Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021 Ερωτηματικά για δύο θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας επέφεραν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών (φώτο)
Ερωτηματικά για δύο θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας επέφεραν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών (φώτο)

Ερωτηματικά για δύο θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας επέφεραν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σημαντικές ανακατατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας επέφεραν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής. Από το δημοτικό συμβούλιο αποχωρούν τρία μέλη, τα οποία έχουν εκλεγεί στο κοινοβούλιο.

Πρόκειται για τον Νίκο Γεωργίου του ΔΗΣΥ, τον Μιχάλη Γιακουμή της ΔΗΠΑ και τον Σωτήρη Ιωάννου του ΕΛΑΜ, ο οποίος είναι ο νεότερος βουλευτής που έχει εκλεγεί στη νέα βουλή, αφού είναι μόλις 26 χρόνων.

Μπερδεμένη, ωστόσο, παραμένει η κατάσταση όσον αφορά τα πρόσωπα που θ’ αντικαταστήσουν τα δύο από τα τρία μέλη του δημοτικού συμβουλίου που «μετακομίζουν» στη Βουλή.

Πρώτος επιλαχών για τη θέση του Νίκου Γεωργίου στον ΔΗΣΥ είναι ο Εύρος Ευρυβιάδης, ο οποίος παίρνει θέση στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον βέβαια την κάνει αποδεκτή.

Όσον αφορά, όμως, τις υπόλοιπες δύο θέσεις, εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί νομικό ξεκαθάρισμα και γνωμάτευση από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Λάρνακας, σε συνεννόηση με τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου. Και τούτο, διότι ο Μιχάλης Γιακουμή είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του ΔΗΚΟ, αλλά στη διάρκεια της θητείας του αποχώρησε και προσχώρησε στη ΔΗΠΑ, με την οποία εκλέγηκε βουλευτής στην περιφέρεια Αμμοχώστου.

Πρώτος επιλαχών από τον συνδυασμό του ΔΗΚΟ είναι ο Ανδρόνικος Ανδρονίκου. Το ΕΛΑΜ το 2016 είχε διεκδικήσει θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με δύο ανθυποψήφιους, από τους οποίους εκλέγηκε ο Σωτήρης Ιωάννου.

Ο δεύτερος υποψήφιος, όμως, ο Αρτέμης Χατζηπαναγής, ο οποίος θα ήταν επιλαχών για πλήρωση της θέσης στο δημοτικό συμβούλιο, έχει αποχωρήσει από το ΕΛΑΜ και ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Αλληλεγγύη στις προχθεσινές βουλευτικές εκλογές. Στην ουσία, το ΕΛΑΜ δεν έχει επιλαχόντα για να πληρώσει τη θέση του Σωτήρη Ιωάννου στο δημοτικό συμβούλιο.

Πάντως, η διαδικασία προβλέπει ότι οι εκλεγέντες βουλευτές πρέπει να ενημερώσουν μ’ επιστολές τους το δημοτικό συμβούλιο ότι παραιτούνται και μετά θα πρέπει να ενημερωθεί ο Έπαρχος Λάρνακας, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες αντικατάστασής τους.

 

 

Send this to a friend