Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η επιστολή Αλέξη Μιχαηλίδη, το «άδειασμα» από Χάσικο και η επίθεση από Λούη Δημητρίου!
Η επιστολή Αλέξη Μιχαηλίδη, το «άδειασμα» από Χάσικο και η επίθεση από Λούη Δημητρίου!

Η επιστολή Αλέξη Μιχαηλίδη, το «άδειασμα» από Χάσικο και η επίθεση από Λούη Δημητρίου!

Παραμονή της Ακτής Μακένζυ υπό τη δικαιοδοσία του Δήμου Λάρνακας ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρνακας Αλέξης Μιχαηλίδης, σημειώνοντας την ίδια ώρα πως παρά την εκμετάλλευση που υπήρξε από διάφορους επιχειρηματίες, δεν θα πρέπει να γίνουν πειραματισμοί πάνω σε ένα επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης, το οποίο λειτουργεί ως ένας χώρος δημιουργίας θέσεων εργασίας.

«Η μετάβαση της ευθύνης του χώρου από τον Δήμο Λάρνακας στον υπουργό Εσωτερικών και την Επαρχιακή Διοίκηση μας προκαλεί ανησυχίες διότι θα δημιουργηθεί μια δυαδική κατάσταση εξουσίας όπου ο Δήμος Λάρνακας δεν θα έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο», αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης που διασαφηνίζει πως ο Δήμος θα είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα, την υγειονομία του χώρου και τις άδειες λειτουργίας με βάση την εξουσία του σαν Δημοτική και Πολεοδομική Αρχή και το υπουργείο Εσωτερικών θα επεμβαίνει στη διαχείριση του χώρου, με βάση τα δικά του κριτήρια ανανέωσης συμβολαίων.

 Η απάντηση

Ο ίδιος ο κ. Χάσικος πάντως, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό μέσο, προ ημερών, ξεκαθάρισε ότι η διαχείριση των τ/κ περιουσιών είναι ευθύνη του υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία για τον κηδεμόνα τ/κ περιουσιών και πως «η διαχείριση πρέπει να επανέλθει στο υπουργείο για να μπει μία τάξη». Μιλώντας πιο συγκεκριμένα, έκανε λόγο για επιχειρηματίες που παράνομα κατέχουν αυτές τις περιουσίες, που δεν πληρώνουν, που δεν πληρώνουν όσα πρέπει, που δεν έχουν άδειες αλλά και για άλλες ατασθαλίες, τονίζοντας ότι πρέπει να μπει μια τάξη σε αυτά τα φαινόμενα τα οποία στερούν ένα πολύ μεγάλο μέρος από το εισόδημα που θα έπρεπε να έχει ο κηδεμόνας, υπό κανονικές συνθήκες.

Πυρά Λούη Δημητρίου

Στο στόχαστρο του υποψήφιου για τη δημαρχία της Λάρνακας Λούη Δημητρίου μπήκε εκ νέου ο Αλέξης Μιχαηλίδης, με σφοδρές επικρίσεις προς το πρόσωπο του πρώην αντιδημάρχου. Μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρίου τον χαρακτηρίζει ως ασυνεπή, λόγω της αθέτησης της δέσμευσης του ότι θα έθετε υποψηφιότητα μόνο εάν είχε τη στήριξη και του ΔΗΚΟ, τον κατηγορεί ότι αλλάζει τις απόψεις του μέσα σε μερικές μέρες και ότι είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για τη δημαρχιακή καρέκλα, αφήνοντας επίσης αιχμές για την επαγγελματική του πορεία, ενώ τον καλεί να αποφασίσει αν διαχωρίζει την πόλη σε Λαρνακείς και Αμμοχωστιανούς, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «η Λάρνακα δεν έχει ανάγκη από άλλον ένα αερολόγο που κινείται χωρίς αξίες».

 

Send this to a friend