Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Παραδέχθηκε (και) τη νάρκωση
Παραδέχθηκε (και) τη νάρκωση

Παραδέχθηκε (και) τη νάρκωση

Άλλαξε απάντηση και παραδέχθηκε (και) την κατηγορία της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης ο 35χρονος Γιώργος Νικολάου, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, για την γνωστή υπόθεση απαγωγής δύο ανήλικων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρες, που συγκλόνισε το παγκύπριο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, ο Νικολάου είχε παραδεχθεί ενοχή μόνο σε δύο κατηγορίες (μία για κάθε μαθητή), που αφορούν απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, δηλαδή ότι απήγαγε τους μαθητές με απατηλά μέσα παριστάνοντας ψευδώς τον εαυτό του ως δάσκαλο και παρακινώντας τα παιδιά να εγκαταλείψουν το σχολείο τους. Αντίθετα, είχε αρνηθεί ενοχή στις δύο κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, οι οποίες αφορούσαν περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης, δηλαδή με σκοπό την διάπραξη κακουργήματος και την απαγωγή των ανηλίκων, τους χορήγησε τη φαρμακευτική ουσία «Λοραζεπάμη» που ήταν ικανή να τους ναρκώσει.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, που ήταν ορισμένη για ακρόαση στις κατηγορίες που δεν παραδέχθηκε, ο κατηγορούμενος άλλαξε απάντηση και παραδέχθηκε και τις κατηγορίες της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης. Σύμφωνα με το νόμο, η συγκεκριμένη κατηγορία επισύρει ποινή μέχρι και ισόβιας φυλάκισης, ενώ η απαγωγή ανηλίκων επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι εφτά χρόνια.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση την 1η Φεβρουαρίου, προκειμένου η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Έλλη Παπαγαπίου να εκθέσει τα γεγονότα της υπόθεσης συνολικά και για τις τέσσερις κατηγορίες που παραδέχθηκε ο 35χρονος. Παράλληλα, το δικαστήριο έδωσε οδηγίες για ετοιμασία έκθεσης του γραφείου ευημερίας για τον κατηγορούμενο, η οποία θα ληφθεί υπόψη κατά την επιμέτρηση της ποινής.

Μέχρι τότε ο Γ. Νικολάου θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Κρύφτηκε σε σχολείο

——————————-

Στο μεταξύ, χθες το Κακουργιοδικείο Λάρνακας απασχόλησε και η υπόθεση του 29χρονου νοσηλευτή, από τη Δρομολαξιά, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο επιχείρησε να ληστέψει περίπτερο στο Μενεού και ακολούθως κρύφτηκε στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας για ν’ αποφύγει τη σύλληψη, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Ο 29χρονος αρνήθηκε ενοχή σ’ όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και το δικαστήριο όρισε την ακρόαση της υπόθεσής του για τις 7 Μαΐου. Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend