Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021 Ο Ανδρέα Νικολάου απαντά στο ερωτηματολόγιο του ΚΥΚΕΜ
Ο Ανδρέα Νικολάου απαντά στο ερωτηματολόγιο του ΚΥΚΕΜ

Ο Ανδρέα Νικολάου απαντά στο ερωτηματολόγιο του ΚΥΚΕΜ

Ερωτηματολόγιο που ετοιμάστηκε και στάλθηκε από το Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ) σε όλους τους υποψηφίους βουλευτές.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

  1. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ANΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  2. ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ: ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
  3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ: ΛΕΜΕΣΟΣ
  4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 01/12/ 51
  5. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΝ ΕΠΙΠΕΔΟ/ΣΠΟΥΔΕΣ: Δρ. Φυσιοπαθητικών Επιστημών Πρόληψης & Θεραπείας( CNM College of Naturopathic Medicine K ) PhD Naturopathic Immunology ( University of America (USA)
  6. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Καθηγητής Φυσιοπαθητικών Επιστημών Υγείας ( Φυσιοπαθητική/ Ομοιοπαθητική / Φυσική Υγιεινή/Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική)
  7. ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΡΧΕΣΤΕ: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Κίνημα Ελλήνων.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ: Liberal Party of Australia (Frazer Government) in Australia 1975 -1987.

 

 

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  1. Γιατί κατέρχεστε ως υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική για 2 λόγους.

1ος Λόγος ) Μού αρέσει να γίνομαι πρωτοπόρος σε οτιδήποτε με συναρπάζει διεγείρει πνευματικά. Μου αρέσει η πρόκληση. Όλοι ξέρουμε ότι στις μέρες μας παρατηρείται μια γενική απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών που διαφαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, σχεδόν όλοι συζητούν για την πολιτική και λένε ότι όλοι είναι απατεώνες/κλέφτες, άδικοι, επαγγελματίες πολιτικοί χωρίς οράματα και στόχους, παίρνουν μίζες εις βάρος του δημοσίου κάνουν ρουσφέτια, ξέπλυμά μαύρου χρήματος, παράνομα διατάγματα από το ίδιο το κράτος , αφύσικη τεχνική υγειονομική περίθαλψη κλπ… εγώ λοιπόν θέλω να τούς αποδείξω ότι στην πολιτική υπάρχει και

ποιότητα, αξιοπρέπεια και άνθρωποι με όραμα και ειλικρινή διάθεση για προσφορά υπηρεσίας προς στην πατρίδα και στον πολίτη.

2ος Λόγος) Ανησυχώ για το μέλλον της πατρίδα μας, για το μέλλον των παιδιών μας, των εγγονιών μας, εξ’ αιτίας της παγκόσμιας τρομοκρατίας, εκφοβισμού, πειθαναγκασμού στον εμβολιασμό και rapid Test, οικονομικής και ψυχολογικής κατάρρευσης των συμπολιτών μας. Με ανησυχεί η συνεχής προπαγάνδα των ιατροφαρμακευτικών συστημάτων τα οποία παράνομα προσπαθούν να δημιουργήσουν μονοπώλιο στον τομέα φροντίδας της υγείας.

  1. Για ποιους λόγους έχετε κατατάξει την υποψηφιότητα σας στο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;

Το Κίνημα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι το μοναδικό κόμμα πού εφάπτεται 95% στην πολιτική ιδεολογία μου. Κάποιες φορές αισθάνομαι ότι το κόμμα δημιουργήθηκε με τις προδιαγραφές του χαρακτήρα μου! Επίσης η συνεργασία και η σχέσεις στελεχών μαζί μού με κάνουν να νιώθω σαν σπίτι μου.

  1. Ποιο είναι το όραμα σας α) για την πατρίδα

Όραμα μου είναι να ξανακτίσουμε τον τόπο μας και να τον κατοικίσουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι ειρηνικά, με εθνική αυτοπεποίθηση, με σεβασμό στην ιστορία μας και με ελπίδα και όραμα για το μέλλον, με αξίες, αγάπη στον συνάνθρωπο μας και σε μια κυρίαρχη ενωμένη πατρίδα με προσανατολισμό. Όραμα μου είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, χωρίς στρατούς κατοχής , κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμένιων, Μαρονιών και Λατίνων, η οποία να αποτελεί πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης και ευημερίας του συνόλου των πολιτών της και πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

β) για την πόλη σας

Οραματίζομαι μια πόλη ελεύθερη και όχι ημικατεχομενη μια πόλη όμορφη, πράσινη, βιώσιμη περισσότερο πολιτισμό, ποιότητα ζωής και προοπτικές . Μια πόλη φωτεινή, καθαρή, δημοκρατική και με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, με έγνοια για τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων. Βελτιωμένο σχέδιο

συγκοινωνίας. Μια πόλη χωρίς οικονομική κρίση, μια πόλη ανοιχτή, ανεκτική. Μια πόλη που να παίζει ρόλο στην περιοχή και στην Ευρώπη.

γ) για την κοινωνία

Οραματίζομαι μια υγιή κοινωνία δημοκρατικής ισότητας με μειωμένη την οικονομική ανισότητα χωρίς

προνομιούχους, στην οποία καθένας θα έχει τα ίδια δικαιώματα, θα αναγνωρίζεται και θα γίνεται σεβαστός ως εξίσου σημαντικός με τους άλλους. Με ανησυχεί η κοινωνική ζούγκλα στην οποία ζούμε όπου μόνο λίγοι περί την εξουσία, έχουν δικαιώματα και όλοι οι άλλοι έχουν μόνον υποχρεώσεις. Οραματίζομαι μια κοινωνία όπου τα πιστεύω και η θέληση της πλειονότητας των πολιτών θα κυριαρχούν, αλλά και οι πεποιθήσεις των μειονοτήτων θα γίνονται απολύτως σεβαστές.

Δεν οραματίζομαι μια κοινωνία όπου οι πολίτες θα αισθάνονται πως ζουν σε μια δίκαιη κοινωνία . Οραματίζομαι μια κοινωνία όπιου οι ανισότητες να μη είναι «υπερβολικά μεγάλες» και «σκανδαλώδεις» διότι έτσι δημιουργείται το συναίσθημα της αδικίας και της εξέγερσης ενάντια στην άνοδο των ανισοτήτων και δίνει τροφή στα κινήματα των «αγανακτισμένων»…

Οραματίζομαι μια κοινωνία που οι πολίτες της δεν υποβιβάζονται σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Και ούτε νοιώθουν το συναίσθημα ότι έχουν εγκαταλειφθεί από τη δημοκρατία και από την οικονομία, ότι δεν τους λογαριάζουν καθόλου. Ονειρεύομαι μια κοινωνία που μέσα από την γνώση, θα καταβάλει προσπάθειες απελευθέρωσης από την πολιτική και οικονομική εξάρτηση που προκύπτει από τα μονοπώλια και πατέντες.

  1. Ποιοι θα είναι οι στόχοι σας αν εκλεγείτε ως βουλευτής;

(α) Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αρθεί η 50χρονη αδικία εις βάρος του προσφυγικού κόσμου όσον αφορά την ισότιμη κατανομή των βαρών, την απαράδεκτη περιθωριοποίηση και τον παραγκωνισμό και κατηγοριοποίηση των προσφύγων σε 2ης τάξης πολίτες. Θα υποβάλω πρόταση για αποζημίωση απώλειας χρήσης για κάθε χρόνο ως μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης-Δεν γίνεται να έχουμε κατοχή και να την πληρώνουν μόνο οι πρόσφυγες. 50 χρόνια ΑΔΙΚΙΑΣ είναι πολλά.

(β) Θα σταθώ κοντά στον προσφυγικό κόσμο και θα αγωνιστώ μαζί του για τη μεγάλη μέρα της επιστροφής της κατεχόμενης Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Θα ζητήσω επιτακτικά από τον ΟΗΕ να εφαρμόσει τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του και ειδικότερα το Ψήφισμα 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και τις Συμφωνίες Κορυφής Κυπριανού – Ντενκτάς”.

(γ) Θα προωθήσω νομοσχέδιο για να αρθεί η Αδικία εις βάρος των χιλιάδων πολιτών που για λόγους συμφερόντων των ιατροφαρμακευτικών κατεστημένων στερούνται την δωρεάν πρόσβαση στις φυσικές ιατρικές μεθόδους /εναλλακτικές φυσικές θεραπείες που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές από εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες ακόμα και στις πιο σοβαρές ασθένειες και που θα μπορούσαν να σώσουν πολλές ζωές και να αποφευχθούν πολλές από τις παρενέργειες των ιατροφαρμακευτικών θεραπειών.

(δ) Θα προωθήσω προτάσεις / νομοσχέδιο για να αρθεί η Αδικία εις βάρος όλων των Επαγγελματιών Υγείας που δεν ανήκουν στο ιατροκεντρικό μοντέλο των χημικών φαρμάκων που προωθείται από τα υγειονομικά κατεστημένα τα οποία απαξιώνουν και εσκεμμένα για δικό τους οικονομικό όφελος παραγνωρίζουν την επιστημονική ταυτότητα του φυσικού θεραπευτικού συστήματος παροχής υγείας..

5) Θ αγωνιστώ για την καθιέρωση Προληπτικής Ιατρικής και Θεραπευτικής με Φυσικά μέσα (φυσικές/βιολογικές θεραπευτικές μεθόδους και πρακτικές χωρίς βέβαια να παραγνωρίζεται η σωστή καθιερωμένη συμβατική Ιατρική πρακτική.

Θα προωθήσω προτάσεις και σχέδια για ενημέρωση των πολιτών και για το άλλο φυσικό θεραπευτικό σύστημα ( Εναλλακτική ΙΑΤΡΙΚΉ).

  1. Με ποιους τρόπους και μεθόδους θεωρείτε ότι θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντα σας ως βουλευτής;

Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ άμεσα στις αξιώσεις της κοινωνίας μέσα από συγκεκριμένες πράξεις που θα αναβαθμίζουν το επίπεδο των πολιτειακών θεσμών. Με τον αλάνθαστο τρόπο διαφάνεια, αξιοκρατία, ποιότητα, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, αγάπη προς στον συνάνθρωπο και στη πατρίδα και φυσικά θέληση για καλύτερο μέλλον καλύτερη ποιότητα υγείας και ζωής με όλους τους τρόπους και με οποιοδήποτε κόστος! Μέριμνα για τους πτωχούς και νεόπτωχους , για τους μη προνομιούχους και τους εν γενεί αδύνατος .Από κοινωνική ζούγκλα όπου οι λόγοι μόνο περί την εξουσία έχουν δικαιώματα και όλοι οι άλλοι έχουν μόνο υποχρεώσεις να κάνουμε προσπάθειες να αλλάξει προς μια ανθρώπινη κοινωνία όπου θα εξυπηρετούνται η ολότητα των πολιτών και όχι μόνο συμφέροντα των προνομιούχων και πολίτικες σκοπιμότητες.

  1. Συμφωνείτε με την άποψη ότι ο βουλευτής δεν πρέπει να ασχολείται με άλλο επάγγελμα/ενασχόληση για να είναι αφοσιωμένος στα βουλευτικά του καθήκοντα;

Θεωρώ ότι το βουλευτικό αξίωμα είναι λειτούργημα και συνεπώς η άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων, ως άσκηση λειτουργήματος, θα πρέπει να είναι ασυμβίβαστη με κάθε μορφής κερδοσκοπική δραστηριότητα. Ο λειτουργός οφείλει, όχι μόνο να φαίνεται, αλλά και να είναι στην αποκλειστική υπηρεσία των εντολέων του, των πολιτών. Πρέπει, επομένως, να γίνει πράξη η βασική αρχή, ότι για τον βουλευτή προέχει το έργο του στο Κοινοβούλιο που εμπεριέχει τόσο την εργασία στις κοινοβουλευτικές επιτροπές όσο και τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κάθε βουλευτής δεν θα πρέπει να κατέχει ταυτόχρονα και την οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ιδιότητα, η οποία δυνητικά μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση συμφερόντων.

Ο βουλευτές έχει πολύπλοκο έργο να επιτελέσει και χρειάζεται να είναι εντελώς απερίσπαστος. Την ώρα των αποφάσεων στη Βουλή, θα πρέπει να λειτουργεί μόνο με βάση τη λογική και τη συνείδησή του ανεπηρέαστος από οποιονδήποτε άλλο εξωγενή παράγοντα.

Β. ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ:

  1. Ποια είναι η άποψη και οι θέσεις σας για την επικείμενη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό;

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει βάση συζήτησης για την πενταμερή. Νομίζω ότι πάμε στο άγνωστο με Βάρκα την ελπίδα και δεν βλέπω καμιά ελπίδα όπως το θέτει η τουρκική πλευρά. Οι Τούρκοι μας σπρώχνουν στην πενταμερή για να συζητήσουμε όχι τις θέσεις μας που δεν έχουμε αλλά τις θέσεις της Τουρκίας που αφορούν άμεσα μια διαδικασία τετελεσμένων στην Αμμόχωστο οπότε προκειμένου να μην επωμισθεί το κόστος είτε η κυβέρνηση η ένα κομματικό σύστημα που έχει καταρρεύσει σε ότι αφορά την πολιτική του στο Κυπριακό κατεβάσαμε τα χέρια και μπαίνουμε σε μια διαδικασία η οποία επιβλήθηκε από την Τουρκία. Οι τούρκοι μας προειδοποίησαν δέχονται να συζητήσουν για λύση δύο κρατών. Ούτε ο Γενικός Γραμματέας δεν ξέρει τι θα συζητηθεί στο πλαίσιο της πενταμερούς. Αν δούμε τα πράγματα με τη κοινή λογική εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε τους σχεδιασμούς της Τουρκίας. Οι Τούρκοι προφανώς μας σέρνουν εκβιαστικά για να συζητήσουμε τις θέσεις της Τουρκίας περί ΧΑΛΑΡΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να μας επιβάλουν μια λύση στο πλαίσιο της οποίας μέσα από την εκ περιτροπής Προεδρεία να συμβολίζεται η διχοτόμηση της εκτελεστικής εξουσίας και των συμβολαίων του κράτους. Να μη ξεχνάμε ότι εμείς δεχόμενοι την χαλαρή ομοσπονδία σημαίνει ότι διαμοιραζόμαστε με τους Τούρκους 50: 50 την πολιτική εξουσία και με αυτό τον τρόπο τα δύο κρατίδια θα μπορούν να παράγουν πρωτογενές δίκαιο και ταυτόχρονα αριθμητική ισότητα και δικαίωμα veto. Στο τραπέζι θα έπρεπε να ήταν η συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας που δεν το βλέπω. Και η ΕΕ στην δήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου αλλά κα με την ένταξη της ΚΔ στην ΕΕ σύμφωνα με το πρωτόκολλο 10 η Τουρκία είναι υπόχρεη πριν την λύση του ΚΥΡΠΡΙΑΚΟΥ και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης της να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Ποια είναι η θέση μας εδώ την στιγμή που η Τουρκία μιλά για 2 κράτη. Δεν θέτουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και ΟΗΕ επιτάσσουν. Είμαστε αναγνωρισμένο Ενιαίο όχι ομόσπονδο κράτος της Κυπριακής δημοκρατίας της οποίας μέρος υποτελή υπό κατοχή.

Δεν έχουμε στρατηγική δεν ξέρουμε που θα καταλήξουμε. Η Λουτρ θέλει την πολιτική ηγεσία στην πενταμερή . Κάποια παγίδα υπάρχει πίσω από το παιχνίδι της πενταμερούς. Σχεδιάζουν το κλείσιμο του Κυπριακού το οποίο θα είναι σύμφωνο με τις τουρκικές θέσεις και δη της ισότιμης κυριαρχίας, και πολιτικής ισότητας. Μιλάμε 2 κρατίδια δηλαδή διχοτόμηση.

  1. Θεωρείτε ότι η ΔΔΟ είναι η μοναδική προοπτική λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα;

Από το περιεχόμενο της ομοσπονδίας η Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ας εξάγομε κάποια συμπεράσματα:

  1. Η ουτοπία της επιστροφής των προσφύγων στην υπό Τουρκική διοίκηση.
  2. Τα στοιχεία του ρατσισμού και αδικίας από τα οποία διακατέχονται και οι δύο πλευρές Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

Πολιτική ισότητα 82%=18%. Σύγχρονα μαθηματικά. Τούρκος Αντιπρόεδρος, ίση σύνθεση Συνταγματικού Δικαστηρίου, ίση σύνθεση άνω Βουλής 50=50.

Έγκριση νόμων με χωριστές πλειοψηφίες δηλαδή το 9%(πλειοψηφία Τουρκοκυπρίων) θα δεσμεύει το 90% (Ελληνοκύπριων). Με αποτέλεσμα η Τουρκία ανάγεται ΚΥΡΙΑΡΧΗ στο ΒΟΡΡΑ και ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΗ στον ΝΟΤΟ.

Αναγνώριση των τετελεσμένων της εισβολής. Είναι ιστορικά προκαθορισμένο ότι όπου υπάρχει ΑΔΙΚΙΑ σε συνδυασμό με τον τελικό στόχο της Τουρκίας που είναι η Τουρκοποίση της Κύπρου το αποτέλεσμα είναι οι συγκρούσεις που θα επέλθουν αργά η γρήγορα. Μιλάμε για ένα κα σκεύασμα που δεν μπορεί να είναι λειτουργίσμο. Ένα κατασκεύασμα που είναι σαν μια εκκλησία στην οποία στο κύριος μέρος ένας Ορθόδοξος ιερέας και στο ιερό ο χότζας. Είναι μια λύση που καταστρατηγεί κάθε μορφή δικαίου στο νησί. Το κατασκεύασμα δεν είναι παρά απόκλιση από την ΑΡΧΗ της λαϊκής κυριαρχίας από τη Δημοκρατική Αρχή.

ΑΠΟΨΗ: Η λύση στο Κυπριακό πρόβλημα επιβάλλεται να είναι βιώσιμη. Βιωσιμότητα σημαίνει λειτουργήσιμες θεσμοπολιτικές διευθετήσεις, Λειτουργικότητα σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε ένα κράτος. Δημοκρατία σημαίνει η μειοψηφία δεν θα καταδυναστεύει την πλειοψηφία. Η όποια ομοσπονδία δεν είναι πάρα μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα.

  1. Συμφωνείτε με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με το εθνικό θέμα; Σε ποια σημεία διαφωνείτε; Δώστε τις δικές σας εισηγήσεις.

Δεν συμφωνώ. Δυστυχώς η κυβέρνηση ξέχασε ότι το Κυπριακό πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα επανίδρυσης κράτους, η ακόμα και διεθνούς αναγνώρισης ενός νέου κράτους; Το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Είναι αποτέλεσμα άσκησης βίας από την Τουρκία εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους. Μήπως δεν έχομε κράτος; Το κράτος μας αναγνωρίζεται από τις καταστατικές Συνθήκες του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Γιατί συζητάμε κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, του δημοκρατικού πολιτεύματος; Δεν καταλαβαίνουμε ότι αν διαλύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία το αποτέλεσμα θα είναι ένα μόρφωμα αντίθετο με τις θεμελιώδεις Αρχές :

α) του Συντάγματος,

β) του Καταστατικού Χάρτη , αποφάσεων και πράξεων του ΟΗΕ ,

δ) τις Συνθήκες του Διεθνούς Δικαίου ,

ε) τις Συνθήκες της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης στα οποία Συμβούλια η Κύπρος είναι πλήρες Μέλος.

Μήπως δεν ξέρουμε ότι η Τουρκία με την εισβολή εκδίωξε 200,000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ από τις πατρογονικές τους εστίες; Γιατί δεν ασχολούμαστε με τις συστηματικές παραβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας, με τον εποικισμό, την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού μας και με την αρπαγή και παράνομη εκμετάλλευση των περιουσιών μας; Είμαστε η δεν είμαστε πλήρες ΜΕΛΟΣ της ΕΕ; Γιατί επιτρέπουμε στην

Ευρώπη να στρουθοκαμηλίζει και να σας λέει ότι το κυπριακό πρόβλημα δεν είναι ΘΕΜΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ αλλά είναι ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ αλλά και εξαρτώμενο από την καλή πίστη της Τουρκίας; Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι οποιαδήποτε απόφαση ή «λύση» που θα παραβιάζει τις αρχές αυτές νομιμότητας θα είναι παράνομη και ανυπόστατη.

Από όσα ξέρω το διεθνές δίκαιο, δεν αναγνωρίζει δημιουργία μη κυρίαρχων ή ημικυρίαρχων κρατών μετά από κατάλυση κυρίαρχου κράτους και ασύμβατων προς τη δημοκρατική αρχή και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Τι σημαίνει ο όρος διζωνική ομοσπονδία; Δεν είναι επιστημονικός όρος κυρίαρχου κράτους ή μορφής κυρίαρχου κράτους. Είναι μια πολιτική εφεύρεση παράνομης και παραπλανητικής κάλυψης της κατάλυσης του κυρίαρχου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το κατασκεύασμα «πολιτικής ισοτιμίας» των δύο ομόσπονδων κρατιδίων με την επίσης κατασκευή του 50% – 50% για τη λήψη των κυβερνητικών και νομοθετικών αποφάσεων του ομοσπονδιακού κράτους και των δύο ομόσπονδων κρατιδίων. Αυτό είναι στην ουσία veto. Θα πρέπει να κατανοήσει η κυβέρνηση η όποια κυβέρνηση ότι ολική ή η μερική νομιμοποίηση του παράνομου εποικισμού, που αποτελεί κατά το διεθνές δίκαιο βαρύτατο έγκλημα κατά του ανθρώπου. Τυχόν νομιμοποίηση εποίκων, οι οποίοι απόκτησαν δοτή ιθαγένεια, αυξάνει τεχνητά και παράνομα, το ποσοστό των πολιτών (του λαού) του ενός κρατιδίου στο σύνολο των πολιτών (του λαού) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τυχόν δε νομιμοποίηση της παράνομης διαμονής εποίκων ως εργαζομένων αυξάνει παράνομα το αντίστοιχο ποσοστό πληθυσμό της.

Μπορούν να νομιμοποιηθούν οι έποικοι; Ναι για μόνο ορισμένες μικρές κατηγορίες (παιδιών, ασθενών κ.ά.) και μόνο με βάση την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και μετά από αντικειμενικό έλεγχο των ατομικών περιπτώσεων.

Ξέρετε τι θα γίνει αν καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία ως κυρίαρχο και δημοκρατικό κράτος; H Κύπρος θα είναι στο εξής ΜΟΡΦΩΜΑ μη-κράτους και λαό υπό ξένη ή ξένες κυριαρχίες. ΛΎΣΗ διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία (ΔΔΟ) είναι ΛΥΣΗ ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ αφού πάλι καταλύεται το ΚΡΑΤΟΣ και η Τουρκία θα είναι κυρίαρχος και στο Βορρά και στον Νότο. Διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα. 50% -50% =veto. Θέλω ένα κράτος με διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια και με διασφαλισμένη την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς στρατεύματα κατοχής».

  1. Ποιες θεωρείτε ως προτεραιότητες σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού;

Η επιστροφή στην Αμμόχωστο θα έπρεπε να ήταν απαράβατος όρος για συζήτηση λύσης του κυπριακού. Οι κυβερνήσαντες θα έπρεπε απ’ αρχής να ήταν πρόταξη η Αμμόχωστος. Χωρίς επιστροφή καμμιά συζήτηση δεν έπρεπε να γίνεται. Θεωρώ ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω πρόοδο και λύση στο Κυπριακό.

Το πρόβλημα της Αμμοχώστου θα έπρεπε να τύχει ξεχωριστής διαπραγμάτευσης εφόσον δεν ήταν κατοικημένο από τους εισβολείς. Όλες οι πολιτικές κυβερνήσεις έκαναν πάντα τις ίδιες λανθασμένες πολιτικές ενέργειας για εξασφάλιση του νομικού καθεστώτος της περίκλειστης πόλης στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου ασφάλειας. Αντι να προωθούν το πρόβλημα της Αμμοχώστου ως μια πράξη κλοπής και κατάφορης παραβίασης των αρχών και αξιών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούσαν επαναβεβαίωση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφάλειας και επανέναρξη των συνομιλιών κάτι που επαναλαμβανόταν εδώ και 47χρόνια με επικίνδυνες συνέπειες. Και τι συζητούσαν παρακαλώ; Αυτά που συζητούσαν και συζητούν εδώ και μισό αιώνα… Ενώ οι

κύριοι κυβερνώντες είχαν ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια τους δεν το εκμεταλλεύτηκαν για διάφορους λόγους. Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ είναι μια ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ από το Έτος 1 η Μαΐου 2004. Η Κύπρος, μια χώρα ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή ΄Ένωση εξακολουθεί να έχει το 37% του εδάφους της υπό Τούρκικη κατοχή, την πόλη της Αμμοχώστου περιφραγμένη και ακατοίκητη και χωρίς δικαίωμα των κατοίκων της να επιστρέψουν στις οικίες τους. Η Αμμόχωστος Ευρωπαϊκή πόλη-ανθρωπιστικό θέμα προτεραιότητας προνοείται από την πέμπτη παράγραφος της συμφωνίας Υψηλού επιπέδου Κυπριανού-Ντεκτάς της 19ης Μαΐου του ’79 αλλά και τα δεσμευτικά ψηφίσματα 550 του ’84 και 789 του 1992 των Ηνωμένων Εθνών ως επίσης και οι αποφάσεις της επιτροπής αναφορών που υιοθετήθηκαν από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Πάντοτε έβρισκαν οι πολιτικοί μας φτηνές δικαιολογίες ότι τάχα εμείς δεν φταίμε Φταίει η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ της ΤΟΥΡΚΊΑΣ. Τι κάναμε απλά καταφεύγουμε σε επαναβεβαίωση ψηφισμάτων τα οποία δεν χρησιμοποιήσαμε δυναμικά ως μοχλό πίεσης στην Τουρκία για να παραδώσει τα κλεμμένα στους ξεριζωμένους που πεθαίνουν απογοητευμένοι ο ένας πίσω από τον άλλο με τον πόθο της επιστροφής.

  1. Ποια η άποψη σας για την πολιτική ισότητα;

Το κατασκεύασμα «πολιτικής ισοτιμίας» των δύο ομόσπονδων κρατιδίων με την επίσης κατασκευή του 50% – 50% για τη λήψη των κυβερνητικών και νομοθετικών αποφάσεων του ομοσπονδιακού κράτους και των δύο ομόσπονδων κρατιδίων σε μια χαλαρή ομοσπονδία σημαίνει ότι διαμοιραζόμαστε με τους Τούρκους την πολιτική εξουσία και με αυτό τον τρόπο τα δύο κρατίδια θα μπορούν να παράγουν πρωτογενές δίκαιο και ταυτόχρονα αριθμητική ισότητα και δικαίωμα veto. Δηλαδή πάμε για Διχοτόμηση. Τελικά θα αναγκαστούμε να δεχτούμε μια ολική ή η μερική νομιμοποίηση του παράνομου εποικισμού, που αποτελεί κατά το διεθνές δίκαιο βαρύτατο έγκλημα κατά του ανθρώπου. Τυχόν νομιμοποίηση εποίκων, οι οποίοι απόκτησαν δοτή ιθαγένεια, αυξάνει τεχνητά και παράνομα, το ποσοστό των πολιτών (του λαού) του ενός κρατιδίου στο σύνολο των πολιτών (του λαού) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τυχόν δε νομιμοποίηση της παράνομης διαμονής εποίκων ως εργαζομένων αυξάνει παράνομα το αντίστοιχο ποσοστό πληθυσμό της.

  1. Επιλέξετε τη μορφή λύσης που προτιμάτε στο εθνικό μας πρόβλημα:

α) Ενιαίο Κράτος

2) Η Κύπρος να παραμείνει Ενιαίο Κράτος. Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Δεν είναι πρόβλημα κυριαρχίας του Κυπριακού κράτους. Διεκδίκηση μίας ελεύθερης Κύπρου χωρίς στρατεύματα κατοχικά και εγγυήσεις της Τουρκίας .

β) ΔΔΟ

γ) Αποκεντρωμένη ομοσπονδία

δ) Συνομοσπονδία

ε) Διχοτόμηση

στ) Δύο κράτη

Γ. ΔΙΑΦΘΟΡΑ/ΔΙΑΠΛΟΚΗ/ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

  1. Ποιους θεωρείτε ως κύριους λόγους για την επικρατούσα κατάσταση διαφθοράς στην χώρα μας;

Δεν υπάρχουν ισχυροί μηχανισμοί πρόληψης που να στοχεύουν στη μείωση των ευκαιριών διαφθοράς κα στην αποτροπή των αιτιών της διά μέσου: της εκπαίδευσης, με το σχεδιασμό και εφαρμογή κατάλληλων εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων, δομών και μέσων, της ευαισθητοποίησης και αλλαγής της συμπεριφοράς και των αντιλήψεων της κοινωνίας στα σχετικά θέματα, όπως είναι η ενίσχυση του αισθήματος της κοινωνίας για απαίτηση χρηστής διαχείρισης και λογοδοσίας, η ώθηση της κοινωνίας να αντιστέκεται και να προλαμβάνει τη διαφθορά και η ενδυνάμωση του πλαισίου συμμετοχής μη κρατικών φορέων. Τα μέτρα που επιβάλλονται δεν είναι αποτελεσματικά κατά της διαφθοράς. Δεν υπάρχει εθνική στρατηγική κατά της διαφθοράς.

  1. Μπορείτε να κατανέμετε ευθύνες σε άτομα-αξιωματούχους του κράτους ή θεσμούς για το σημερινό κατάντημα στη χώρα μας;

Η ευθύνη ανήκει κυρίως στο εκάστοτε κυβερνών κομματικό-πολιτικό σύστημα. Φταίει η διαφθορά της εξουσίας και οι αήττητες πελατειακές συναλλαγές, που εξανδραποδίζουν τον πολίτη, τον κάνουν πελάτη αντί κριτικό δημοκράτη και αποσαθρώνουν τους αρμούς και τις ηθικές, αξιακές αντιστάσεις της κοινωνίας. Ευθύνη έχει και η ανωριμότητα των πολιτών να ψηφίζουν ξανά και ξανά πολιτικούς, ενώ γνωρίζουν ότι αυτοί είναι διεφθαρμένοι;

Ευθύνες κατανέμονται σε όλους αυτούς τος αξιωματούχους της κυβέρνησης (δημόσια αρχή, όπως η εθνική κυβέρνηση ή η τοπική αυτοδιοίκηση) που εμπλέκονται σε Δημόσιες συμβάσεις: η αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

  1. Καταγράψετε συνοπτικά τα μέτρα που εισηγείστε για την αντιμετώπιση της διαφθοράς/διαπλοκής;

-Η απουσία της διαφάνειας και η λογοδοσία αποτελούν αναμφισβήτητα τα πιο σημαντικά στοιχεία για την ελαχιστοποίηση της διαφθοράς

Δημιουργία ανεξάρτητων Εσωτερικών Επιτροπών Ελέγχου και στον Δημόσιο/Ημικρατικούς Οργανισμούς που θα εναλλάσσονται σε τακτά διαστήματα και η οποία μετά από συχνούς ελέγχους θα πράττει τα αυτονόητα για τους παρανομούντες.

-Διορισμοί μελών για τις Ανεξάρτητές Ελεγκτικές Επιτροπές θα πρέπει να γίνονται από την Βουλή.

Η πρόσβασης των Ελεγκτικών Επιτροπών για διερεύνηση υποθέσεων, εγγράφων κλπ. θα πρέπει δια νόμου να παρέχεται ανεμπόδιστα .

-Κανένα πρώην πολιτικό πρόσωπο δεν πρέπει να διορίζεται στη θέση του Γ. Εισαγγελέα η Β. Εισαγγελέα.

-Όλα τα Διατάγματα και Κανονισμοί θα πρέπει να εγκρίνονται πρώτα από την Βουλή.

  • Να δημιουργηθεί Κώδικας Δεοντολογίας για κρατικούς αξιωματούχους και Βουλευτές.
  • Δημιουργία Ανεξάρτητης ελεγκτικής Επιτροπής η οποία θα διαπιστώνει από καιρού εις καιρόν εάν τα περιουσιακά στοιχεία πολιτικών προσώπων είναι δικαιολογημένα με βάση τα εισοδήματα που δηλώνουν.

-Να ψηφιστεί Νόμος για Πληροφοριοδότες . Η προστασία του πληροφοριοδότη είναι απαραίτητη για την

προώθηση μιας υγιούς δημοκρατίας. Θα πρέπει να επιτρέπεται γενναιόδωρη αμοιβή όταν οι πληροφορίες που αποκαλύπτονται σχετίζονται με ζητήματα διαφθοράς η που απασχολούν που απασχολούν σοβαρά την κοινότητα γενικά.

Εάν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται είναι ψευδείς, τότε να διώκονται βάσει νόμων περί απορρήτου ή κανόνων που καλύπτονται από τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που ενδέχεται να παραβιαστεί.

-Δημιουργία ανεξάρτητης Επιτροπής Ελέγχου για τα δικαστήρια τα οποία δεν πρέπει να ενδιαφέρονται

περισσότερο για την ευημερία των καταδικασθέντων εγκληματιών από τα θύματά τους. Η τιμωρία πρέπει να ταιριάζει με το έγκλημα.

  1. Εάν εκλεγείτε βουλευτής, πως σχεδιάζετε να συμβάλετε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς;

-Κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Κυπριακού λαού και της Δημόσιας περιουσίας.

-Τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων. Εξόντωση της πολιτικής διαφθοράς. Να γίνει πράξη το αυτονόητο, η διαφθορά να τιμωρείται – κι όσο πιο υψηλά βρίσκεται, τόσο αυστηρότερα θα τιμωρείται.

-Η κάθαρση είναι αναγκαία σε όλα τα επίπεδα. «Χρειαζόμαστε μια κάθαρση σε όλα τα επίπεδα αρχής γενομένης από το νομοθετικό σώμα και μετά σιγά-σιγά πρέπει να καθαρίσουν πάρα πολλά πράγματα που βασανίζουν τον τόπο μας. Δεν είναι μόνο στη Βουλή που γίνονται όλα αυτά που γίνονται, είναι και σε ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας μας», Θα απαιτήσουμε να επιστραφούν τα κλεμμένα. –-Να πληρώσουν οι κλέφτες, οι έχοντες και κατέχοντες.

  1. Ποια μέτρα εισηγείστε για την καταπολέμηση της αναξιοκρατίας;

Θα πρέπει να καταβληθούν προσπαθείς για εφαρμογή αξιοκρατικών διαδικασιών με αυστηρά κριτήρια ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επιρροή του οποιουδήποτε κομματάρχη. Θα πρέπει να καταπολεμηθεί η αιτία αίτια επικράτησης της αναξιοκρατίας όπως χαμηλό πολιτικό ήθος, επικράτηση ιδιοτέλειας, απουσία ορθής πολιτικής συνείδησης και ηθικών φραγμών. Θα πρέπει να ενισχυθεί η αξιοκρατία με προτεραιότητα στη διαφάνεια της δημόσιας διοίκησης, στην ηθική εξυγίανση του δημόσιου βίου και στην πάταξη της γραφειοκρατίας, διεύρυνση αξιοκρατικών και διαφανών θεσμών προσλήψεων , αναδρομικός έλεγχος των υπαρχόντων υπαλλήλων και απομάκρυνση εκείνων που δεν έχουν τα αναγκαία προσόντα για τη θέση που έχουν καταλάβει, πολιτική και νομική καταδίκη φαινομένων αναξιοκρατίας προκειμένου να σπάσει ο φαύλος αυτός κύκλος που κρατά τη χώρα δέσμια, ώστε οι θεσμοί να επανακτήσουν την αξιοπιστία τους, δημιουργία κοινωνικής συνείδησης και καλλιέργεια των κοινωνικών αρετών όπως δικαιοσύνη και εντιμότητα από τους φορείς κοινωνικοποίησης προβάλλοντας ικανά και καταξιωμένα άτομα ως πρότυπα για μίμηση, ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη να αντιληφθεί πως μόνο μέσω της αξιοκρατίας μπορεί να διασφαλιστεί η ατομική και η συλλογική πρόοδος. Ενίσχυση Μηχανισμού Εσωτερικού Ελέγχου: Σε όλα τα Υπουργεία, Ημικρατικούς Οργανισμούς, αρχές και θεσμούς του κράτους με επαγγελματίες που θα τυγχάνουν συνεχούς εκπαίδευσης. Πάνω και πρώτα απ’ όλα, λύση του προβλήματος αποτελεί η προϋπόθεση για την εξυγίανση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Οι εξετάσεις να γίνονται από ανεξάρτητο οργανισμό από πανεπιστημιακούς , χωρίς να φαίνεται το όνομα του υποψηφίου ώστε να μην αναγνωρίζεται. Οι διορισμοί να γίνονται με βάση το γραπτό τεστ χωρίς προσωπική συνέντευξη.

  1. Θεωρείτε ότι η Βουλή (και βουλευτές) έχουν ευθύνες για την επικρατούσα διαφθορά;

Ευθύνη φέρουν βεβαίως και οι Βουλευτές Οι βουλευτές ατομικά, έρχονται αντιμέτωποι με την σύγκρουση συμφερόντων όπως παροχή δωρεών, παραλαβής δώρων και άλλων παροχών σε χρήμα ή σε είδος που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την κοινοβουλευτική αμεροληψία το lobbying, παράλληλες ενέργειες, καταστάσεις μετά την εργοδοτική κ.α. Ευνοιοκρατία σε αποφάσεις που λαμβάνονται από κυβερνητικούς αξιωματούχους . Χρήση από Βουλευτές εμπιστευτικών πληροφοριών και έγγραφων που περιέρχονται στη γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για δικό τους οικονομικό όφελος ή για οικονομικό όφελος τρίτου.

  1. Ποιες απόψεις έχετε για τα Μ.Ε..Δ των ΠΕΠ. Ποιες οι θέσεις σας για την λίστα Γιωρκάτζη;

Θα πρέπει πάση θυσία να ολοκληρωθεί η διαφάνεια που πρέπει να χαρακτηρίζει τη Βουλή των Αντιπροσώπων και του εκπροσώπους του λαού στο Κοινοβούλιο, γιατί νομίζω ότι είναι ένα θέμα που διαχρονικά κλονίζει το κυπριακό πολιτειακό οικοδόμημα. Πιστεύω ότι πρέπει ένας ειδικός ανεξάρτητος οργανισμός να ελέγξει όχι μόνο αυτή τη λίστα ΠΕΠ αλλά και τη λίστα Γιωρκάτζη που μπορεί να περιέχει και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Επιβάλλεται να δημοσιοποιηθεί η λίστα ΠΕΠ για να γιατί έτσι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον. Οι πολίτες θέλουν να μάθουν αν αυτοί που θεωρούνται εκπρόσωποι του λαού είναι υπέρ η κατά της διαφάνειας και της λογοδοσίας για να κρίνουν ανάλογα τους πολιτικούς και τα ΠΕΠ.

  1. Ποιες είναι οι απόψεις σας για τις πολιτογραφήσεις και τα διαβατήρια που παραχωρήθηκαν σε αλλοδαπούς/υπηκόους τρίτων χωρών;

Τα χρυσά διαβατήρια αποσκοπούσαν στην απαξίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται οι μυστικές Υπηρεσίες και δη ξένων χωρών όπως της Βρετανίας, της Τουρκίας και του Κατάρ για να πλήξουν την Κύπρο και μάλιστα διεθνώς, εντός της ΕΕ και αλλού. Ήταν πρωτοβουλία των Τούρκων. Ήθελαν να αποδείξουν ότι η Κύπρος δεν είναι κράτος αλλά παρακράτος κράτος διαφθοράς και απατεώνων δίπλα στο ψευδοκράτος. Τα χρυσά διαβατήρια ήταν και είναι εργαλείο εκβιασμών ενόψει συνομιλιών για το κυπριακό. Ως αποτέλεσμα, διασύρθηκε η Κύπρος διεθνώς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια φούσκα στην κυπριακή οικονομία, η οποία έσπρωξε στα ύψη τις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων και στην α ανεξέλεγκτη ανέγερση ψηλών κτηρίων, χωρίς σαφή περιβαλλοντικά και πολεοδομικά κριτήρια.

Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρακαλείσθε όπως καταθέσετε πολύ συνοπτικά τις θέσεις και τις απόψεις σας για τα πιο κάτω θέματα κοινωνικού χαρακτήρα:

  1. Όραμα Παιδείας:

Ο εκσυγχρονισμός της παιδείας είναι αναγκαίος για να καταστεί πιο παραγωγική για το τόπο Τα πανεπιστήμια/Κολλέγια/ Σχολές θα πρέπει να σταματήσουν να βγάζουν άνεργους επιστήμονες, που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμόσουν τα προγράμματα και τους κλάδους σπουδών τους με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς. Ενίσχυση της εκπαίδευσης, με την εισαγωγή νέων μεθόδων διδασκαλίας και επιμόρφωσης από κράτη με προηγμένο σύστημα παιδείας (Σκανδιναβικό μοντέλο), παράλληλα με την ενδυνάμωση της δημιουργικότητας, μέσα από μορφές τέχνης. Άρτια αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανάλογα με την ηλικία και το ψυχοπνευματική επίπεδο των παιδιών. Η εκπαίδευση κάτοικόν /εξ ‘αποστάσεως είναι μια βιώσιμη επιλογή σχολικής εκπαίδευσης. Η κοινότητα της κάτ. ‘οικον. εκπαίδευσης είναι διαφορετική, αλλά μοιράζεται έναν θεμελιώδη σεβασμό για τις ατομικές ανάγκες των παιδιών. .Στην κατ’ οικον. εκπαίδευση πρέπει να επιτρέπεται στους εκπαιδευτικούς να παραδίδουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που να βασίζεται στις ατομικές ανάγκες του παιδιού και δεν περιορίζεται από τα επίπεδα του έτους ή τα όρια του θέματος. Η εκπαίδευση στο σπίτι μειώνει τα οικονομικά και τα βάρη των υποδομών της κυβέρνησης .

  1. Επέτειος ενωτικού δημοψηφίσματος:

Δεν είναι δικαίωμα μας αλλά υπέρτατο χρέος μας να τιμούμε την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950, να διδασκόμαστε και να διδάσκουμε τα μηνύματα του». Η 7 Απριλίου του 2017, ημέρα Κυριακή η Βουλή ΑΚΕΛ-ΔΥΣΥ ακύρωσε την νομοθεσία που αφορούσε συμπερίληψη του Ενωτικού Δημοψηφίσματος 1950 στις επετείους που θα εορτάζονται στα σχολεία, αμαυρώνοντας έτσι την ίδια την ιστορία της Κύπρου προσβάλλοντας και απαξιώνοντας ταυτόχρονα την εθνική και πολιτιστική φυσιογνωμία του Κυπριακού Ελληνισμού όπου με το συντριπτικό ποσοστό του 95,7%, ψήφισε για «Ένωσίν της Κύπρου μετά της Μητρός Πατρίδος». Παίρνουμε αυτά που αποδεχόμαστε. Δηλαδή υποταγή και ηττοπάθεια στους εκβιασμούς των Τούρκων .Αυτά μας ταιριάζουν.

  1. Ο ρόλος και η αποστολή της εκκλησίας στην πολιτεία:

Ο ρόλος της εκκλησίας στην πολιτεία είναι πολύ σημαντικός. «Η ζωή στην Εκκλησία δίνει σε έναν άνθρωπο τον εσωτερικό πυρήνα γύρω από τον οποίο χτίζονται όλα τα άλλα. Η ζωή με τον Θεό βοηθά ένα άτομο να ξεπεράσει τις δυσκολίες, την κατάθλιψη, τις αμφιβολίες της ζωής» Η εκκλησία αποτελεί ένα άριστο πλαίσιο ποδηγέτησης του ανθρώπου προς την σωστή κατεύθυνση, κι η χριστιανική αξία της ισότητας δρα ως ένα κατασταλτικό μέσο όλων των αντιθέτων ροπών που αναπτύσσονται μέσα του. Χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους και «χωρισμού Εκκλησίας-κοινωνίας όπως επιθυμεί το ΑΚΕΛ δεν θα οδηγήσει σε περιθωριοποίηση και ιδιώτευση της Εκκλησίας, ώστε λ.χ. «να μην πολιτικολογεί ο παπάς από άμβωνάς». Είμαι της άποψης ότι θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Πρόκειται για λογικό σφάλμα, που θα δώσει στην

εκκλησία απεριόριστη ελευθερία κινήσεων στον δημόσιο χώρο. Αν το αναθεωρητικό ζητούμενο είναι η πολιτική αποδυνάμωση της Εκκλησίας, επ’ ουδενί δεν εξασφαλίζεται με ένα θεσμικό διαζύγιο από το Κράτος. Η ευθύνη για την δημιουργία των προβλημάτων ανάμεσα σε εκκλησία και πολιτεία βαρύνει σχεδόν αποκλειστικά την Πολιτεία δεν περιορίζεται στον δικό της ρόλο, που είναι διακριτός και συγκεκριμένος, δεν σέβεται τις αρμοδιότητες της Εκκλησίας, όπως και όσο πρέπει.

Η εκκλησία δίνει νόημα στη ζωή των ανθρώπων. Αυτό το νόημα δεν το δίνει η πολιτεία αφού αυτή είναι συνεπαρμένη από την νέα μεγάλη ιδέα της υλικής ευημερίας και τεχνολογικής ανάπτυξης της οποίας είδαμε τα χάλια, καρκίνος , καρδιοπάθειες, διαβήτης, άσθμα, παχυσαρκία, εκφυλισμός, ναρκωτικά, χημικοφάρμακα, αφύσικη διαβίωση, διαστροφή, θάνατός με το τσουβάλι…

  1. Μεταναστευτικό και μέτρα αντιμετώπισης:

Χάραξη αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας της πατρίδας μας. Αναγνωρίζω ότι τα ζητήματα της μετανάστευσης, του ελέγχου των συνόρων και της μεταχείρισης των προσφύγων είναι μεταξύ των πιο δύσκολο αλλά και δυνητικά διχαστικό στην κοινότητά μας. Δεν ισχυρίζομαι ότι έχω όλες τις απαντήσεις. Ωστόσο, πρώτα από όλα, βλέπω κάθε άνθρωπο ως πολύτιμο, πολύτιμο και δικαίωμα στην ελευθερία και αυτοδιάθεση. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ανθρώπινα αλλά αποφασιστικά το μεταναστευτικό πρόβλημα στη χώρα μας. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να παρέχει συνθήκες ασφάλειας σε όλους τους νόμιμα διαμένοντες στη χώρα μας. Δεν πρέπει όμως να μετατρέψουμε την Κύπρο σε μεταναστευτικό παράδεισο. Όσοι διαμένουν παράνομα στην Κύπρο θα πρέπει να απελαθούν.

  1. Δημογραφικών

Το πρόβλημα έχει ως κύρια αιτία την ανθυγιεινή διαβίωση και κακή αφύσικη τεχνική διατροφή, την πολυφαρμακία, τα προσθετά χημικά στοιχεία της τροφής, τα ναρκωτικά, στο τσιγάρο, αλκοόλ, καφές, στην έλλειψη φυσικών θρεπτικών στοιχείων, μειωμένη άσκηση, άγχος, στρες, παχυσαρκία. Η Κύπρος γερνά, χωρίς να αναπληρώνεται ο πληθυσμός . Απαιτείται εδώ και τώρα εφαρμογή σωστών δημογραφικών προγραμμάτων με εμπλοκή της φυσικής υγιεινής διατροφής, και φυσικής διαβίωσης.

  1. Απασχόληση αλλοδαπών:

Απαιτείται αποτελεσματική αυστηρή διαχείριση των ροών ξένου εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες. Να διασφαλιστεί το δικαίωμα κάθε Κύπριου πολίτη να έχει πρόσβαση σε εργασία. Να επιτυγχάνεται πλήρης αξιοποίηση του ντόπιου εργατικού. Εφαρμογή μηχανισμών παρακολούθησης και επιθεώρησης της απασχόλησης αλλοδαπών. Με αίσθημα ευθύνης να συζητήσουν και να εφαρμόσουν μέτρα που να διασφαλίζουν αξιοπρεπή απασχόληση και ανθρώπινη μεταχείριση σε όλους τους αλλοδαπούς εργαζόμενους στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα. Η εγκατάλειψη του εργοδότη από εργαζόμενους τρίτων χωρών αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους εργοδότες (γεωργούς) όσον αφορά τα έξοδα μεταφοράς τους στην Κύπρο αλλά και για το κράτος διότι γίνονται αιτητές ασύλου και ταυτόχρονα εργάζονται παράνομα.

  1. Σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών:

Συμφωνώ με την προάσπιση του θεσμού της Οικογένειας, όπως η φύση και η παράδοση ορίζει. Tο σύμφωνο αποτελεί φαινόμενο «εκτροπής» και υποβιβασμού του οικογενειακού θεσμού.

  1. Το επίπεδο δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ στην Κύπρο:

Είναι γνωστό ότι οι δημοσιογράφοι πληρώνονται από τις διαφημίσεις αλλά και (κακοπροαίρετα) ότι πληρώνονται από τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς για να τους έχουν στο τσεπάκι τους. Το μεγαλύτερο αγκάθι στη “σχέση” μεταξύ πολιτών και ΜΜΕ είναι η συνεχώς αυξανόμενη δυσπιστία που δημιουργείται γύρω από το αν τα ΜΜΕ δίνουν” την αλήθεια στους πολίτες και παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως είναι ή όπως εκείνα θέλουν, για τους όποιους σκοπούς. Ναι πιστεύω ότι υπάρχει Έλλειψη εμπιστοσύνης στα ΜΜΕ στην Κύπρο και μάλιστα έντονη δυσπιστία ως προς την παρουσίαση της αλήθειας ειδικά στις μέρες μας με το πρόβλημα του Κορονοιου περί εκφοβισμού, τρομοκρατίας, πειθαναγκασμού για τα εμβόλια και rapid test, κρούσματα κλπ..

  1. Ποιες είναι οι απόψεις σας για την σύγκρουση των θεσμικών οργάνων στη χώρα μας:

Θεωρώ ως συνταγματική υποχρέωση, και όχι απλώς κάθε θεσμικού οργάνου να ασκεί τις καθοριζόμενες εξουσίες και αρμοδιότητες του, χωρίς επηρεασμό και ανεξάρτητα από τα δικαιώματα άλλων ανεξάρτητων

θεσμών και πολιτειακών αξιωματούχων που ασκούν τις δικές τους αρμοδιότητες. Είναι επιτακτική ανάγκη να θεσπιστούν αλλαγές εκσυγχρονισμού των ανεξάρτητων θεσμών, τόσο στη χρονική διάρκεια της θητείας των διοριζόμενων αξιωματούχων, όσο και στα κριτήρια επιλογής τους». Όσον αφορά το Ασυμβίβαστο – Σύγκρουση

Συμφερόντων να γίνει τροποποίηση υφιστάμενης νομοθεσίας ώστε παράλειψη δήλωσης ασυμβίβαστου ή σύγκρουσης συμφερόντων να οδηγεί σε έκπτωση από αξίωμα ή άλλες κυρώσεις.

Είμαι της άποψης ότι η οποιαδήποτε αλλαγή της λειτουργικής δομής των ανεξάρτητων θεσμών που είναι πέραν των προνοιών του Συντάγματος, θα πρέπει να περάσει με ενισχυμένη πλειοψηφία από τη βουλή. Διαφορές μεταξύ θεσμικών οργάνων θα πρέπει να επιλύονται από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο όπως ορίζει το άρθρο 149 του του Συντάγματος.

Send this to a friend