Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Μαθητές κόβουν τα μαλλιά τους και μαθήτριες κάνουν πλεξούδες για καλό σκοπό
Μαθητές κόβουν τα μαλλιά τους και μαθήτριες κάνουν πλεξούδες για καλό σκοπό

Μαθητές κόβουν τα μαλλιά τους και μαθήτριες κάνουν πλεξούδες για καλό σκοπό

Στο ιδιωτικό σχολείο Xenion High School στο Παραλίμνι, μαθητές κόβουν τα μαλλιά τους και μαθήτριες κάνουν πλεξούδες, σε μια εκδήλωση που άρχισε πριν από οκτώ χρόνια, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Σοφία Τσαντίλα, Υπεύθυνη εκδηλώσεων του Σχολείου, χαρακτήρισε «πολύ σημαντική και συγκινητική» τη σημερινή εκδήλωση με την επωνυμία «Hair Styling Event», η οποία συνεχίζεται εδώ και οκτώ χρόνια. «Η εκδήλωση ξεκίνησε αυθόρμητα πριν από οκτώ χρόνια όταν ένα μαθητής της Β τάξης του Γυμνασίου που έπασχε από καρκίνο, έχασε τα μαλλιά του μετά τις χημειοθεραπείες με αποτέλεσμα να μην αισθάνεται καλά να πηγαίνει στο σχολείο».

Πρόσθεσε ότι «οι συμμαθητές του, σε μια προσπάθεια να του ανεβάσουν το ηθικό και να κάνουν τον μαθητή να αισθανθεί άνετα, για να πηγαίνει στο σχολείο, αποφάσισαν να ξυρίσουν τα κεφάλια τους. Ετσι τα 15 τότε παιδιά της Β τάξης του Γυμνασίου, σήμερα έγιναν εκατό, ενώ η ενέργεια τους αγκαλιάστηκε από όλους τους μαθητές, μικρότερους και μεγαλύτερους».

Ετσι, συνέχισε η κα. Τσαντίλα, «αποφασίστηκε όπως η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνεται κάθε χρόνο. Σήμερα ήρθαν στο σχολείο επαγγελματίες κομμωτές και κομμώτριες από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, οι οποίοι αφιερώνουν τον χρόνο τους για να κουρεύουν τα μαλλιά των μαθητών». Σημείωσε πως «ταυτόχρονα 20 περίπου μαθήτριες έχουν αναλάβει να κάνουν πλεξούδες τα μαλλιά συμμαθητριών τους».

Ανέφερε ακόμα ότι «το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου είχε πολύ ευρηματικές ιδέες αφού ταυτόχρονα με το κούρεμα, πωλούνται χυμοί, γρανίτες, πίτσες και άλλα είδη. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε σε ένα κοινό ταμείο και το τελικό ποσό θα δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό».

Η Διευθύντρια του σχολείου Κατελίτσα Φυλακτού εξέφρασε ένα «μεγάλο μπράβο στον Πρόεδρο και τα μέλη του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά και στους καθηγητές και τις καθηγήτριες που την στηρίζουν. Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε από μια όμορφη αληθινή και συγκινητική πράξη των μαθητών του σχολείου και έκτοτε αγκαλιάστηκε από όλους με μεγάλη επιτυχία» είπε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «τελικά είναι οι πράξεις που μετρούν. Θέλουμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους κομμωτές και κομμώτριες της περιοχής, που αφιέρωσαν από τον προσωπικό τους ελεύθερο χρόνο, για να επισκεφθούν το σχολείο και να κάνουν, αυτό που γίνεται με τόση επιτυχία, εδώ και οκτώ χρόνια».

Από την πλευρά του ο Αναστάσης Μουλαζίμης, Πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου, ο οποίος έκοψε σήμερα τα μαλλιά του, ανέφερε πως «θέλαμε να συνεχίσουμε την εκδήλωση που άρχισε πριν από 8 χρόνια για ένα συμμαθητή μας. Κάθε χρόνο οι μαθητές και οι μαθήτριες αγκαλιάζουν ζεστά την εκδήλωση αυτή, η ανταπόκριση και η συνεισφορά από όλους είναι μεγάλη και μόνο ευχαριστίες μπορούμε να απευθύνουμε».

Send this to a friend