Home ΠΡΟΣΩΠΑ «Το ημερολόγιο ενός Αγγέλου»
«Το ημερολόγιο ενός Αγγέλου»

«Το ημερολόγιο ενός Αγγέλου»

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μία απίστευτα συγκινητική και ανθρώπινη ιστορία ξετυλίγεται μέσα από το βιβλίο του Άγγελου Σιήκκη, από την Πάφο, με τίτλο «Το ημερολόγιο ενός Αγγέλου», το οποίο εξιστορεί τον γολγοθά που βίωσε ως μεταμοσχευμένος, φθάνοντας ένα βήμα πριν τον θάνατο.

Ένα ξεχωριστό βιβλίο, που αποτελεί κατάθεση ψυχής για έναν νεαρό που αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και οι γιατροί δεν του έδιναν πολλές ελπίδες ζωής.

Στο τέλος, όμως, τα κατάφερε!. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στη Λάρνακα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αμμόχωστος» – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (πρώην ΣΠΕ Κάτω Βαρωσίων), την 1η Ιουνίου, στις 7μ.μ. Το μαρτύριο για τον Άγγελο Σιήκκη, όπως καταγράφεται μέσα από την ιστοσελίδα LarnakaOnline, ξεκίνησε όταν έπαθε τροφική δηλητηρίαση σε ηλικία μόλις 18 ετών. Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι τα ένζυμα συκωτιού ήταν αυξημένα.

Ακολούθησαν εξιδεικευμένες εξετάσεις, οι οποίες κατέδειξαν ότι έπαθε οξεία παγκρεατίτιδα, γι’ αυτό και οι γιατροί του συνέστησαν να μεταβεί σ’ εξειδικευμένο νοσοκομείο του εξωτερικού για θεραπεία.

Ο Άγγελος χειρουργήθηκε το 2009 σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όλα πήγαν καλά, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν η ανάλογη γι’ εκείνον. Η κακή διατροφή που έκανε προκάλεσε ζημιά στον οργανισμό του, μ’ επακόλουθο να δημιουργηθούν δύο κιρσοί στον οισοφάγο. Κάπως έτσι ξεκίνησε μια νέα κι επικίνδυνη περιπέτεια για την υγεία.

Όπως ο ίδιος εξιστορεί στο βιβλίο του, επιστρέφοντας από την Ιταλία, όπου σπούδαζε, στην Κύπρο τα Χριστούγεννα του 2013, ξαφνικά έσπασαν οι κιρσοί από την πίεση του αεροπλάνου. Ήταν η πρώτη φορά που κινδύνευσε σοβαρά η ζωή του, διότι αιμορραγούσε για μία βδομάδα. Μετέβη σε νοσοκομείο της Πάφου, όπου υποβλήθηκε σε γαστροσκόπηση, με αποτέλεσμα να μείνει με 2% αίμα. «Ήταν η πρώτη φορά που ήρθα τόσο κοντά στο θάνατο. Με αυτό το συμβάν καταστράφηκε το συκώτι μου. Πήγα Αγγλία και μπήκα στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση. Ο υψηλός πυρετός με οδήγησε σε κώμα για τρεις ημέρες. Αφού επανήλθα, ήρθα αντιμέτωπος με την φοβερή γνωμάτευση των γιατρών ότι μου απέμεναν μόνο τρεις μήνες ζωής, την ώρα που ο αγώνας δρόμου για εξεύρεση δότη συνεχιζόταν», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Άγγελος Σιήκης.

Το δυστύχημα

———————-  

Δυστυχώς, στην περίπτωση του Άγγελου έπρεπε κάποιος να χάσει τη ζωή του για να πάρει ολόκληρο το μόσχευμα και να σωθεί. Κι ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λονδίνου, χωρίς πολλές ελπίδες ζωής, τα ξημερώματα της 3ης Δεκεμβρίου 2014 οι νοσοκόμες τον ξύπνησαν για να του ανακοινώσουν τα χαρμόσυνα, για εκείνον, νέα. Λίγες ώρες προηγουμένως σε τροχαίο δυστύχημα είχε χάσει τη ζωή του ένας άνδρας, συμβατός δότης, από τον οποίο θα γινόταν άμεσα η μεταμόσχευση συκωτιού για να σωθεί ο Άγγελος. Σε διάστημα μερικών μόνο ωρών, ο Άγγελος ήταν στο χειρουργείο. Η μεταμόσχευση διήρκησε 11 ώρες και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο Άγγελος Σιήκκης δεν έμαθε ποτέ την ταυτότητα του άτυχου άνδρα (το νοσοκομείο δεν έδωσε πληροφορίες), από τον οποίο πήρε το συκώτι και ουσιαστικά τη ζωή του πίσω.

Σήμερα, σε ηλικία 36 χρόνων, ο Άγγελος Σιήκκης εργάζεται επαγγελματικά ως φωτογράφος και μπορεί να κάνει ξανά όνειρα για τη ζωή του. Η συγγραφή του βιβλίου που θα παρουσιαστεί την 1η Ιουνίου ξεκίνησε το 2016.

Ο Άγγελος είναι σήμερα μέλος του Συνδέσμου Μεταμοσχευμένων Ατόμων και Φίλων «Προμηθέας», με στόχο να διαφωτίζει το κοινό και να βοηθά όποιον έχει ανάγκη.

 

Send this to a friend