Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Φράσεις που δείχνουν ότι κάνεις Gaslight στον εαυτό σου VS φράσεις που δείχνουν ότι κατανοείς τον εαυτό σου
Φράσεις που δείχνουν ότι κάνεις Gaslight στον εαυτό σου VS φράσεις που δείχνουν  ότι κατανοείς τον εαυτό σου

Φράσεις που δείχνουν ότι κάνεις Gaslight στον εαυτό σου VS φράσεις που δείχνουν ότι κατανοείς τον εαυτό σου

Γράφει η Κατερίνα Μιχαήλ

Γίνομαι πολύ δραματική κι ευαίσθητη VS Τα συναισθήματα μου είναι σημαντικά ακόμη κι αν οι υπόλοιποι διαφωνούν!! Αντιδρώ άσχημα VS Ήταν μια στρεσογονα κατάσταση για εμένα γιαυτό κι αντέδρασα με αυτόν τον τρόπο. Θέλω πολλά…αλλά δεν είμαι αρκετός VS Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα αποθεματα και τις αδυναμίες μας αλλά συνεχίζουν να προσπαθούν.

Απλά αυτό θέλω να το απαλλαχθώ. VS Είναι οκ αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος να επεξεργαστώ κάποια πράγματα. Αυτό με πλήγωσε αλλά θα μπορούσα μπορούσε ήταν και χειρότερο. VS Τα συναισθήματα μου είναι σημαντικά και δεν μπορούν να ανταγωνιστούν με οτιδήποτε. Πρέπει να κάνω κάτι λάθος. VS μήπως ο εαυτός μου αμφιβάλλει για να μπορώ εγώ ή ίδια να καθοριστεί τον δρόμο μου;

Όταν άλλοι άνθρωποι ή η κοινωνία σου συμπεριφερθηκαν με ένα τρόπο που σου έδινε το μήνυμα ότι δεν άξιζες τότε αυτό που μένει είναι πως ο,τι κι αν νιώθεις, ο,τι κι αν σκέφτεσαι και όποιος κι αν είσαι δεν είναι ΟΚ. Κι αυτές οι επικριτικές φωνές γίνονται οι εσωτερικές σου φωνές.

Κάνε ένα βήμα πίσω. Μίλα στον εαυτό σου με έναν τρόπο που και οι υπόλοιπο θα επιθυμουσες να σου μιλούσαν…ειδικά στα δύσκολα σου.

 

Το αξίζεις.

Via mentalhealthceo

Να σε προσέχεις.

Κατερίνα Μιχαήλ
Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Οικογενειακή Σύμβουλος
Θεραπεύτρια Ζευγαριών
Κοινωνιολόγος

Send this to a friend