

Πρόκληση για μένα είναι όπως ανάφερα στην προηγούμενη ερώτηση, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των νέων, να ακούμε τους νέους να δουν πράξεις και όχι μόνο λόγια ,γιατί πιστεύω οι νέοι είναι σημαντικό κομμάτι της πολιτικής (πολιτείας).

Συνέντευξη που δόθηκε στην εφημερίδα της Νεολαίας ΕΔΕΚ

Send this to a friend