Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανδρέας Βύρας: «Πρώτος στόχος η συνεργασία με όλους», η «επιστροφή» του ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ στην Αραδίππου!
Ανδρέας Βύρας: «Πρώτος στόχος η συνεργασία με όλους», η «επιστροφή» του ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ στην Αραδίππου!

Ανδρέας Βύρας: «Πρώτος στόχος η συνεργασία με όλους», η «επιστροφή» του ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ στην Αραδίππου!

Άλλαξε ηγεσία και χρώμα η Λάρνακα. Έκπληξη αποτέλεσε στο δήμο της πόλης η μεγάλη διαφορά που είχε ο νικητής Ανδρέας Βύρας, που υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ, από τον δεύτερο Πέτρο Χριστοδούλου (δημαρχεύων), ο οποίος υποστηρίχθηκε από την ΕΔΕΚ.

Θυμίζουμε, ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει στη Λάρνακα τις τελευταίες μέρες, όλες προέβλεπαν… ντέρμπι μεταξύ του Βύρα και του Αλέξη Μιχαηλίδη, ο οποίος τελικά κατετάγη τρίτος. Η πολύ ψηλή συσπείρωση που πέτυχε το ΑΚΕΛ στη Λάρνακα, αλλά και το γεγονός ότι ο Α. Βύρας κράτησε χαμηλούς τόνους κατά την προεκλογική περίοδο και απέφυγε τις δημόσιες αντιπαραθέσεις με τους ανθυποψηφίους τους, ήταν οι δύο βασικοί λόγοι που έγειραν την πλάστιγγα προς τον υποψήφιο της Αριστεράς. Συγκεκριμένα, ο Α. Βύρας εξασφάλισε ποσοστό 35,71% και 6222 ψήφους, έναντι ποσοστού 25,88% και 4510 ψήφων του Πέτρου Χριστοδούλου. Ο Αλέξης Μιχαηλίδης (πρώην αντιδήμαρχος), ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ εξασφάλισε 24,17% και 4212 ψήφους. Ήταν μία μεγάλη ήττα για τον ΔΗΣΥ στη Λάρνακα… Ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ Αντρέας Πέτρου εξασφάλισε ποσοστό 8,29%, ενώ πολύ μικρά ποσοστά εξασφάλισαν οι δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι, Λούης Δημητρίου (4,61%) και Γιώργος Κωνσταντίνου Χάρος (1,34%).

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος δήμαρχος Λάρνακας είπε ότι από αύριο ξεκινούν τα έργα και οι πράξεις, αρχίζει η σκληρή δουλειά για το καλό της πόλης. Ο Ανδρέας Βύρας μίλησε για μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει και κάλεσε όλα τα κόμματα και τους οργανωμένους φορείς της πόλης σε συσπείρωση και συνεργασία. «Πρώτιστος στόχος μου είναι η συνεργασία και η συναίνεση με όλους. Κανένας από μόνος του δεν μπορεί να διορθώσει τα πράγματα. Η Λάρνακα πέρασε δύσκολους καιρούς και χρειάζεται όλους μας για να πάει μπροστά. Επιδίωξή μου είναι να πεισθούν οι Λαρνακείς ότι πλέον υπάρχει ένας δήμαρχος που δεν έχει άλλο στόχο από το συμφέρον της πόλης. Θα είμαι δήμαρχος για όλους τους Λαρνακείς», επισήμανε ο κ.Βύρας.

Στο Δήμο Αραδίππου επανεξελέγη ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ. Εξασφάλισε ποσοστό 53,1% και 4113 ψήφους, έναντι ποσοστού 46,9% και 3628 ψήφων του Δημήτρη Ξιούρουππα, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ. Στο Δήμο Αθηένου τη δημαρχία κέρδισε ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ, ο Κυριάκος Καρεκλάς, ο οποίος εξασφάλισε ποσοστό 40,28% (1214 ψήφοι), έναντι 34,94% (1053 ψήφοι) του πρώην δημάρχου Γαβριήλ Καζάζη, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ. Ο Ιωάννης Καντηλάφτης του ΑΚΕΛ εξασφάλισε ποσοστό 19,64% (592 ψήφοι) και ο ανεξάρτητος Χρίστος Ιωσηφίδης 5,14% (155 ψήφοι). Στο Δήμο Π. Λευκάρων ο Σοφοκλής Σοφοκλέους της ΕΔΕΚ πέτυχε την επιστροφή του στη δημαρχία. Εξελέγη με ποσοστό 49,6% (370 ψήφοι) έναντι 35,52% του νυν δημάρχου Σάββα Ξενοφώντος (θεωρήθηκε «αντάρτης» της ΕΔΕΚ) και 14,88% του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Ευθύμιου Στρούθου. Στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού επανεξελέγη ο Κύπρος Ανδρονίκου του ΑΚΕΛ με 54% (1809 ψήφους) έναντι 45,6% (1517 ψήφους) του ανθυποψηφίου του Χριστόφορου (Χριστάκη) Κουμπάρου, που στηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ. Θυμίζουμε, ότι στο Δήμο Λειβαδιών δεν διεξήχθησαν εκλογές, αφού επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο ο Μάριος Αρμένης.

Όλοι επανεκλέγηκαν στην Αμ/στο

Στους τέσσερις δήμους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου όπου διεξήχθησαν εκλογές δεν προέκυψε αλλαγή σκυτάλης. Και οι τέσσερις δήμαρχοι συνεχίζουν το έργο τους, πετυχαίνοντας μάλιστα καθαρές νίκες. Σαρωτική νίκη πέτυχε ο Γιάννης Καρούσος στην Αγία Νάπα. Εξασφάλισε ποσοστό 64,89% και ψήφους 1682 έναντι 35,11% (910 ψήφους) του ανθυποψηφίου του Βάσου Βασιλείου, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ. Καθαρή νίκη πέτυχε στο Δήμο Παραλιμνίου και ο Θεόδωρος Πυρίλλης.

Εξασφάλισε ποσοστό 61,95% και 4536 ψήφους έναντι 38,05% του Γιώργου Νικολέττου, τον οποίο ψήφισαν 2786 ψηφοφόροι. Στο Δήμο Σωτήρας επανεξελέγη ο δήμαρχος Γιώργος Τάκκας με ποσοστό 56,86% (1811 ψήφοι) έναντι ποσοστού 43,14% (1374 ψήφοι) που εξασφάλισε ο Αδάμος Καίκκης. Στο Δήμο Δερύνειας επανεξελέγη ο δήμαρχος Άντρος Καραγιάννης χωρίς ανθυποψήφιο.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend