Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ «Έφυγε ο Κοκής μας» – Η σχέση του Γιώργου Λώρη με τον Μάριο Τόκα (ΒΙΝΤΕΟ)
«Έφυγε ο Κοκής μας» – Η σχέση του Γιώργου Λώρη με τον Μάριο Τόκα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έφυγε ο Κοκής μας» – Η σχέση του Γιώργου Λώρη με τον Μάριο Τόκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ως μια ψυχή αθώα, δοτικό και ανοικτοχέρη χαρακτήρισαν τον ηθοποιό και τραγουδιστή Γιώργο Λώρη ο αδελφός του Μάριου Τόκα, Νίκος και η ηθοποιός Έλενα Ευσταθίου.

Ο ξαφνικός θάνατος του είναι μεγάλη απώλεια για τον καλλιτεχνικό κόσμο. Άφησε πίσω του ωστόσο μεγάλη κληρονομία.

«Ο θάνατος του Κοκή μας, μας βρήκε απροετοίμαστους. Ο Γιώργος ήταν μια αγνή ψυχή και ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τι σημαίνει δόλος και κακία . Δεν είχε μέσα του κακία για τον κόσμο. Ήταν τόσο δοτικός και ανοικτοχέρης προς τον κόσμο», είπε μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο η ηθοποιός, Έλενα Ευσταθίου.

Η ίδια γνώρισε τον ηθοποιό το 1987 στην πορεία Ειρήνης. Τραγούδησαν μαζί και απάγγειλαν ποιήματα.

«Το γέλιο του ήταν τόσο δυνατό και καθαρό. Τον αγαπάω πολύ και μου στοίχισε πολύ η απώλειά του».

Από την άλλη ο αδελφός του μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, με τον οποίο συνεργάστηκε ο Γιώργος Λώρης, Νίκος μίλησε για ένα σεμνό άνθρωπο.
Γνωρίστηκαν το 1975 όταν ο Γιώργος ήταν μαθητής του Λανιτείου και πέρασε το κατώφλι του πατρικού του σπιτιού ώστε να συμμετάσχει στις συναυλίες του Μάριου Τόκα σ΄ όλες τις πόλεις.

«Εκείνο που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν η φωνή του. Με το ιδιαίτερό της ηχόχρωμα που δεν την χωρούσε ο τόπος. Ήταν σαν μια καμπάνα. Όταν τραγουδούσε ο Λώρης ακουγόντανε μέχρι την πιο κάτω γειτονιά», είπε.

Ο αδελφός του, σύμφωνα με τον Νίκο Τόκα επέλεγε τους συνεργάτες του μόνο για το ταλέντο τους αλλά συχνά από ένστικτο λαμβάνονταν υπόψη τον χαρακτήρα τους.

«Και είμαι βέβαιος πως το πρόσωπο του Λώρη είχε αναγνωρίσει όλα τα στοιχεία ενός καλού φίλου», είπε.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend