Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία έδωσε εισφορές για στήριξη Πορείας Χριστοδούλας
Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία έδωσε εισφορές για στήριξη Πορείας Χριστοδούλας

Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία έδωσε εισφορές για στήριξη Πορείας Χριστοδούλας

Τις εισφορές τους στον έρανο της 48ης Πορείας Χριστοδούλας, κατέθεσαν την Πέμπτη σε περίπτερο του εράνου στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία, πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, εκφράζοντας παράλληλα, την στήριξή τους προς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η φιλαρμονική της Αστυνομίας, που παιάνιζε εμβατήρια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Με σύνθημα «Να είσαι εκεί» δόθηκε το έναυσμα για τον οδικό έρανο, ενώ η Πορεία Χριστοδούλας, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, αλλά και μεγάλο οικονομικό αιμοδότη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 9 Απριλίου 2023, στις 10:30 π.μ. σε όλες τις πόλεις.

Εκ μέρους των διοργανωτών ο Δρ. Αδάμος Αδάμου, Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, δήλωσε ότι σηματοδοτείται σήμερα η έναρξη της πορείας Χριστοδούλας, που κορυφώνεται με την καθιερωμένη πορεία που γίνεται κάθε χρόνο για στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, «ο οποίος στηρίζει με όλα τα μέσα και όλες τις επιστημονικές, σύγχρονες μεθόδους τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας, οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθειά μας». Ο κ. Αδάμου ευχαρίστησε τον κυπριακό λαό, τον απλό πολίτη, ο οποίος έρχεται και καταθέτει την οβολό του, προκειμένου οι ασθενείς να μπορούν να έχουν μια πιο προηγμένη περίθαλψη. Ακόμη απηύθυνε ευχαριστίες στην Τράπεζα Κύπρου, η οποία είναι ο διαχρονικός χορηγός όχι μόνο στην πορεία Χριστοδούλας, αλλά και του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Δόξα Κωμοδρόμου παραδίδοντας την εισφορά εξέφρασε την στήριξη της Πολιτείας στον αγώνα του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και συνεχάρη τον κ. Αδάμου για το έργο που επιτελείται και για τις άοκνες προσπάθειές προσφοράς στους καρκινοπαθείς.

«Συμπαραστεκόμαστε στους συμπάσχοντες και στις οικογένειές τους. Επαινούμε αυτό το αξιέπαινο έργο που εκπονεί η Αροδαφνούσα και φυσικά όλες εκείνες τις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλο το προσωπικό του Ιδρύματος Αροδαφνούσα για την ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας», είπε η κ. Κωμοδρόμου. Ευχαρίστησε παράλληλα την Τράπεζα Κύπρου για τη στήριξη στο έργο του Αντικαρκινικού αλλά και τους χιλιάδες των εθελοντών που βρίσκονται στους δρόμους για να βοηθήσουν τους καρκινοπαθείς.

Εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, παραδίδοντας τη συμβολική εισφορά δήλωσε ότι ο διαχρονικός αγώνας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου που διεξάγει εδώ και δεκαετίες, προάγει την ευαισθητοποίηση και τη γνώση στην κοινωνία ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. «Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπιστεί», πρόσθεσε.

Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού, η Ξένια Κωνσταντίνου, συνεχάρη τον Παγκύπριο Αντικαρκινικό Σύνδεσμο λέγοντας ότι πλέον βρίσκεται κάθε χρόνο ακόμα πιο ισχυρός και δυνατός στον Παγκύπριο οδικό έρανο για την πορεία Χριστοδούλας. «Ως Δημοκρατικός Συναγερμός στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και στις οικογένειές τους και για άλλη μια φορά πρέπει να καλέσουμε την κυπριακή κοινωνία να στηρίξει αυτόν τον ιερό θεσμό», είπε η κ. Κωνσταντίνου.

«Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά του για αυτή την ετήσια πρωτοβουλία, η οποία έρχεται να μας θυμίσει ότι η αντιμετώπιση του καρκίνου πρέπει να είναι με ρεαλιστικούς και έμπρακτους τρόπους ως κορυφαία προτεραιότητα της Πολιτείας και όλων εμάς», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. «Από την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τις αποτελεσματικές θεραπείες και την πρόσβαση η οποία πρέπει να διασφαλίζεται για όλους αλλά και για την επόμενη ημέρα, η αποκατάσταση, η ποιότητα ζωής και ό,τι μπορεί να προσφέρει σε αυτές τις πολιτικές με την εκπαίδευση και την έρευνα», είπε. Τόνισε ότι για να είναι κορυφαία προτεραιότητα, σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μια Εθνική Στρατηγική που να περιλαμβάνει τα πάντα σε σχέση με το θέμα αντιμετώπισης του καρκίνου, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να επικαιροποιηθεί και να ενισχυθεί η Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι η πορεία Χριστοδούλας είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο. «Θέλουμε να τιμήσουμε αυτόν τον θεσμό ο οποίος έχει καθιερωθεί πλέον στην συνείδηση της κυπριακής κοινωνίας και Πολιτείας ως ο θεσμός που πραγματικά στηρίζει τους καρκινοπαθείς με κάθε τρόπο, σημείωσε. Ο κ. Παπαδόπουλος έστειλε μήνυμα σε κάθε καρκινοπαθή και σε κάθε οικογένεια που δίνει την δική της μάχη με τον καρκίνο λέγοντας ότι «δεν είσαστε μόνοι σε αυτή την δοκιμασία. Είμαστε όλοι εμείς δίπλα σας και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να κερδηθεί αυτή η μάχη».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, ανέφερε ότι το όνομα και η ιστορία της Χριστοδούλας μας προκαλούν συγκλονισμό, ενώ ταυτόχρονα μας στέλνουν μήνυμα ενότητας και «πρέπει όλοι μαζί, πολιτεία, πολιτικά κόμματα και πολίτες να ενώσουμε δυνάμεις απέναντι στους κοινούς εχθρούς». Σημείωσε ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές, αλλά κυρίως στους απλούς πολίτες που στηρίζουν και αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια.

«Ως ΕΔΕΚ στηρίζουμε και φέτος τον Αντικαρκινικό και τον οδικό έρανο τον οποίο διεξάγει για να καλυφθούν οι πόροι για τις πολύ σπουδαίες υπηρεσίες που προσφέρει στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου. Υπογράμμισε ότι ο ρόλος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου με την Αροδαφνούσα και τις άλλες υπηρεσίες που προσφέρει στους καρκινοπαθείς και στις οικογένειές τους, είναι βάλσαμο για τους ίδιους τους ασθενείς. Υπογράμμισε ότι «από τη δική μας την πλευρά, εκτός από το ότι πρέπει να στηρίζουμε τον Σύνδεσμο, θα πρέπει να συνεχίσουμε να χαράζουμε πολιτικές, όπως είναι η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο, η δημιουργία του Ινστιτούτου Καρκίνου Κύπρου, που ελπίζουμε εντός των επομένων μηνών να υλοποιηθεί, η ανασύσταση και η καταγραφή της νέας Εθνικής Στρατηγικής, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε αυτές τις σπουδαίες υπηρεσίες, που δίνουμε στους συνανθρώπους μας».

Εκ μέρους της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ο Μαρίνος Κλεάνθους, δήλωσε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει ζήσει το μεγάλο πρόβλημα του καρκίνου και η μεγάλη προσφορά του Αντικαρκινικού είναι και ουσιαστική και πολύπλευρη. Κάλεσε επίσης την κοινωνία να στηρίξει την εκστρατεία του Αντικαρκινικού Συνδέσμου.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, δήλωσε ότι ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος κάνει εξαιρετική δουλειά και κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει όσο μπορεί με τη συνεισφορά του. «Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο και ο κόσμος πραγματικά χρειάζεται όλη αυτή την υποστήριξη που του δίνει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος», σημείωσε.

Εκ μέρους του Αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου, ο Διευθυντής του Τμήματος Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, έδωσε συγχαρητήρια και το έργο το οποίο επιτελείται και δήλωσε ότι η Αστυνομία Κύπρου θα βρίσκεται και φέτος στο πλευρό του Αντικαρκινικού Συνδέσμου «για οτιδήποτε χρειαστείτε, πέραν της εισφοράς από τα μέλη μας, για τις οποιεσδήποτε δράσεις διευκόλυνσης».

Εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Πανίκος Νικολάου εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη σε όλους όσοι στηρίζουν τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο στα πλαίσια της πορείας Χριστοδούλας. «Να παραφράσω το φετινό σύνθημα που είναι “να είσαι εκεί”. Και να διαβεβαιώσω ότι η Τράπεζα Κύπρου “θα είναι εδώ” για να στηρίζει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», ανέφερε.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Τράπεζας Κύπρου, η Πορεία Χριστοδούλας αποτελεί την μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, αλλά και μεγάλο οικονομικό αιμοδότη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Σημειώνεται ότι ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου προσφέρει κάθε χρόνο σε χιλιάδες ασθενείς με εμπειρία καρκίνου υπηρεσίες Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας, συμπληρωματικά με τη θεραπεία που λαμβάνουν. Πέραν της λειτουργίας δύο Κέντρων Ανακουφιστικής Φροντίδας, την «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία και το «Ευαγόρειο» στη Λεμεσό, οι υπηρεσίες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου περιλαμβάνουν κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα ασθενών, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη ασθενών και μελών των οικογενειών τους, υπηρεσίες φυσιοθεραπείας και χειρισμού λεμφοιδήματος, αρωματοθεραπεία και καθημερινή μεταφορά ασθενών από τις πόλεις τους στα ογκολογικά κέντρα της Λευκωσίας και της Λεμεσού.

Προστίθεται ότι «πιστός σύμμαχος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου εδώ και 25 χρόνια είναι η Τράπεζα Κύπρου, που βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια». Την όλη εκστρατεία στηρίζει το SupportCY, ενώ το Σχέδιο Επιβράβευσης Καρτών «ανταμοιβή» της Τράπεζας Κύπρου, ενισχύει το έργο του Συνδέσμου, προσφέροντας €0.05  στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για κάθε συναλλαγή στις επιχειρήσεις του Σχεδίου Ανταμοιβή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.bankofcyprus.com/NaEisaiEkei ενώ μπορούν να κάνουν την εισφορά τους στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με ηλεκτρονικές εισφορές στο www.anticancersociety.org.cy ή μέσω SMS στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται για την οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Διενέργειας Εράνου Νόμου του 2014 και τη σχετική Άδεια Εράνου με αριθμό Ν.Π. 71/2022 που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την περίοδο 01/01-30/06/2023.

Send this to a friend