Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Δόθηκε η επίσημη εκκίνηση της «Διαδρομής Αγάπης 2024»
Δόθηκε η επίσημη εκκίνηση της «Διαδρομής Αγάπης 2024»

Δόθηκε η επίσημη εκκίνηση της «Διαδρομής Αγάπης 2024»

Δόθηκε το πρωί του Σαββάτου η επίσημη εκκίνηση της «Διαδρομής Αγάπης 2024», στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Αρχηγείου Αστυνομίας, στη Λευκωσία στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού, και του Αρχηγού Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου. 

Η 24η Διαδρομή Αγάπης, που διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα όνειρο, μια ευχή», ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί αύριο 31 Μαρτίου. Κατά τη διάρκειά της, μοτοσικλετιστές πραγματοποιούν πορεία σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, για συλλογή εισφορών για οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου.

Σε χαιρετισμό του κατά την εκκίνηση της ετήσιας διαδρομή Αγάπης του Παγκύπριου Συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια Ευχή», τον οποίο αναμεταδίδει το ΓΤΠ, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι ο παιδικός και ο εφηβικός καρκίνος είναι μια σπάνια ασθένεια που αντιπροσωπεύει λιγότερο από 0,5% έως 2% όλων των καρκίνων.


«Σύμφωνα με τον ΠΟΥ κάθε χρόνο, υπολογίζεται ότι 400.000 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 0-19 ετών αναπτύσσουν καρκίνο. Ωστόσο, ο καρκίνος αποτελεί την συχνότερη  αιτία θανάτου λόγω ασθένειας σε παιδιά ηλικίας άνω του 1 έτους στις ανεπτυγμένες χώρες. Οι συχνότεροι τύποι παιδικών καρκίνων στην Κύπρο είναι η λευχαιμία (26,5%), το λέμφωμα (21,5%), ο καρκίνος του θυρεοειδούς (14%) και οι όγκοι του εγκεφάλου (11%), οι οποίοι αποτελούν την  4η συχνότερη αιτία καρκίνου στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Στην Κύπρο, είπε ο Υπουργός Υγείας, προσφέρονται σήμερα υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

«Στο Μακάρειο Νοσοκομείο λειτουργεί πρότυπο Παιδοογκολογικό τμήμα υψηλών προδιαγραφών με εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την ποιότητα της ολιστικής  αντιμετώπισης  των παιδιών και των οικογενειών τους. Οι χώροι είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για τα παιδιά, με παιχνιδότοπους  και αίθουσα διδασκαλίας, ενώ ταυτοχρόνως παρέχονται  διευκολύνσεις  και  για τους γονείς,  όπως οφείλει ένα παιδικό νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Σημείωσε, παράλληλα, πως το Υπουργείο Υγείας έμπρακτα, δίνει λύσεις άμεσες και αποτελεσματικές στη διαχείριση των προβλημάτων υγείας των μικρών μας φίλων.

«Συγκεκριμένα, μέσω του σχεδίου οικονομικής αρωγής ενεργεί άμεσα για τα δύσκολα περιστατικά παιδικού καρκίνου και συναφών παθήσεων για αποστολή τους σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού για θεραπείες και εξετάσεις», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Υγείας είπε, παράλληλα, ότι είναι πραγματικά με μεγάλη χαρά που απευθύνει χαιρετισμό στη σημερινή τελετή έναρξης της ετήσιας διαδρομής αγάπης των μοτοσικλετιστών για τη στήριξη του Παγκύπριου Σύνδεσμου για Παιδιά με Καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα όνειρο, Μια Ευχή».

«Αυτή η διαδρομή αποτελεί έναν σπουδαίο τρόπο για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δείξουμε τη στήριξή μας στα παιδιά που αντιμετωπίζουν αυτή τη δύσκολη πρόκληση. Η παρουσία μας στη σημερινή εκδήλωση αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε αυτό τον αγώνα. Κάθε βήμα που κάνουμε σήμερα, είναι ένα βήμα προς την ανακούφιση και την ενίσχυση των παιδιών που το χρειάζονται», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Υγείας συνεχάρη το σύνδεσμο για το αξιέπαινο έργο του που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια, από το 1997.

Όπως είπε, ο Σύνδεσμος «Ένα όνειρο, Μια Ευχή», «με τις στοχευμένες δράσεις του ενδυναμώνει την κοινωνική μας ευαισθητοποίηση ώστε να στηρίζουμε  την εκπλήρωση ευχών των παιδιών, την οικονομική υποστήριξη των οικογενειών τους και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης τόσο προς τα παιδιά όσο και προς τις οικογένειες τους».

«Θέρμα συγχαρητήρια, θα ήθελα να εκφράσω, προς τους εθελοντές μοτοσικλετιστές που συμμετέχουν με ανιδιοτέλεια στη συμβολική αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική σημερινή εκδήλωση, συμβάλλοντας στην οικονομική ενίσχυση του συνδέσμου « Ένα Όνειρο Μια Ευχή» με σκοπό την ενίσχυση του πολυσήμαντου αγώνα για τη ζωή», σημείωσε.

Ο Υπουργός ευχήθηκε να ευοδωθούν οι σκοποί της σημερινής εκδήλωσης και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους κάθε καλό και ένα μέλλον γεμάτο υγεία, χαρές και επιτυχία.

Στη Διαδρομή Αγάπης 2024 η Αστυνομία Κύπρου

Εξάλλου, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, στη Διαδρομή Αγάπης 2024, συμμετέχει για άλλη μια χρονιά ενεργά και η Αστυνομία Κύπρου. Μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας, συμμετέχουν στην πορεία, παρέχοντας παράλληλα ασφάλεια και τροχαίες διευκολύνσεις στους συμμετέχοντες εθελοντές.

Μιλώντας κατά τη σημερινή επίσημη εκκίνηση της Διαδρομής Αγάπης 2024, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου ανέφερε πως η Αστυνομία Κύπρου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την πολύ σημαντική τελετή και τη Διαδρομή Αγάπης, μέσα από την οποία εκφράζουμε εμπράκτως τη στήριξη και συμπαράστασή μας προς τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

«Μήνυμα ευαισθητοποίησης»

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», Γιώργος Πενηνταέξ, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι σήμερα είναι η τέταρτη ημέρα της Διαδρομής Αγάπης, στην οποία συμμετέχουν 12 διαφορετικές λέσχες με 15 διαφορετικά κλιμάκια ανά την ελεύθερη Κύπρο.

 Σημείωσε ότι είναι μια Διαδρομή, «που περνούμε το μήνυμα της ευαισθητοποίησης γύρω από τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειες τους».

«Ταυτόχρονα ευαισθητοποιούμε τον κόσμο να δώσει και τον οβολό του για να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας το φιλανθρωπικό έργο του Συνδέσμου. Εισπράττουμε πάρα πολύ αγάπη από τον απλό κόσμο στους δρόμους. Τρεις ημέρες αφιερωθήκαμε στα σχολεία, στις διάφορες επαρχίες και αυτό το διήμερο, το Σαββατοκύριακο θα επισκεφτούμε Κοινότητες και Δήμους, όπου εκεί οι Τοπικές Αρχές μας περιμένουν με διάφορες εκδηλώσεις τοπικά», συμπλήρωσε.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Γενικός Διευθυντής της Ancoria Insurance – η οποία είναι η κύρια χορηγός της Διαδρομής – Τάσος Αναστάση, λέγοντας ότι είναι η 3η χρονιά που αναλαμβάνει σαν κύριος χορηγός της πορείας, σημειώνοντας ότι μέσω αυτής της πορείας «προάγουμε αξίες, όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά».

ΚΥΠΕ

Send this to a friend