Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Σπασμωδικές κινήσεις για αναβολή του αναπόφευκτου
Σπασμωδικές κινήσεις για αναβολή του αναπόφευκτου

Σπασμωδικές κινήσεις για αναβολή του αναπόφευκτου

Ένα από τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας είναι ο κατάλογος των 607 ατόμων, που ζητούν αναβολή του εκλογικού συνεδρίου της ΕΔΕΚ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Του Αντώνη Κουταλιανού- Πρώην Γραμματέας Κ.Ε. Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Είναι γεγονός ότι η κίνηση αυτή προκάλεσε συζητήσεις, κυρίως σε όσους δεν γνωρίζουν καταστάσεις εντός της ΕΔΕΚ.Εξάλλου, 607 άτομα δεν είναι ευκαταφρόνητος αριθμός, ειδικά για ένα μικρό κόμμα όπως η ΕΔΕΚ.

Ποιες όμως είναι οι αλήθειες πίσω από αυτόν τον μακρύ κατάλογο των 607;

Βασική και καθοριστική αλήθεια, για τον εντοπισμό των πραγματικοτήτων πίσω από αυτή την κίνηση, είναι το γεγονός πως η προσπάθεια για συγκέντρωση των υπογραφών έγινε από τον συναγωνιστή Γιώργο Βαρνάβα, υποψήφιο για την προεδρία της ΕΔΕΚ σε πλήρη συνεννόηση με τον διαγραφέντα ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη.

Και είναι ομολογουμένως παραδεκτό, πως όταν ένα υποψήφιος για μια θέση, ζητεί την αναβολή των εκλογών, έστω και κρυβόμενος πίσω από άλλους, τότε αυτό αποτελεί σπασμωδική κίνηση για αναβολή του αναπόφευκτου, δηλαδή της προδιαγραφόμενης ήττας του.

Αν όμως ο συν. Βαρνάβα μπόρεσε να μαζέψει 607 άτομα να στηρίξουν μια θέση του, τα οποία 607 άτομα αν «μετρηθούν» με όρους ψηφοφορίας (ο ένας να επηρεάζει ακόμα δύο), μπορεί να είναι και η μαγιά που θα αποφέρει τουλάχιστον 2000 ψήφους υπέρ μιας θέσης, τότε γιατί ο συν. Βαρνάβα ζητεί έστω και μέσω άλλων, την αναβολή μιας εκλογικής διαδικασίας;

Μήπως αυτοί οι 607, συν ο περίγυρος τους, δεν είναι τελικά υποστηρικτές του κ. Βαρνάβα;

Φαίνεται πως όχι.

Η ακτινογραφία των 607 αποδεικνύει πως αρκετοί από αυτούς:

Είναι δυσαρεστημένοι από την προεδρία Σιζόπουλου για λόγους ήσσονος σημασίας, όπως πχ για διορισμούς ή για εξυπηρέτηση ή ακόμα και γιατί δεν τους δόθηκε σημασία όταν την ζήτησαν ή γιατί θεώρησαν ότι ο Σιζόπουλος δεν τους ευνόησε σε κάποια περίπτωση.

Είναι και κάποιοι που πραγματικά πιστεύουν ότι η αναβολή του συνεδρίου, θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της εσωκομματικής έντασης.
Και είναι και κάποιοι που όντως στηρίζουν τον Γιώργο Βαρνάβα.

Άρα, αυτοί οι 607, συν ο περίγυρος τους, δεν είναι ψήφοι υπέρ της υποψηφιότητας Βαρνάβα, αλλά πρόσκαιρη αντίδραση στην προεδρία Σιζόπουλου, η οποία αντίδραση όμως, πολύ πιθανόν να μην μετατραπεί σε καταψήφιση της υποψηφιότητας Σιζόπουλου.

Και αυτό φαίνεται να το ξέρει ο συν. Βαρνάβα και γι’ αυτό δεν προχωρεί με αυτούς τους 607 (συν τον περίγυρο τους), για να δώσει την εκλογική μάχη κατά του Σιζόπουλου, αλλά ζητεί, μέσω αυτών, αναβολή του συνεδρίου.

Πάντως, με την δημοσιοποίηση των 607 που ζητούν αναβολή του συνεδρίου της ΕΔΕΚ και την αποκάλυψη πως πίσω από αυτούς κρύβεται ο Γιώργος Βαρνάβα, πολλοί στην ΕΔΕΚ άρχισαν φωναχτά να διερωτώνται γιατί ο συν. Βαρνάβα δεν ανάλωσε εαυτόν και προ των βουλευτικών εκλογών, για να συγκεντρώσει ας πούμε δυσαρεστημένους και ψηφίσουν την ΕΔΕΚ, για να μην απωλέσει την τέταρτη θέση στην κατάταξη από το ΕΛΑΜ.

Εάν δούλευε, λένε πηγές της ΕΔΕΚ, με τόσο ζήλο για τις βουλευτικές εκλογές, όσο ζήλο επιδεικνύει τώρα για να συγκεντρώσει υπογραφές για αναβολή του συνεδρίου, η ΕΔΕΚ θα πετύχαινε και τον στόχο της τέταρτης θέσης, πλην των άλλων στόχων, που έχει επιτύχει, όπως η αύξηση των ποσοστών και των βουλευτικών εδρών.

Στις απέλπιδες προσπάθειες του συν. Γιώργου Βαρνάβα, ήρθε να προστεθεί ακόμα μια, η οποία ωστόσο προκάλεσε και αλγεινή εντύπωση και αφορά δημόσια καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Αμμοχώστου της ΕΔΕΚ, Δημήτρη Δημητρίου Σαβουλλή μετά από απειλές που δέχθηκε από τον συναγωνιστή Γ. Βαρνάβα. Επειδή όμως θεωρώ πως σε μία εκλογική διαδικασία μόνο με πολιτικούς όρους πρέπει να αναλώνονται όσοι εμπλέκονται σε αυτήν, δεν θα σχολιάσω το όλο συμβάν το οποίο απέδειξε πως η προεκλογική μάχη στην ΕΔΕΚ δεν διεξάγεται με ορθολογιστικά μέσα, αλλά με ανορθόδοξα, τουλάχιστον από την πλευρά του συν. Βαρνάβα.

Send this to a friend