Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Συνέντευξη με τη Σκαλιώτισσα Χρυστάλλα Καλλένου
Συνέντευξη με τη Σκαλιώτισσα Χρυστάλλα Καλλένου

Συνέντευξη με τη Σκαλιώτισσα Χρυστάλλα Καλλένου

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

 

Η Χρυστάλλα Καλλένου είναι μια γυναίκα με όνειρα και με στόχους. Είναι μια γυναίκα γεμάτη αγάπη κι αισιοδοξία. Είναι μια γυναίκα παθιασμένη με την δουλειά της, αλλά και με τα ενδιαφέροντα της. Είναι μια γυναίκα που δε μετανιώνει για τίποτα και συνεχίζει αφήνοντας το παρελθόν της για πάντα πίσω. Είναι μια χαμογελαστή κι αλύγιστη γυναίκα. Αγαπά την θάλασσα και θέλει να βρίσκεται κοντά της. Αγαπά τους μαθητές της σαν παιδιά της. Ανυπομονεί για την κάθε καινούργια ημέρα που της ξημερώνει. Χορεύει και τραγουδάει συνεχώς. Της αρέσει να είναι όλα γύρω της καθαρά, περιποιημένα και καλαίσθητα. Δε θα την δεις ποτέ απεριποίητη γιατί αγαπά και φροντίζει τον εαυτό της. Και δε θα την δεις ποτέ συννεφιασμένη γιατί κατάφερε να μην αφήνει τίποτα πια να της σβήνει ή να της κλέβει το Φως της…

 

Για αρχή θα θέλαμε να μας πεις ποια είναι η Χρυστάλλα Καλλένου;

“Γεννήθηκα στις 3 Μαΐου του 1990, στην όμορφη Λάρνακα και είμαι 32 χρονών. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Θεατρολόγος – Θεατροπαιδαγωγός με ειδικότητα στην Υποκριτική και στην Σκηνοθεσία. Μετά επέστρεψα Κύπρο και σπούδασα ηθοποιός στην Δραματική Σχολή του Βλαδίμηρου Καυκαρίδη”.

 

Όλη αυτή η αγάπη σου για το Θέατρο πως προέκυψε;

“Η ζωή ξέρει τι μας στέλνει… Εμένα μου έστειλε το Θέατρο!!! Το Θέατρο μπήκε στην ζωή μου όταν ήμουν 16 χρονών και από την πρώτη ημέρα έγινε η μαγική σύνδεση. Το Θέατρο με επέλεξε κι εγώ το ερωτεύτηκα χωρίς ουσιαστικά να καταλάβω το γιατί. Βέβαια σήμερα μπορώ να σας πω χιλιάδες λόγους που είμαι ερωτευμένη με το Θέατρο, αλλά τότε στα 16 μου χρόνια, σίγουρα δεν είχα αντιληφθεί πως έγινε τόσο ξαφνικά κι αναπάντεχα αυτή η σύνδεση. Το Θέατρο είναι η πιο μαγική και φωτεινή Τέχνη!!! Το Θέατρο είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που νιώθω ευτυχισμένη κάθε μέρα!!!”

 

Πότε σου καρφώθηκε η ιδέα να δημιουργήσεις το «Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου»;

“Δε θα το πιστέψεις, αλλά πήρα την απόφαση ότι θα ανοίξω Θεατρικό Εργαστήρι και ήξερα πως θα το κάνω, όταν πήγα στην Δευτέρα Λυκείου που αποφάσισα και τι θέλω να σπουδάσω. Κι έγιναν όλα ακριβώς όπως τα είχα οραματιστεί και σχεδιάσει στο μυαλό μου. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο που είχα επιλέξει. Μετά σπούδασα στην Δραματική Σχολή που είχα επιλέξει. Και με το που τελείωσα τις σπουδές μου, ξεκίνησα να ετοιμάζω το Θεατρικό μου Εργαστήρι. Το οποίο σήμερα έχει ενενήντα πέντε μαθητές και ήδη ξεκίνησαν και οι εγγραφές μας για την νέα σεζόν 2022-2023. Το «Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου» έχει μαθητές από δυόμιση χρονών μέχρι ενήλικες. Το πόσο ευλογημένη νιώθω για το Θεατρικό μου Εργαστήρι, δε μπορώ καν να το περιγράψω με λέξεις”.

 

Πως βλέπεις τα παιδιά και τους νέους όσον αφορά το θέατρο, τα musicals και γενικά τα καλλιτεχνικά; Υπάρχει ενδιαφέρον και αγάπη;

“Ενδιαφέρον και αγάπη υπάρχει, απλά δυστυχώς ή ευτυχώς για τα παιδιά και τους νέους, οι γονείς τους αποφασίζουν αν θα πάνε σε κάποια δραστηριότητα και σε τι δραστηριότητα θα πάνε. Βέβαια στα χρόνια μας ευτυχώς οι περισσότεροι γονείς ακούνε και σέβονται τις επιθυμίες των παιδιών τους και τους στηρίζουν σε αυτά που θέλουν να κάνουν. Αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και οι γονείς που βγάζουν τα απωθημένα τους στα παιδιά τους… να κάνουν δηλαδή αυτά που εκείνοι θα ήθελα να κάνουν και δεν έκαναν, ή γιατί εκείνοι έκαναν, πρέπει και τα παιδιά τους να κάνουν. Επίσης στην Κύπρο μας, υπάρχει ακόμα το λυπηρό στερεότυπο, ότι τα αγόρια δεν πρέπει να κάνουν καλλιτεχνικά… τα καλλιτεχνικά είναι για τα κορίτσια. Μα αν είναι δυνατόν!!! Αλλά έχω μεγάλη πίστη και σιγουριά μέσα μου, ότι θα το αλλάξω το στερεότυπο αυτό… τουλάχιστον στο «Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου» τα αγόρια άρχισαν να αυξάνονται κατά πολύ κι αυτό μου δίνει τεράστια χαρά”.

 

Από ότι γνωρίζουμε κάτι μεγάλο ετοιμάζεις για το φετινό Καλοκαίρι στη Λάρνακα μας. Μίλησε μας για την παράσταση αυτή.

 

“Πολύ σωστά!!! Θα ανεβάσω το Musical

«Touch the Sun… Be the Sun!!!»

Μια θεατρική μεταφορά και διασκευή που έχω κάνει η ίδια, της ταινίας-musical «The greatest showman».

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 7 Αυγούστου 2022 στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας και θα είναι υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ.Ανδρέα Βύρα.

Το Musical «Touch the Sun… Be the Sun!!!» θα είναι μια παραγωγή του «Θεατρικού Εργαστηρίου Χρυστάλλα Καλλένου».

Η σκηνοθεσία, η υποκριτική διδασκαλία και οι χορογραφίες του Musical είναι υπό την υπογραφή μου.

Vocal coaches θα είναι οι επαγγελματίες τραγουδιστές και δάσκαλοι φωνητικής Κατερίνα Τόφια και Γιάννης Στυλιανού.

Θα πρωταγωνιστούν οι επαγγελματίες ηθοποιοί Χρυστάλλα Καλλένου, Στέφανος Κασάπη και Γεωργία Μανελίδου. Και οι επαγγελματίες τραγουδιστές Κατερίνα Τόφια και Γιάννης Στυλιανού.

Θα παίζουν επίσης και οι 95 μαθητές του «Θεατρικού Εργαστηρίου Χρυστάλλα Καλλένου».

Ήχος και Φωτισμός από την εταιρεία “A.P. Prima Vista Sound & Lighting” του Παναγιώτη Ποντικού.

Oπτικοακουστική και φωτογραφική κάλυψη από “KLAKETAcy PRODUCTIONS” της Σοφίας Τσαγγαρίδου”.

 

Πόσος χρόνος απαιτείται από σένα για όλο αυτό;

“Άπλετος χρόνος. Αν σκεφτείς ότι το γράψιμο μόνο μου πήρε σχεδόν 8 μήνες για να το τελειοποιήσω κι ότι οι πρόβες ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο, μπορείς να καταλάβεις πόσο χρόνο έχω αφιερώσει μέχρι στιγμής για το Musical μας. Κι εννοείται πως όσο πλησιάζουμε προς τις ημερομηνίες των παραστάσεων μας, τόσο περισσότερο ο χρόνος αφοσίωσης μου αυξάνεται. Ευτυχώς όμως έχω στο πλευρό μου την Τζιωρτζίνα Ποταμίτου που έχει αναλάβει την οργάνωση κι επικοινωνία των παραστάσεων μας, κι έτσι είναι για εμένα μια τεράστια ανάσα ανακούφισης και σιγουριάς ότι όλα είναι υπό έλεγχο και πάνε όπως πρέπει να πάνε.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να προσκαλέσω όλους όσους αγαπάνε τον Πολιτισμό, το Θέατρο, το Τραγούδι, το Χορό, τα Musials, και τις Τέχνες γενικά, να έρθουν στην παράσταση μας «Touch the Sun… Be the Sun!!!», γιατί πραγματικά θα είναι μια πολύ όμορφη, φωτεινότατη, χαρούμενη και γεμάτη αισιοδοξία παράσταση.

Εισιτήρια για το Musical μας, θα μπορείτε να βρείτε στο Tickethour Cyprus και μέσω των ACS couriers”.

 

Χρυστάλλα μου καλή επιτυχία σου ευχόμαστε σε ότι και αν κάνεις και τον Αύγουστο θα είμαστε όλοι εκεί !!!

 

Send this to a friend