Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Έναρξη παγκύπριας εκστρατείας «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα»
Έναρξη παγκύπριας εκστρατείας «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα»

Έναρξη παγκύπριας εκστρατείας «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα»

Την έναρξη της παγκύπριας εκστρατείας για την υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα», με σκοπό να μην μείνει καμία οικογένεια και κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα που βοηθούν να νιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΣΣΕ, η εκστρατεία υλοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά, ενώ θα διαρκέσει από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε να παραδοθούν στις οικογένειες πριν τα Χριστούγεννα.

Βοήθεια πέραν των 14.500 ευάλωτων οικογενειών

Όπως σημειώνει το ΠΣΣΕ από το 2015 έχουν βοηθηθεί πέραν των 14.500 ευάλωτων οικογενειών, ενώ συμπληρώνει πως η μακρόχρονη εμπειρία του από το 1973 και το δυναμικό του, είναι οι κύριοι συντελεστές των επιτυχιών των εκστρατειών του, οι οποίες λειτουργούν με ειδικά πρωτόκολλα διαδικασιών, στη βάση της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας.

«Αυτά τα Χριστούγεννα», αναφέρει, «ας αποδείξουμε έμπρακτα ότι τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει την αγάπη και την προσφορά. Με δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας και πράξεις εθελοντισμού και προσφοράς μπορούμε να απλώσουμε τα χέρια μας, για να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους».

Προσθέτει ότι «ο καθένας ατομικά ή συλλογικά, μπορεί να συμμετάσχει στην εκστρατεία προσφέροντας ότι και όσο μπορεί».

Μπορούν να προσφέρουν άτομα, οικογένειες, Δήμοι, Κοινότητες, επιχειρήσεις/εταιρείες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κρατικοί/ημικρατικοί φορείς, οργανισμοί, οργανωμένα σύνολα, ΜΚΟ, κ.ά. δωροκουπόνια από υπεραγορές/καταστήματα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι, χριστουγεννιάτικα εδέσματα, δώρα στα παιδιά, οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσφέρει χαρά στις οικογένειες τα Χριστούγεννα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού/Σώμα Εθελοντών της επαρχίας τους για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινήσεις, ενώ άτομα και οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σώμα Εθελοντών στην επαρχία τους, για να ενημερωθούν για τη διαδικασία λήψης βοήθειας.

Send this to a friend