Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Μεγαλείο ψυχής: Κύπριος μαγειρεύει κάθε μέρα για τους άστεγους στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΦΩΤΟ)
Μεγαλείο ψυχής: Κύπριος μαγειρεύει κάθε μέρα για τους άστεγους στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΦΩΤΟ)

Μεγαλείο ψυχής: Κύπριος μαγειρεύει κάθε μέρα για τους άστεγους στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΦΩΤΟ)

Ο Κύπριος Γιώργος Πορνάρης, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Βρετανία, πριν από ένα μήνα καθιέρωσε την «ημέρα της σούπας» και μαγειρεύει κάθε βράδυ για τους άστεγους της περιοχής.

Σύμφωνα με την Παροικιακή, ο 53χρονος Κύπριος φτιάχνει σούπες καθημερινά και τις διανέμει με το όχημά του σε όσους έχουν ανάγκη. Επίσης, παρέχει φαγητό στους αιτητές ασύλου και τους βοηθά να εξασφαλίσουν ρούχα και χώρο διαμονής.

Σε δηλώσεις του αναφέρει: «Είναι για να νιώσουν ότι έχουν ένα μέρος, στο οποίο νοιάζονται γι αυτούς, αυτός είναι ο σκοπός της ημέρα της σούπας. Τους μιλάω και τους δίνω ψυχολογική στήριξη, ώστε να τα καταφέρουν στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται και προσπαθώ να βρω τρόπους για να τους βοηθήσω να βρουν χώρο διαμονής».

«Είναι άνθρωποι και αυτοί στο τέλος της ημέρας και είχαν δύσκολη ζωή. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, θα μπορούσαμε να χάσουμε τη δουλειά μας αύριο, να μην πληρώνουμε τους λογαριασμούς και ξαφνικά να βρεθούμε εκεί έξω».

Ο Γιώργος εξήγησε ότι όταν η οικογένειά του πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την τουρκική εισβολή ήταν σχεδόν άστεγοι. Ο πατέρας του κατάγεται από την κατεχόμενη Άσσια και η μητέρα του από το κατεχόμενο Γεράνι.

Στην ηλικία των επτά πήγε στη Βρετανία, δεν ήξερε Αγγλικά και λόγω των συχνών μετακομίσεων της οικογένειας του δεν είχε πολλούς φίλους.

«Ήταν πολύ δύσκολο, και το να είσαι υπερβολικά ευαίσθητος σε επηρεάζουν τα συναισθήματα των άλλων και νομίζω αυτό με επηρέασε αργότερα στη ζωή μου. Δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις πόσο τραυματικό είναι για ένα παιδί, μόνο αργότερα. Θυμάμαι να φεύγω από το σχολείο γιατί δεν είχα ούτε φίλους, ούτε κάποιο τρόπο να επικοινωνήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τον χωρισμό του 17 χρόνια πριν είχε σκεφτεί μέχρι και την αυτοκτονία, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει την κατάθλιψη για χάρη των παιδιών του.

Πηγή: Sigmalive

 

Send this to a friend