Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αυτές οι παιδικές χαρές αξίζουν στα παιδιά και στα εγγόνια μας – της αθλιότητας (φώτο)
Αυτές οι παιδικές χαρές αξίζουν στα παιδιά και στα εγγόνια μας – της αθλιότητας (φώτο)

Αυτές οι παιδικές χαρές αξίζουν στα παιδιά και στα εγγόνια μας – της αθλιότητας (φώτο)

Δεχτήκαμε αρκετά τηλέφωνα από τους απελπισμένος κατοίκους της περιοχής του προσφυγικού συνοικισμού των Αγίων Αναργύρων και έτσι βρεθήκαμε εκεί. Στις πιο κάτω φωτογραφίες θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι αυτό που αντικρίσαμε και εμείς, την άθλια παιδική χαρά που μπορούν να παίξουν τα παιδιά και τα εγγόνια των κατοίκων τις γειτονιάς.

Ασφαλείς τσουλίθρες, καθαρός χώρος και χαρούμενες γκράφιτι ζωγραφιές κατά την περίμετρο του χώρου.

Θα γράψω τα πράγματα με το όνομα τους. Εδώ και καιρό η παιδική χαρά αποτελούσε χωματερή αποβλήτων, με παλιά έπιπλα, σκουπίδια κ.ο.κ.. Τσουκνίδες μέχρι το γόνατο, παγκάκια φθαρμένα, κούνιες με διαβρωμένο μέταλλο,σπασμένους τοίχους και άλλα διάφορα αιχμηρά αντικείμενα τα οποία ελλοχεύουν σοβαρούς κίνδυνους για τα παιδιά που επιθυμούν να παίξουν στον χώρο. Σήμερα στάλθηκε μπουλντόζα για να καθαρίσει τον χώρο από τα αντικείμενα και τα χόρτα.

Ο μόνος τρόπος για να παίξει ένα παιδάκι ασφαλισμένο στο συγκεκριμένο πάρκο, ακόμα και μετά τον καθαρισμό, είναι με στολή μελισσοκόμου. Πιο κάτω από το πάρκο, λίγα μέτρα, θα παρατήρησετε επίσης το σκυβαλοδοχείο της γειτονιάς όπου οι κάτοικοι μπορούν να πετούν τα σκουπίδια τους.

Αυτές οι εικόνες και τα στοιχεία δεν αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας αλλά συμβαίνουν σε μια μικρή παροικία της πόλης μας. Ελπίζουμε οι βυθιζόμενοι καλάθοι να μην περιοριστούν απλώς στην βιτρίνα της πόλης μας.

Ευχόμαστε επίσης οι αρμόδιοι φορείς, οι βουλευτές μας και οι τοπικοί άρχοντες της πόλης να επιληφθούν του θέματος εγκαίρως και να βοηθήσουν την ποιότητα ζωής επιτέλους των κατοίκων του προσφυγικού συνοικισμού. Να διορθωθούν τα προβλήματα και να τιμωρούνται οι παραβάτες.

Εάν δεν μπορείτε να συντηρήσετε το πάρκο και να κράτησετε τους παραβάτες μακριά κλείσετε το και κάντε το κάτι άλλο.

Συντάχθηκε από larnakaonline.com.cy

Send this to a friend