Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Συγκινεί ο πατέρας της 4χρονης: «Η δική μας Μαρία έγινε η Μαρία της Κύπρου»
Συγκινεί ο πατέρας της 4χρονης: «Η δική μας Μαρία έγινε η Μαρία της Κύπρου»

Συγκινεί ο πατέρας της 4χρονης: «Η δική μας Μαρία έγινε η Μαρία της Κύπρου»

Επέστρεψε νικήτρια στην Κύπρο η 4χρονη Μαρία, η οποία έδινε μάχη με τον στρεπτόκοκκο τύπου Α από τον περασμένο Δεκέμβριο σε νοσοκομείο στο Ισραήλ.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο πατέρας της Μαρίας, Νικόλας Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι «η Μαρία ήταν πιο δυνατή από κάθε προσδοκία όλων εμάς. Σίγουρα όμως η στήριξη όλου του κόσμου ήταν αυτή που έδινε ακόμα περισσότερη δύναμη στη Μαρία, όπως επίσης και οι προσευχές τους. Η δική μας Μαρία έχει γίνει η Μαρία της Κύπρου. Ήταν μεγάλη δύναμη για μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για ακόμα μια φορά».

Εξήγησε ότι υπήρχαν στιγμές που ένιωθε ότι θα χάσει τη Μαρία. «Είχε διακομιστεί στο Ισραήλ σε πάρα πολύ οριακό σημείο. Κατά τη νοσηλεία της υπήρχαν πισωγυρίσματα σε τέτοιο βαθμό που υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ότι δεν θα τα καταφέρει. Αλλά κάθε φορά μας διέψευδε. Με τη βοήθεια των γιατρών, του Θεού και της δύναμης της ίδιας κατάφερνε να βγαίνει νικήτρια».

Ερωτηθείς πότε άλλαξε η κατάσταση και άρχισε να γίνεται καλύτερα η Μαρία, απάντησε ότι «μόλις βγήκαμε από την εντατική. Όσο ήμασταν στην εντατική όταν ρωτούσαμε τους γιατρούς μας έλεγαν ότι για να νιώσετε ότι η Μαρία ξεπέρασε την κίνδυνο πρέπει να βγει από αυτή την πόρτα».

Σε παρέμβαση η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ανέφερε ότι «εκείνη την ημέρα που είχε έρθει ο Ισραηλινός γιατρός μου είπε (για τη Μαρία) ότι το παιδάκι αυτό θα πεθάνει. Εγώ του είπα, πήγαινε εσύ στο Ισραήλ και εγώ θα μιλήσω με τον Γενικό Διευθυντή του Telasomer. Οι Ισραηλίτες μου είπαν ότι το παιδί είναι σε οριακή κατάσταση και εάν πάρω την ευθύνη και υπογράψω, τότε θα έρθουμε να το πάρουμε. Επτά παρά είκοσι το πρωί εγώ είχα πει το μεγάλο ναι. Και ξεκίνησε όλη αυτή η διαδικασία».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend