Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Απαντά η ΕΔΕΚ για τα «παρατράγουδα» στην Πάφο
Απαντά η ΕΔΕΚ για τα «παρατράγουδα» στην Πάφο

Απαντά η ΕΔΕΚ για τα «παρατράγουδα» στην Πάφο

Για την εκλογική διαδικασία στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΚ Πάφου τοποθετήθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Πάφου, Ανδρέας Σιήκκης τονίζοντας πως όσοι προσήλθαν και ψήφισαν και τοποθετήθηκαν, εφόσον δικαιούνταν.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ουδέν αναληθέστερον από τους ισχυρισμούς που διαβάσαμε ως δυσάρεστη έκπληξη στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης και αφορά την χθεσινή εκλογική διαδικασία στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΚ Πάφου.

Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

Όσοι προσήλθαν ΚΑΙ τοποθετήθηκαν αν ήθελαν ΚΑΙ ψήφισαν, εφόσον δικαιούνταν.

Προκαλούμε και προσκαλούμε οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία ότι δικαιούταν να ψηφίσει και δεν ψήφισε, επειδή του το απαγόρευσε δήθεν κάποιο αρμόδιο κομματικό όργανο.

Κάποιοι, προκάλεσαν εκ των προτέρων αναστάτωση, φωνασκώντας ότι δήθεν δεν ήταν γραμμένοι στον κατάλογο των μελών που δικαιούνταν να ψηφίσουν και κάποιοι, άκουσον άκουσον, δήλωσαν πως υπήρχε και δεύτερος κατάλογος μελών! Όταν τους υποδείχθηκε ότι ήταν εγγεγραμμένοι στον κατάλογο και μπορούσαν να ψηφίσουν, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. Φαίνεται όμως πως δεν τους ικανοποίησε το αποτέλεσμα και εκ των υστέρων, ισχυρίστηκαν στον Τύπο ότι παρεμποδίστηκαν να ψηφίσουν. Το θέμα όμως είναι ότι ΨΗΦΙΣΑΝ.

Ως εκ των αδιαμφισβήτητων γεγονότων, τηρήθηκαν όλα όσα προνοούνται στο Καταστατικό του κόμματος, χωρίς καμία παρέκκλιση.

Είναι λυπηρό ότι κάποιοι εντός της ΕΔΕΚ, που διεκδικούν θέσεις στα συλλογικά όργανα, διοχέτευσαν ψεύδη σε δημοσιογράφους, για να αμαυρώσουν την εικόνα της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης και γενικά της ΕΔΕΚ, επειδή δεν τους είναι αρεστό το αποτέλεσμα της άσκησης της ελεύθερης βούλησης των μελών της ΕΔΕΚ.

Είναι επίσης λυπηρό ότι ο ανταποκριτής, στην Πάφο, της εφημερίδας Πολίτης, υιοθέτησε, χωρίς να διερευνήσει τους ισχυρισμούς κάποιων και το χειρότερο, τους δημοσίευσε.

Θα αναμέναμε από τον κ. Κώστα Νάνο που υπογράφει το σχετικό δημοσίευμα να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου του κόμματος ή και μαζί μας ως μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, ώστε να έχει πλήρη εικόνα των όσων συνέβησαν όπως έπραξαν συνάδερφοι του σε άλλα μέσα.

Παρεμπιπτόντως, το σχετικό λήμμα στο λεξικό για τη λέξη «προπηλακισμός», που χρησιμοποιήθηκε αυθαίρετα στο δημοσίευμα του κ. Νάνου, απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, την οποία μπορούν να επιβεβαιώσουν εκατοντάδες μάρτυρες. Προπηλακισμοί από πλευράς των συναγωνιστών, που είχαν την ευθύνη της διεξαγωγής της διαδικασίας, δεν ασκήθηκαν. Εκτός εάν ο δημοσιογράφος παρακολουθούσε κάποιο άλλο γεγονός.

Ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής επιβεβαιώνω πως τηρήθηκαν πιστά όσα προνοεί το καταστατικό του κόμματος και πως όλα όσα λαμβάνουν χώρα είναι στη βάση των καταστατικών και συλλογικών αποφάσεων.

Send this to a friend