Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021 Ο Άντρος Καλογήρου απαντά στο ερωτηματολόγιο του ΚΥΚΕΜ
Ο Άντρος Καλογήρου απαντά στο ερωτηματολόγιο του ΚΥΚΕΜ

Ο Άντρος Καλογήρου απαντά στο ερωτηματολόγιο του ΚΥΚΕΜ

Ερωτηματολόγιο που ετοιμάστηκε και στάλθηκε από το Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ) σε όλους τους υποψηφίους βουλευτές.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

  1. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ :ΑΝΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
  2. ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ: ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
  3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ: ΛΕΜΕΣΟΣ
  4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 01/12/1969
  5. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΝ ΕΠΙΠΕΔΟ/ΣΠΟΥΔΕΣ: ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΙΛΟΤΩΝ
  6. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: ΠΙΛΟΤΟΣ
  7. ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΡΧΕΣΤΕ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
  8. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ:
  9. ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  1. Γιατί κατέρχεστε ως υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές;

Τα κόμματα που μας κυβερνούν σήμερα, είτε μας έχουν κυβερνήσει στο παρελθόν  έχουν έγνοια να καλύψουν τα ίχνη τους λυμαίνοντας κονδύλια, δημόσιο πλούτο και επενδύσεις από το εξωτερικό.

Η διαφθορά τους αγγίζει όλους και ήρθε η στιγμή οι πολίτες να καταδικάσουν αυτούς που επιδιώκουν το δικό τους συμφέρον έναντι του συλλογικού. Είναι η ώρα να επιλεγούν οι άνθρωποι που έχουν προτάσεις για το μέλλον και δεν έχουν σχέση με το σαθρό σύστημα που με κάθε ευκαιρία δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας του.

  1. Για ποιους λόγους έχετε κατατάξει την υποψηφιότητα σας στο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;

Το Κίνημα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι ένας πολιτικός χώρος που απαρτίζεται από άτομα που νιώθουν πραγματικά την ανάγκη να προσφέρουν στην πατρίδα τους και στην κοινωνία με ανιδιοτέλεια. Ένα ανεξάρτητο κόμμα που δεν έχει σχέση με όλους όσους μας κυβέρνησαν και μας έφεραν σε αυτή τη θέση σήμερα: ένα κόμμα που μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ο καθένας έχει το δικό του λόγο και δεν φοβάται να την εκφράσει.

  1. Ποιο είναι το όραμα σας

α) για την πατρίδα

β) για την πόλη σας , και

γ) για την κοινωνία

α)Όραμα μου είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, χωρίς στρατούς κατοχής. Στόχος μας, η Κύπρος να αποτελεί πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης, πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, μέσα από σωστούς πυλώνες η χώρα μας μπορεί να αναπτυχθεί και τους καρπούς αυτούς να τους απολαμβάνουν όλοι και όχι μόνο ένας μικρός αριθμός πολιτών.

β)Είναι ευρέως παραδεκτό ότι η Λάρνακα, η επαρχία με τον μεγαλύτερο διεθνή αερολιμένα της χώρας και τα τόσα περιθώρια ανάπτυξης έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις. Σε αυτό δεν φταίνε ούτε οι πολίτες της, ούτε η έλλειψη προοπτικής. Πολλά ιδιωτικά κεφάλαια τις τελευταίες δεκαετίες επενδύθηκαν σε άλλες πόλεις, ενώ αρκετά κυβερνητικά έργα είτε έμειναν στάσιμα, είτε κινούνται με ρυθμούς χελώνας.

Με σωστό προγραμματισμό και ισοβαρή ανάπτυξη η Λάρνακα με την ευνοϊκή γεωγραφική της θέση, το μεγάλο παραλιακό μέτωπο, το άνετο εμπορικό κέντρο με πολλές μεγάλες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, φυσικές ομορφιές και αρχαιολογικά αξιοθέατα η πόλη μας μπορεί να πιάσει τη θέση που της αξίζει.

Ήδη η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από την παραλία της πόλης μας στο Βασιλικό καθώς και η ανέγερση του νέου MetropolisMall μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. Είναι όμως πολλά που πρέπει να γίνουν ώστε η Λάρνακα να έχει την βιώσιμη ανάπτυξη που της αξίζει.

  1. Ποιοι θα είναι οι στόχοι σας αν εκλεγείτε ως βουλευτής;

Βασικό μου μέλημα είναι η αναβάθμιση της πόλης μας που έχει μείνει πιο πίσω σε ανάπτυξη σε σχέση με τις υπόλοιπες, υλοποιώντας ένα σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων που θα ωφελήσουν την πόλη και θα κάνει το βήμα μπροστά. Παράλληλα, σκοπός μου εμένα και του Κινήματος Αλληλεγγύη είναι η ισότητα, η ισονομία και η ευμάρεια της κοινωνίας. Ας τιμωρήσουμε αυτούς που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση και ας δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να προσφέρουν για το κοινό καλό.

  1. Με ποιους τρόπους και μεθόδους θεωρείτε ότι θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντα σας ως βουλευτής;

Στα περισσότερα από 25 χρόνια που ασκώ το επάγγελμα του πιλότου έχω μάθει ότι η κάθε απόφαση που μπορείς να λάβεις είναι ιδιαίτερα σημαντική και μπορεί να κρίνει πολλά. Γι’ αυτό για να λάβεις αυτή την απόφαση πρέπει να εξετάσεις όλους τους παράγοντες γιατί έστω και μια λάθος εκτίμηση μπορεί να έχει απρόσμενες συνέπειες.

Η χώρα μας έχει ανάγκη από άτομα που δεν θα ακολουθήσουν το «ρεύμα» αλλά πριν να ψηφίσουν μια νομοθεσία, πρώτα θα δουν τις συνέπειες που θα έχει στην κοινωνία, την οικονομία, την καθημερινότητά μας.

  1. Συμφωνείτε με την άποψη ότι ο βουλευτής δεν πρέπει να ασχολείται με άλλο επάγγελμα/ενασχόληση για να είναι αφοσιωμένος στα βουλευτικά του καθήκοντα;

Όταν ζητάς την ψήφο του συμπολίτη σου είναι σαφές ότι αν σε εκλέξει πρέπει να αφοσιωθείς στο καθήκον σου. Μόνο έτσι μπορείς να επικεντρωθείς και να τιμήσεις την εμπιστοσύνη όλων αυτών που σε επέλεξαν. Όλοι έχουμε τις δουλειές μας αλλά όταν ο λαός σε καλεί να τον αντιπροσωπεύσεις τότε δεν μπορείς να σκέφτεσαι το προσωπικό συμφέρον.

Β. ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ:

  1. Ποια είναι η άποψη και οι θέσεις σας για την επικείμενη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό; Θεωρείτε ότι η ΔΔΟ είναι η μοναδική προοπτική λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα;

Αμετάθετος στόχος του Κινήματος Αλληλεγγύη είναι η επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο σε μια ελεύθερη, ασφαλή πατρίδα, χωρίς διαχωριστικές ζώνες, ρατσιστικές διακρίσεις, στρατεύματα κατοχής και εποίκους. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία όσο ιδανική κι αν μας προωθείται δεν είναι ικανή να χωρέσει όλα όσα διεκδικούμε για τον Λαό μας, καθώς είναι λύση που ακρωτηριάζει τα δικαιώματα όλων μας.

  1. Συμφωνείτε με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με το εθνικό θέμα; Σε ποια σημεία διαφωνείτε; Δώστε τις δικές σας εισηγήσεις.

Σαν Αλληλεγγύη διαφωνούμε με τις θέσεις της Κυβέρνησης καθώς αυτή τη στιγμή αντί να συνομιλούμε πραγματικά και ουσιαστικά με τον Τ/Κ ηγέτη, είμαστε στο τραπέζι με την ίδια την Τουρκία. Για παράδειγμα, όταν αποφασίζει η Τουρκία για το άνοιγμα των Βαρωσίων εμείς σαν Κύπριοι πως θα αναζητήσουμε και να βρούμε λύση στο πρόβλημα;

  1. Ποιες θεωρείτε ως προτεραιότητες σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού;
  2. Ποια η άποψη σας για την πολιτική ισότητα;
  3. Επιλέξετε τη μορφή λύσης που προτιμάτε στο εθνικό μας πρόβλημα:

α) Ενιαίο Κράτος

β) ΔΔΟ

γ) Αποκεντρωμένη ομοσπονδία

δ) Συνομοσπονδία

ε) Διχοτόμηση

στ) Δύο κράτη

 

Γ. ΔΙΑΦΘΟΡΑ/ΔΙΑΠΛΟΚΗ/ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

  1. Ποιούς θεωρείτε ως κύριους λόγους για την επικρατούσα κατάσταση διαφθοράς στην χώρα μας;

Η διαφθορά τους αγγίζει όλους όσους μας έχουν κυβερνήσει και βρίσκονται ακόμα σε διάφορες θέσεις εξουσίας. Όλοι έχουν μερίδιο στη διαφθορά και αυτό μπορεί να φανεί από τις καταθέσεις τους σε τοπικές και τράπεζες του εξωτερικού. Οι Επιτροπές που διερευνούν τα σκάνδαλα γίνονται για το θεαθήναι και αυτό το ξέρουν όλοι αυτοί που θα επιχειρήσουν να κλέψουν ξανά το κράτος. Ήρθε η ώρα να μπει μια τελεία.

  1. Μπορείτε να κατανέμετε ευθύνες σε άτομα-αξιωματούχους του κράτους ή θεσμούς για το σημερινό κατάντημα στη χώρα μας;

Οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο συγκεκριμένα άτομα και αξιωματούχους. Το σαθρό σύστημα που όλοι μαζί έχτισαν συντηρεί την ανοχή και την ατιμωρησία. Η διαφθορά έχει ριζώσει βαθιά στο πολιτικό μας σύστημα, στην Κυβέρνηση, στη νομοθεσία, στα άτομα που θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Γι’ αυτό χρειάζεται η ανατροπή. 

  1. Καταγράψετε συνοπτικά τα μέτρα που εισηγείστε για την αντιμετώπιση της διαφθοράς/διαπλοκής;
  2. Εάν εκλεγείτε βουλευτής, πως σχεδιάζετε να συμβάλετε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς;
  3. Ποια μέτρα εισηγείστε για την καταπολέμηση της αναξιοκρατίας;
  4. Θεωρείτε ότι η Βουλή (και βουλευτές) έχουν ευθύνες για την επικρατούσα διαφθορά;

Η απερχόμενη σύνθεση της Βουλής σαφώς και έχει ευθύνη.

  1. Ποιες απόψεις έχετε για τα Μ.Ε..Δ των ΠΕΠ. Ποιες οι θέσεις σας για την λίστα Γιωρκάτζη;
  2. Ποιες είναι οι απόψεις σας για τις πολιτογραφήσεις και τα διαβατήρια που παραχωρήθηκαν σε αλλοδαπούς/υπηκόους τρίτων χωρών;

Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρακαλείσθε όπως καταθέσετε πολύ συνοπτικά τις θέσεις και τις απόψεις σας για τα πιο κάτω θέματα κοινωνικού χαρακτήρα:

  1. Όραμα Παιδείας: Να εκσυγχρονιστούμε και να συμβαδίσουμε με τα εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών. Η πανδημία έδειξε τη γύμνια μας και εξέθεσε τις αδυναμίες της Παιδείας με αποτέλεσμα να μένουν τεράστια κενά στην ύλη που δεν ξέρουμε πότε αυτά θα καλυφθούν.
  2. Επέτειος ενωτικού δημοψηφίσματος:
  3. Ο ρόλος και η αποστολή της εκκλησίας στην πολιτεία: Η εκκλησία έχει ρόλο να διαδραματίσει στην κοινωνία, τα κοινά και την παιδεία και το ρόλο της μπορεί να τον ασκεί έξω από τα στεγανά και τον κρατικό προστατευτισμό.
  4. Μεταναστευτικό και μέτρα αντιμετώπισης: Οι αυξημένες ροές που φθάνουν ημερησίως στην χώρα μας είναι απότοκο του σχεδίου της Τουρκίας για δημογραφική αλλοίωση του νησιού μας. Σε αυτά τα σχέδια η Πολιτεία δεν έκανε πολλά για να προστατευτεί. Χρειάζεται η άμεση επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης των μεταναστών που ζητούν άσυλο και όσοι κρίνονται ότι δεν πληρούν τα κριτήρια να απελαύνονται άμεσα στις πατρίδες τους.
  5. Δημογραφικόν: Αμετάθετος στόχος του Κινήματος Αλληλεγγύη είναι η επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο.
  6. Απασχόληση αλλοδαπών:
  7. Σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών: Ζούμε στο 2021. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει τον σύντροφό του και αυτή η επιλογή του να αναγνωρίζεται νομικά έναντι της Πολιτείας.
  8. Το επίπεδο δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ στην Κύπρο:
  9. Ποιες είναι οι απόψεις σας για την σύγκρουση των θεσμικών οργάνων στη χώρα μας:

Send this to a friend