Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του το ιδιωτικό νοσοκομείο «Τίμιος Σταυρός», στη Λάρνακα, μετά την επιβεβαίωση πέντε θετικών κρουσμάτων κορωνοιού που σχετίζονται με το νοσηλευτήριο. Τα πέντε κρούσματα αφορούν μία νοσηλεύτρια, έναν άνδρα ασφαλείας, δύο καθαρίστριες κι έναν γιατρό. Έπειτα από τη γνωστοποίηση των κρουσμάτων, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην έκδοση διατάγματος προσωρινής αναστολής της λειτουργίας του για λόγους δημόσιας υγείας.

Ως εκ τούτου, ο «Τίμιος Σταυρός» δεν μπορεί να δεχθεί νέους ασθενείς για τις προσεχείς μέρες. Παράλληλα, είναι υπό εξέταση οι επαφές των κρουσμάτων, έτσι ώστε ν’ αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης. Μάλιστα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απολυμάνσεις στους χώρους του νοσοκομείου.

 

Ολοκληρώθηκε χθες στο χώρο του Δημοτικού Ιατρείου Αραδίππου η λήψη δειγμάτων από δημότες για εξέταση κορωνοϊού, ύστερα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στη περιοχή. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αραδίππου ανέφερε ότι για τη δειγματοληψία δόθηκε προτεραιότητα σε άτομα της πρώτης γραμμής, άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και δημότες που ενδιαφέρθηκαν να υποβληθούν στην συγκεκριμένη εξέταση. Χθες έγιναν 250 δειγματοληψίες.

Ο κ. Ευαγγελίδης είπε για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται δίπλα στους δημότες, δεν εφησυχάζει, συνεχίζονται τα μέτρα περιορισμού των κατοίκων και λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις. Καλεί επίσης τους δημότες του να επικοινωνούν με τον Δήμο σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού και με τις δειγματοληψίες που έγιναν στον Δήμο Αραδίππου τις τελευταίες μέρες, τα θετικά κρούσματα ανέρχονται στα 45.

Send this to a friend