Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Σαρώνει η JN.1: Αυξάνονται κρούσματα και νοσηλείες Covid – 19 στην Κύπρο
Σαρώνει η JN.1: Αυξάνονται κρούσματα και νοσηλείες Covid – 19 στην Κύπρο

Σαρώνει η JN.1: Αυξάνονται κρούσματα και νοσηλείες Covid – 19 στην Κύπρο

Η χώρα που έχει άρει τελευταία τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού επανέφερε πρώτη, σε ορισμένες περιφέρειες, την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε νοσοκομεία και κλειστές δομές.

Μόνικα Γκαρσία – Υπουργός Υγείας Ισπανίας
Συζητήσαμε και προβληματιστήκαμε βαθιά για τον ρόλο των μασκών, ειδικά σε κέντρα υγείας, νοσοκομεία, για την προστασία τόσο των ασθενών όσο και των επαγγελματιών. Είναι ένα μέτρο που είναι αποτελεσματικό, ένα μέτρο κοινής λογικής, ένα μέτρο που υποστηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία και το οποίο έχει δεχτεί ο πληθυσμός.

Μάλιστα, δεν αποκλείει την επέκταση του μέτρου σε ολόκληρη τη χώρα.

Το στέλεχος JN.1 του κορωνoϊού δε σαρώνει μόνο την Ισπανία αλλά και την Ιταλία. Χώρα που καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων καθώς και γρίπης. Σύμφωνα με το ινστιτούτο υγείας της χώρας, τις τελευταίες 15 ημέρες ο αριθμός των περιστατικών ξεπέρασε τις αντίστοιχες περιόδους της πανδημίας.

Η νέα υπό παραλλαγή άπλωσε τα πλοκάμια της και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και βρίσκεται πίσω από το 66% των επιβεβαιωμένων περιστατικών.

Πέτρος Καραγιάννης – Καθηγητής Ιολογίας
Έχει παρατηρηθεί μια τρομερή αύξηση στις νοσηλείες και φυσικά και στους θανάτους διότι και αρκετοί Αμερικανοί ηλικιωμένοι δεν έχουν εμβολιαστεί επαρκώς.

Και στην Κύπρο ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύεται με κορωνοϊό πλησιάζει τριψήφιο αριθμό.

Πάμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥΠΥ
Δεχόμαστε μια πίεση για τον λόγο ότι η διαχείριση είναι πολύ διαφορετική από ότι ήταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εντούτοις όμως γίνονται προσπάθειες ούτως ώστε να μην υπάρξει το οποιοδήποτε ζήτημα.

Όλα αυτά την ώρα που τα νοσηλευτήρια δέχονται πίεση και λόγω άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων που βρίσκονται σε έξαρση αυτή την περίοδο καθώς και του συνδρόμου RSV στα παιδιά και της εποχικής γρίπης, με τις πληρότητες να αγγίζουν υψηλούς αριθμούς.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend