Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ένας θάνατος και 182 κρούσματα στην Κύπρο- Άλλα 125 από rapid test
Ένας θάνατος και 182 κρούσματα στην Κύπρο- Άλλα 125 από rapid test

Ένας θάνατος και 182 κρούσματα στην Κύπρο- Άλλα 125 από rapid test


Ανακοινώνεται ο θάνατος άντρα ασθενούς με COVID-19, ηλικίας 72 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η τελική αιτία θανάτου αποδίδεται στη νόσο COVID-19. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 49, 33 άντρες (67%) και 16 γυναίκες (33%), με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη.

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκαν σήμερα συνολικά 7,551 τεστ για ανίχνευση της νόσου COVID-19.

Α. Μοριακή Εξέταση (PCR test): Από τις 7,551 εργαστηριακές εξετάσεις, οι 2,461 εργαστηριακές διαγνώσεις  διενεργήθηκαν με τη μοριακή μέθοδο (PCR), με 103 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

• Από 354 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 59 κρούσματα.

• Από 404 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 14 κρούσματα.

• Από 368 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

• Από 244 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 16 κρούσματα.

• Από 222 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

• Από 340 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

• Από 107 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λευκωσίας στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν 7 κρούσματα.

• Από 134 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

• Από 127 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λάρνακας στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 52 εργαστηριακές διαγνώσεις,

• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, διεκπεραιώθηκαν 86 εργαστηριακές εξετάσεις, και

• Από δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Αμμοχώστου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, ολοκληρώθηκαν 23 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Β. Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test): Από τα 7,551 τεστ, τα 5,090 διενεργήθηκαν με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), με 125 θετικά αποτελέσματα.

Γ. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 127 ασθενείς COVID-19.

Send this to a friend