Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Μαθήτριες έκοψαν τα μαλλιά τους για τα παιδιά με καρκίνο
Μαθήτριες έκοψαν τα μαλλιά τους για τα παιδιά με καρκίνο

Μαθήτριες έκοψαν τα μαλλιά τους για τα παιδιά με καρκίνο

Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο έστειλαν 14 μαθήτριες, 11 του Δημοτικού και τρεις του Γυμνασίου, κόβοντας τα μαλλιά τους, σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Λεμεσού – Ζακακίου «Πολύκαρπου Βλάχου».

Όπως ανέφερε σε χαιρετισμό της η διευθύντρια του σχολείου, Φούλα Παπαπαναγιώτου, η εκδήλωση οργανώθηκε με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου και εντάσσεται στον γενικό στόχο του σχολείου για κοινωνικο-συναισθηματική μάθηση και συμπερίληψη.

Η ιδέα για το κόψιμο των μαλλιών, συνέχισε, ξεκίνησε μετά την πρόθεση μιας μαθήτριας να χαρίσει τα μαλλιά της στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ώστε να γίνουν περούκες για τα παιδιά με καρκίνο, αλλά και την ανταπόκριση που έδειξαν και άλλες μαθήτριες.

Παράλληλα με το κόψιμο των μαλλιών, πέραν των 120 παιδιών χτενίστηκαν και έκοψαν κανονικά τα μαλλιά τους, από εθελοντές κομμωτές και κομμώτριες, με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν να παραχωρούνται σε οικογένεια του σχολείου, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον παιδικό καρκίνο.

Η διευθύντρια του σχολείου ευχαρίστησε  όλους όσοι στήριξαν την εκδήλωση σημειώνοντας πως «μόνο με κοινή μας προσπάθεια και όραμα, η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μετουσιώνεται σε πράξη και ρεαλιστική προσδοκία».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά τραγούδησαν το «Υπερήρωας Γίνε», που γράφτηκε στη μνήμη του μικρού Αλκίνοου Αρτεμίου.

Send this to a friend