Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30 Χρόνια ζωής, 30 χρόνια ιστορίας, 30 χρόνια Αναστήματα 30 χρόνια Στιγμές στη Θέαση του Κόσμου για την Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα
30 Χρόνια ζωής, 30 χρόνια ιστορίας, 30 χρόνια Αναστήματα 30 χρόνια Στιγμές στη Θέαση του Κόσμου για την Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα

30 Χρόνια ζωής, 30 χρόνια ιστορίας, 30 χρόνια Αναστήματα 30 χρόνια Στιγμές στη Θέαση του Κόσμου για την Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Αναρίθμητες παραστάσεις, διακρίσεις και εντυπωσιακές σπουδές. Ίσως είναι ευλογημένοι όσοι έχουν το προνόμιο της ενασχόλησης με το χορό. Ο Χορός είναι μια μοναδική μορφή τέχνης που μας επιτρέπει να μετατρέπουμε το σώμα μας σε μέσο έκφρασης όλου μας του είναι.  Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα αυτό μας το αποδεικνύει πιστεύω καθημερινά.

Η Χορογράφος και χοροπαιδαγωγός σε μια συνέντευξη στο Larnakaonline μας μιλά για την μουσικοχορευτική παράσταση που ανεβάζει με την ευκαιρία των 30 χρόνων πορείας, σκληρής δουλειάς της, αγάπης για το χορό, με τίτλο «Ανατέμνοντας».

 

 

Μαρία μου πες μας λίγα λόγια γι’ αυτή την ξεχωριστή και μοναδική παράσταση που ανεβάζεις και που αναμένουμε όλοι να δούμε

«Η παράσταση αποτελεί μια βαθιά τομή στη μνήμη και στη λήθη, με καθαρή νόηση.

30 πρόσωπα συνθέτουν το παζλ της παραγωγής, διαφορετικοί χαρακτήρες, μέγιστοι δημιουργοί, άλλες εποχές παλαιότερες και σύγχρονες, ξεχωριστά μοναδικές! Με σκιές και φωτεινότητα!

Με κομβικές στιγμές της ιστορικής εξέλιξης της χώρας. Με πολεμικό συναγερμό. Με τη δύναμη του χιούμορ.

Με πολλά παιδιά! Πολλά χρώματα! Πολλά συναισθήματα!»

 

Ποιοι λαμβάνουν μέρος στην παράσταση;

Από το Λονδίνο έρχονται ειδικά για την παράσταση μας οι επαγγελματίες χορευτές, Κωνσταντίνος Καραπίττας και Εβελίνα Χαραλάμπους.

Συμμετέχουν οι επαγγελματίες χορευτές και δάσκαλοι της σχολής μας, Στάλω Ζαχαρίου, Στυλιάνα Μούσιτς, Γκλόρια Λαγού, Μαρία Παπακώστα.

Θα χορέψει επίσης η Ελισάβετ Πιερή, η οποία είναι επαγγελματίας χορεύτρια και θα βρεθεί και αυτή στη σκηνή μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματίες.

Συμμετέχουν όλοι οι μαθητές μας και η επαγγελματική και εφηβική ομάδα μας “Elite Team By Mambo”.

 

 

Τι είναι η τέχνη στη ζωή μας;

«Για να έχει παλμό και ρυθμό η ζωή μας, επιστρέφουμε με αυτή την παραγωγή στις ρίζες του κέντρου μας, για να μην χάσουμε τον προσανατολισμό μας.

Με ένα Πολιτισμό προσβάσιμο και ανοικτό προς όλους! Χρειαζόμαστε την ωφέλιμη Τέχνη που εμπνέει. Τα έργα που παράγονται να μην είναι διακοσμητικά, πρόχειρα, αλλά ωφέλιμα και κατανοητά».

 

30 ολόκληρα χρόνια στο χώρο της Τέχνης του χορού δεν είναι και λίγα πως νοιώθεις;

 

«Είμαι ευγνώμων που μπορώ́ να βρίσκομαι σε αυτό τον χώρο με αξιοπρέπεια. Κινούμαστε σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται συνεχώς και ο καλλιτέχνης οφείλει να αποδεικνύει ότι αξίζει για να υπάρχει.

Όλη η εμπειρία των 30 χρόνων, με ανταμείβει επαγγελματικά και προσωπικά. Με ωριμάζει, με βελτιώνει και με εξελίσσει.

Οτιδήποτε γεμίζει τη ζωή και τη ψυχή μας, μας κρατά δημιουργικούς και ωφέλιμους αξίζει σίγουρα την προσπάθεια, την αφοσίωση και τον κόπο!»

 

Πριν κλείσουμε Μαρία να πούμε στο κόσμο ότι οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα του Έντιμου Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας.

Προπώληση εισιτηρίων  στην ιστοσελίδα “Ticketmaster”

http://www.ticketmaster.cy/showEventInformation.html?idEvent=5637

 

Τα καθαρά έσοδα των παραστάσεων μας, θα διατεθούν για τον Σύνδεσμο ” Ένα Όνειρο Μια Ευχή” & το Ίδρυμα ” Χριστίνα Αποστόλου”.

 

Αρχίζουμε αύριο Πέμπτη 9 Μαίου & 10 Μαΐου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας “Γεώργιος Λυκούργος” .

Σας περιμένουμε!

 

Σε ευχαριστώ Ειρήνη μου για την προβολή της παράστασης μας και την όμορφη κουβέντα μας.

Μαρία μου καλή επιτυχία και για τις παραστάσεις αλλά και για την συνεχή σου πορεία σε ότι κάνεις.

 

 

Send this to a friend