Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Άκης Ζαννέτου: Δηλώνω έτοιμος να εκπροσωπώ στο ακέραιο όλους τους δημότες της Λάρνακας σεβόμενος κάθε διαφορετική άποψη
Άκης Ζαννέτου: Δηλώνω έτοιμος να εκπροσωπώ στο ακέραιο όλους τους δημότες της Λάρνακας σεβόμενος κάθε διαφορετική άποψη

Άκης Ζαννέτου: Δηλώνω έτοιμος να εκπροσωπώ στο ακέραιο όλους τους δημότες της Λάρνακας σεβόμενος κάθε διαφορετική άποψη

Του Άκη Ζαννετου

Ο ρόλος του Αντιδημάρχου στη νέα μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχει πλέον ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην εξέλιξη και στην πορεία του Δήμου Λάρνακας. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά, ο Αντιδήμαρχος κάθε Δήμου, εκλέγεται απο τους ίδιους τους δημότες αυτόματα αναβαθμίζει την σημαντικότητα της θεσής αυτής.

Ο περί Δήμων Νόμος προνοεί:

Ότι οι Αντιδήμαρχοι επικουρούν τον Δήμαρχο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και προεδρεύουν της Δημοτικής Επιτροπής του διαμερίσματος στο οποίο έχουν εκλεγεί.

Ο νέος Αντιδήμαρχος, χωρίς επηρεασμό των εξουσιών του Δημάρχου ο οποίος προΐσταται των υπηρεσιών του Δήμου, θα ασκεί τις κατά τόπο αρμοδιότητες που θα του μεταβιβάζει με απόφασή του ο Δήμαρχος, αναφορικά με το Δημοτικό διαμέρισμα στο οποίο έχει εκλεγεί.

Κύριες αρμοδιότητες:

• Παρακολούθηση εξέλιξης έργων και εργασιών, καλή λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών

• Μέριμνα της καλής κατάστασης και λειτουργίας του δημοτικού εξοπλισμού

• Συμμετοχή σε συνεδριάσεις των επιτροπών του Δήμου για θέματα του δημοτικού του διαμερίσματος

• Συνεργασία με τους Δημοτικούς Συμβούλους για την επίλυση τοπικών προβλημάτων με δική του ευθύνη

• Υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και άλλων διοικητικών εγγράφων

• Συμμετοχή στη Διαχειριστική Επιτροπή με συγκεκριμένο ρόλο

• Άλλες αρμοδιότητες που θα αναθέσει ο Δήμαρχος της επικράτειας

• Σύμφωνα με τον νόμο ο Αντιδήμαρχος του μεγαλύτερου διαμερίσματος του Δήμου θα δύναται να αντικαθιστά τον Δήμαρχο επικράτειας σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος.

Πέραν από τις αρμοδιότητες που του δίνονται βάσει της νέας μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αντιδήμαρχος που θα εκλεγεί θα πρέπει να έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα του επιτρέπουν να συνεργάζεται με σύμπνοια, χωρίς αντιπαραθέσεις, τόσο τον με τον Δήμαρχο του Δήμου όσο και με τους υπόλοιπους εκπροσώπους και φορείς της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος οφείλει να εκπροσωπεί όλους τους δημότες. Προσωπικά έχοντας ως μοναδικό μου κίνητρο το καλό της πόλης μας, εάν μου δοθεί η λαϊκή εντολή, δηλώνω έτοιμος να εκπροσωπώ στο ακέραιο όλους τους δημότες της Λάρνακας, σεβόμενος κάθε διαφορετική άποψη.

Send this to a friend