Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Βύρας στο Larnakaonline: «Ο πανικός ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος – Δεν έχουμε πολλές επιλογές»
Βύρας στο Larnakaonline: «Ο πανικός ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος – Δεν έχουμε πολλές επιλογές»

Βύρας στο Larnakaonline: «Ο πανικός ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος – Δεν έχουμε πολλές επιλογές»

Το Larnakaonline επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λάρνακας, κ. Αντρέα Βύρα, ο οποίος μας μίλησε για το νέο διάταγμα της Κυβέρνησης για την πόλη μας και τα επόμενα βήματα του Δήμου.

Οι στιγμές είναι δύσκολες και αυτό που τονίζει ο Δήμαρχος μας είναι ότι πρέπει να βρίσκονται οι πολίτες σε πανικό και να τηρούμε όλα τα μέτρα.

Κύριε Δήμαρχε, σήμερα το Larnakaonline αποκάλυψε την πρόθεση μέτρων της Κυβέρνησης με νέο διάταγμα αποκλειστικά για την Λάρνακα. Ποια είναι τα επόμενα βήματα του Δήμου για να βοηθηθεί η όλη κατάσταση;
«Ο πανικός ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος για οτιδήποτε και ούτε πρέπει να υπάρξει μία μεμψιμοιρία στην πόλη. Εκείνο που χρειάζεται τώρα είναι προσοχή, να τηρήσουμε τα μέτρα που έχουν αποφασίσει οι ειδικοί για να ξεπεράσουμε σύντομα αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ως Δήμος θα συνεργαστούμε με το Υπουργείο σε διάφορους τομείς. Θα έχουμε ακόμη πιο έντονες απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους, κλειστούς και ανοικτούς. Η Υγειονομικοί επιθεωρητές το Δήμου και η Τροχονομία θα είναι σε συνεργασία και επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς για την τήρηση των μέτρων. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας θα κάνουμε μία δειγματοληψία περίπου στα 3000 άτομα. Λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε αύριο (24/9) μετά που θα συνεννοηθούμε με το Υπουργείο».

Μέσα στο διάταγμα είναι και το κλείσιμο των γηπέδων για δυο βδομάδες, ενώ την ίδια ώρα σε άλλα μέρη επιτρέπεται η μαζική παρουσία κόσμου. Πως το σχολιάζετε;
«Είναι γεγονός ότι είναι μία δύσκολη κατάσταση για τους συμπολίτες μας. Ιδιαίτερα αυτούς που έχουν πληγεί πάρα πολύ από την κρίση. Κατανοούμε και αντιλαμβανόμαστε τις ζημιές και τις δυσκολίες που προκαλεί αυτό το κακό. Δεν έχουνε πολλές επιλογές. Πρέπει να δούμε σαν Δήμος και σαν Κράτος πως στηρίζουμε τους ανθρώπους μας που έχουν πληγεί περισσότερο».

Έχετε μιλήσει με το Υπουργείο μετά τα νέα μέτρα;
«Μίλησα δυο φορές. Και χθες και σήμερα. Για την ώρα είναι αυτά τα μέτρα».

Send this to a friend