Home ΠΡΟΣΩΠΑ Μαρία Νικηφόρου: Η αγάπη της για τον δύσκολο κλάδο της γεωπονίας και η δική της επιχείρηση
Μαρία Νικηφόρου: Η αγάπη της για τον δύσκολο κλάδο της γεωπονίας και η δική της επιχείρηση

Μαρία Νικηφόρου: Η αγάπη της για τον δύσκολο κλάδο της γεωπονίας και η δική της επιχείρηση

Η Μαρία Νικηφόρου είναι απόφοιτος του Τμήματος Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση στο τομέα της Φυτοπροστασίας, ενώ εργάστηκε σε κορυφαίες εταιρείες φυτοφαρμάκων της Κύπρου αλλά και στο Συμβούλιο Εμπορίας Κυπριακών Πατατών.

Παράλληλα, είναι κάτοχος δίπλώματος στο indoor Plant Styling .

Το Larnakaonline πάντα πιστό στην προσπάθεια του να προβάλλει επιχειρήσεις αλλά και προσπάθειες κυπρίων, συναντήσαμε την Μαρία η οποία μας μίλησε για τη δουλειά της, τις επιχειρηματικές της προσπάθειες, τη γεωπονία γενικά αλλά και για το Plants & More…

 

Μιλήστε μας για τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες. 

Είμαι Γεωπόνος και τον Φεβρουάριο του 2022, αφού προηγουμένως εργάστηκα για μερικά χρόνια σε διάφορες επιχειρήσεις και διάφορα πόστα πάνω στον τομέα μου, αποφάσισα να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση. Ένιωθα σίγουρη και έτοιμη για το σημαντικό αυτό βήμα και έτσι προέκυψε το Γεωπονικό Κέντρο Plants and More στο οποίο αφιερώνω πλέον πολλές ώρες καθημερινά.

Στο Plants and More επικεντρωνόμαστε στην πώληση διαφόρων διεθνώς εγκεκριμένων και αναγνωρισμένων ποιοτικών γεωργικών προϊόντων για επαγγελματίες και ερασιτέχνες καθώς στην συμβουλευτική υποστήριξη τους. Είναι σημαντικό για εμάς οι συνεργάτες και οι πελάτες μας να πετυχαίνουν το ιδανικότερο αποτέλεσμα σε ότι και αν κάνουν.

Επίσης στο κατάστημά μας διαθέτουμε καρποφόρα δενδρύλλια, σπορόφυτα λαχανικά, εποχιακά φυτά και φυτά για διακόσμηση εσωτερικού χώρου, ιδανικά για να ομορφύνουν σπίτια, γραφεία και άλλους επαγγελματικούς χώρους.

Πόσο εύκολο είναι για ένα νέο να ξεκινήσει τη δική του επιχειρηματική προσπάθεια; 

Γενικότερα το ξεκίνημα μιας νέας μικρής επιχείρησης είναι δύσκολο και σύνθετο θέμα. Πόσο μάλλον αν είσαι σε νεαρή ηλικία, χωρίς μεγάλη επαγγελματική εμπειρία. Αυτό όμως καλύπτεται με το πάθος που έχεις με την ειδικότητα σου και την θετική ενέργεια για να πετύχεις τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου.

Απαιτείται κόπος, χρόνος, σκληρή δουλειά και συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση για νέα προϊόντα και πρακτικές. Ξέρεις από την αρχή ότι το εγχείρημα σου έχει ρίσκο. Όμως με αισιοδοξία, θυσίες και επαγγελματισμό μπορείς να πετύχεις το όνειρό σου… Η ικανοποίηση των συνεργατών και πελατών σου και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, σου δίνουν μεγάλη ικανοποίηση και δύναμη για να προχωρήσεις!

Υπάρχει μέλλον στον τομέα της γεωπονίας; 

Η επιστήμη της γεωπονίας είναι πολυδιάστατη και έχει πολλούς ενδιαφέροντες τομείς για να ασχοληθεί κανείς. Βλέπουμε ότι υπάρχει στροφή προς τον πρωτογενή τομέα ως εκ τούτου οι εξειδικευμένες γνώσεις του γεωπόνου εκτιμώ ότι θα γίνονται ολοένα και πιο περιζήτητες. Για παράδειγμα οι ποιοτικοί έλεγχοι σε γεωργικές μονάδες γίνονται ολοένα και πιο επιτακτικοί αφού οι προδιαγραφές είναι πλέον πολύ αυστηρές.

Επιπλέον μπορούμε να πούμε ότι ακόμα και η στροφή των ανθρώπων προς τα βιολογικά προϊόντα αλλά και οι προσπάθειες για καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, είναι στοιχεία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρεάζουν θετικά τον τομέα της γεωπονίας.

Πως συνδυάζεται η επιστήμη με την επιχειρηματικότητα; 

Θα έλεγα ότι στις μέρες μας, είναι μάλλον πιο συχνό από ποτέ η επιστήμη, οι γνώσεις και οι δεξιότητες κάθε ανθρώπου να συνδυάζονται με την επιχειρηματικότητα. Βλέπουμε για παράδειγμα τις διάφορες καινοτόμες ιδέες σε διάφορους τομείς να μετατρέπονται σε startups και καινοτόμες επιχειρήσεις που μπορεί να αποφέρουν στους επιστήμονες και πολλά χρήματα.

Για να μιλήσω για τα δικά μου δεδομένα, προσωπική μου επιθυμία και καθημερινός στόχος είναι να συνδυάζω το πάθος και την αγάπη μου για την γεωπονία, καθώς και τις γνώσεις και την εμπειρία μου, με το όραμα και τις φιλοδοξίες μου για να πετύχει το Plants and More και να γίνει το Γεωπονικό Κέντρο που θα προτιμούν και θα εμπιστεύονται οι πολίτες της Λάρνακας τόσο για τα προϊόντα του, όσο και για την συμβουλευτική υποστήριξη που παρέχουμε.

Τι ακριβώς μπορεί να βρει κάποιος στο κατάστημά σας και τι υπηρεσίες προσφέρετε; 

Στο Γεωπονικό Κέντρο Plants and More, θα βρείτε γεωργικά εφόδια, λιπάσματα, χώματα, είδη κηπουρικής, φυτοφάρμακα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες, προϊόντα φυτοπροστασίας εγκεκριμένα για βιολογικές καλλιέργειες, προϊόντα υγειονομικής σημασίας, σπόρους και σπορόφυτα λαχανικών, εποχιακά λουλούδια και αρωματικά φυτά, παχύφυτα, κάκτους καρποφόρα δέντρα και μεγάλη συλλογή από υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου.

Επιτρέψτε μου επίσης να αναφέρω ξανά ότι είμαστε ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των συνεργατών και πελατών μας για οποιαδήποτε συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με τις δραστηριότητες τους. Ο στόχος μας είναι κοινός για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να βοηθήσουμε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα που προκύπτουν.

Που βρίσκεται ακριβώς το Plants and More;

Βρισκόμαστε στην Οδό Ζακύνθου 17, στη Λάρνακα(πίσω απο το shoebox). Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 24322412, μέσω μηνυμάτων στη σελίδα μας στο Facebook: Plants & More ή και στο email: [email protected].

 

Send this to a friend